Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
11093
4

Українські богатирі б’ють нові рекорди

Сергій Конюшок з Києва та Олександр Лашин із Маріуполя внесли свої імена до «Книги рекордів України»

Українські богатирі б’ють нові рекорди

Обидва атлети Професіональної Ліги стронгменів України встановили безпрецедентні для країни досягнення з різними снарядами однакової ваги.

Конюшок тричі підняв 145-кілограмову колоду (професійний термін для цього снаряду – «Log-lift» - «лог-ліфт») за 30 секунд, а Лашин чотири рази упродовж 60 секунд зафіксував над головою спеціальну штангу з товстим нерухомим грифом під назвою «Ironmind Axle» - «Айронмайнд-аксель», що важила ті ж 145 кілограмів. Сергій Конюшок, котрий вже не вперше влаштовує рекорд-шоу, цього разу організував непересічну подію у фітнес-центрі «Конюшок-спорт», співвласником якого він є. Оригінальності заходу додавало те, що рекордні спроби хлопці виконували під живу музику у виконання столичного рок-бенду «NaSa», де один із гітаристів – майстер спорту з важкої атлетики Сергій Пуцов.



Вагу для рекордів богатирі вибрали невипадково, адже саме такі снаряди внесені до програми турніру чемпіонату світу зі стронгмену Arnold Amateur, що 3-6 березня відбудеться в американському місті Коламбусі, у рамках 22-го спортивного фестивалю Арнольда Шварценегера. Конюшок і Лашин презентуватимуть інтереси України на цьому турнірі, тож їхній виступ у Києві став відкритим тренуванням і водночас генеральною репетицією перед відповідальним змаганням. Встановивши кожен по рекорду, провідні атлети Професіональної ліги влаштували перед очима 30 представників засобів масової інформації та близько 100 запрошених гостей своєрідну богатирську дуель у вправі «Мертва тяга» (паралельним хватом). 350-кілограмову конструкцію Олександр Лашин підняв за одну хвилину 14 разів, а Сергій Конюшок – на один раз більше! Після очної суперечки обидва стронгмени були задоволені своїми виступами: гучно вигукнувши в один голос «Слава Україні!», атлети красномовно продемонстрували готовність і настрій на турнір.



Ще одна спроба встановлення рекорду, на жаль, не увінчалася успіхом: Володимир Рекша зі Львова поставив собі за мету побити рекорд у вправі «Дамбл» у ваговій категорії до 105 кг, однак зумів підняти 80-кілограмову гантель лише чотири рази (рекорд дніпропетровця Віталія Герасимова становить 12 підйомів за 90 секунд)

- На тренуванні я підіймав снаряд 10 разів за 60 секунд, тож мав підстави розраховувати на успіх, - розповів після спроби Рекша, - однак далося взнаки те, що гантель, з якою я тренувався, трохи відрізняється за формою, відтак прилаштуватися до київського снаряда не зовсім вдалося. Що ж, спробую побити рекорд наступного разу».



Побажаємо 28-річному львів’янину, котрий тричі здобував титул чемпіона України з важкої атлетики, успіху у досягненні поставленої мети: рекорди, справді, важко запланувати, однак найвищу планку ставити перед собою завжди потрібно.

Таким чином, після зважування снарядів, керівник Національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчібій вручив дипломи про встановлення рекордів Сергію Конюшку та Олександру Лашину. Також Конюшок отримав у нагороду дванадцятипроменеву зірку CREDO від громадської організації «Грандів, Рейтингів і Номінацій» - за видатні світові спортивні досягнення (на рахунку атлета 14 світових рекордів).

На закінчення «Вечора рекордів» президент Професіональної Ліги стронгменів України Василь Вірастюк виконав гімн українських богатирів «Тільки ми». Дворазовому володарю титулу «Найсильніша людина планети» активно підспівували атлети Ліги. Вірастюк, котрий тричі ставав віце-чемпіоном турнірів «Арнольд Стронгмен Классік», бажаючи хлопцям успішного виступу, навів приклад власного настрою на змагання:



- Особисто я ніколи не їхав на турнір з думкою про перше місце, а їхав боротися. Тому що насамперед ми - воїни і вирушаємо на змагання для того, щоби довести собі, вболівальникам, Україні, що ми - справжній мужики і справжні спортсмени. Тому треба перш за все виявити характер і бійцівські якості. Тоді, повернувшись з чемпіонату додому, не опускатимеш очі додолу, а сміливо дивитимешся вперед, знаючи, що ти віддав всі сили боротьбі і зробив все, що міг».

Олександр Лашин і Сергій Конюшок розпочнуть свої виступи на турнірі Арнольда Шварценегера в Коламбусі 4 березня. Інформація про виступи наших атлетів оперативно з’являтиметься на сайтах Професіональної Ліги стронгменів України та Sport.ua

ТЕХНІЧНІ РЕЗУЛЬТАТИ

19 лютого, Київ, ТЦ «Сиріус». Фітнес-центр «Конюшок Спорт»

Вправа «Лог-ліфт» («Колода»), вага 145 кг – підняття колоди по повній амплітуді над головою на максимальну кількість повторень. АТЛЕТ – Сергій Конюшок
Результат – 3 рази за 30 секунд (рекорд України). Зафіксували: рефері Василь Вірастюк та керівник Національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчібій.



Вправа «Ironmind Axle» («Аксель») – підняття спеціальної штанги вагою 145 кг на максимальну кількість повторень за 60 секунд. АТЛЕТ – Олександр Лашин
Результат – 4 рази за 58,06 секунди (рекорд України). Зафіксували: рефері Василь Вірастюк та керівник Національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчібій.

Вправа «Dumbbell» («Гантель») - підняття великої гантелі вагою 80 кг однією рукою над головою на максимальну кількість разів за 90 секунд. АТЛЕТ – Володимир Рекша
Результат – 4 рази



Вправа «Dead Lift» («Мертва тяга») - тяга паралельним хватом ваги 350 кг на максимальну кількість разів за 60 секунд. АТЛЕТИ – Сергій Конюшок і Олександр Лашин

Результат:
1. Сергій Конюшок – 15 разів
2. Олександр лашин – 14 разів


Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист
Футбол | 28 марта 2024, 09:16 10
Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист

Кевином Келси всерьез интересуются за океаном

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Buvalyi
От блина - опять фуфел!
Верастюк несколько лет назад на Арнольде поднял эту хрень аксель весом 166,5 кг на 5 раз !
Лашин поднял 145 кг на 4 раза. В чем рекорд ?!
От трепачи ! Это ж надо так своих болельщиков разводить ! Дожились !
Теперь я понимаю, че вас недолюбливает федерация богатырей.
depositor
ГливІнський
depositor
Круто!!! Ще б відео подивитись.
shabanov84
молодцы!!! удачи на турнире!!!))