Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 15 марта 2011, 14:53
6116
1

Богатирі Пеканов і Муравльов збільшують колекцію рекордів

Богатирі встановили кілька національних рекордів під час традиційного «Вечора рекордів»!

| Обновлено 15 марта 2011, 14:53
6116
1
Богатирі Пеканов і Муравльов збільшують колекцію рекордів

Елітні атлети Професіональної Ліги стронгменів України Олександр Лашин, Володимир Муравльов, Олександр Пеканов та Сергій Конюшок продемонстрували свою міць під час Олімпіади бойових мистецтв, що відбулася в Києві. Поєднання фінальних боїв представників 5 федерацій єдиноборств різного виду з екстремальними навантаженнями силачів дало можливість організаторам досягти яскравого симбіозу сили і спритності.

Гарною традицією стронгменівських змагань стало виконання гімну богатирів. Президент Професіональної Ліги стронгменів Василь Вірастюк, котрий надалі фіксував рекордні спроби колег, розпочав вечір співом пісні «Тільки ми» у дуеті з Юрієм Вороном. Забігаючи наперед, скажу, що цей дует й поставив завершальний знак оклику у богатирській події, заспівавши про козака Мамая. Надихнув богатирів на рекорди й ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник, котрий допоміг стронгменам в організації цього заходу.

Перш за все варто відзначити унікальність досягнення Олександра Пеканова, котрий 6 разів упродовж однієї хвилини зафіксував вагу 320 кг у вправі «Мертва тяга». Тут слід звернути увагу на те, що Олександр підіймав вантаж, розміщений на висоті грифа стандартної (олімпійської) штанги. Для прикладу, на турнірі «Арнольд Стронгмен Класік» атлети підіймають вагу, розміщену на 15 см вище і на довжелезному (до 5 метрів) грифі. Висота підйому досягається за рахунок діаметру автомобільних коліс, прикручених до обох кінців штанги. Таким чином, природа навантаження і докладених зусиль різниться. Під час вправи на «Арнольді» стронгмени наче поступово відривають вагу від помосту – довгий гриф прогинається і спочатку атлети тягнуть частину ваги, а потім «дотягують» її всю. У класичній же штанзі вантаж слід підіймати «весь і одразу». Цей екскурс у нюанси «Богатирської мертвої тяги» зроблений не для того, аби применшити досягнення атлетів на одному із найпрестижніших турнірів стронгменівського світу, а власне щоби пояснити
складність завдання, яке поставив перед собою Пеканов. Нагадаю, що Сашко неодноразово бив світові рекорди саме за стандартами «Арнольд Стронгмен Класік», а 2008 року зафіксував 471.5 кг - це досягнення, до речі, протрималося 3 роки і було побите на фестивалі Арнольда Шварценегера лише тиждень тому. Однак робота на максимум ваги і робота на максимальну кількість підйомів упродовж відведеного часу – це все ж різні речі. Торік на Олімпіаді бойових мистецтв Пеканов підіймав цю ж вагу (320 кг) «з плінтів» (підставок) висотою 10 см, успішно здійснивши 11 повторень за хвилину. Цього разу з підлоги зафіксував 320 кг 6 разів, що є беззаперечним рекордом України: досі таку вагу з висоти олімпійського грифу не підіймав ніхто. Пауерліфтери вповні можуть оцінити унікальність досягнення Пеканова. Чернігівський атлет продовжує працювати над «мертвою тягою» і на тренуванні підіймає 515 кг і більше, тож Олександр прагне повернути собі й авторство світового рекорду.

Досягнення національного масштабу встановив також Володимир Муравльов, котрий у вправі «Крусифікс» протримав два вантажі по 15 кг кожен на витягнутих руках 1 хвилину і майже 2 секунди (01:01,9). Таким чином, маріупольський богатир перевершив досягнення земляка Олександра Лашина, встановлене на минулорічному турнірі «Найсильніша людина України» (51,15 секунди). Сам же Лашин цього разу протримав вантаж 47.9 секунди. Сергій Конюшок у цій вправі показав час 40,8 секунди. Аматор Олексій Копишинський також отримав шанс порівняти свою міць із професіоналами. Його результат – 39,5 секунди цілком пристойно виглядає на фоні досвідчених атлетів.

Конюшок, Пеканов і Муравльов також помірялися силою у вправах «Дамбл» і «Лог-ліфт».
Щоправда, у підйомі гантелі вагою 92 кг богатирям не вдалося бодай повторити світовий (і водночас національний) рекорд Василя Вірастюка, встановлений 2008 року на все тому ж «Арнольд Стронгмен Класік» - 9 разів за 90 секунд. Найбільшу кількість разів гантель підняв Сергій Конюшок – 7 разів, в Олександра Лашина 6 повторень, у Володимира Муравльова – 4.

Натомість Лашин виявився найкращим у підйомі колоди вагою 140 кг. За одну хвилину він зафіксував снаряд над головою 6 разів. Конюшок і Муравльов здійснили по чотири повторення у цій вправі.

Українські богатирі активно входять у сезон: участь у міжнародних турнірах і традиційні «Вечори рекордів» яскраво демонструють, що вітчизняні стронгмени поступово наближаються до піку форми, необхідного під час престижних змагань, що відбудуться цього року в Україні. Тож продовження буде!

Вечір рекордів, 12 березня 2011 року, Київ, Олімпіада бойових мистецтв

Вправа 1. «Лог-ліфт» (підйом колоди вагою 140 кг на кількість разів. Ліміт часу – 60 секунд)

1. Олександр Лашин – 6 разів
2. Сергій Конюшок – 4 рази
3. Володимир Муравльов – 4 рази

Вправа 2. «Крусифікс» (утримання ваги на випростаних руках. Навантаження на кожну руку – 15 кг)

1. Володимир Муравльов – 1:01.9 (рекорд України)
2. Олександр Лашин – 47,9
3. Сергій Конюшок – 40,8
4. Олексій Копишинський – 39,5

Вправа 3. «Богатирська мертва тяга» (тяга штанги вагою 320 кг на кількість разів. Ліміт часу – 60 секунд)

Олександр Пеканов – 6 разів (рекорд України)

Вправа 4. «Дамбл» (гантель) вагою 92 кг. Підйом гантелі на максимальну кількість разів. Ліміт часу – 90 сек.

1. Сергій Конюшок – 7 разів
2. Олександр Лашин – 6 разів
3. Володимир Муравльов – 4 рази

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 9
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Элита socca Украины и Киева 2024
Другие виды | 25 апреля 2024, 21:45 0
Элита socca Украины и Киева 2024

Номинанты сезона 2023/24 по итогам 10 туров

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Buvalyi
Надоел уже этот бред