Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
3925
0

Віта СТЬОПІНА: «Вік – це не дата народження, а стан душі»

Українська легкоатлетка налаштована пройти цього сезону через всю Діамантову лігу

Віта СТЬОПІНА: «Вік – це не дата народження,  а стан душі»
Вита Степина

Бронзова призерка Олімпійських Ігор в Афінах зі стрибків у висоту Віта Стьопіна почала новий змагальний сезон «сріблом» шанхайського і четвертим місцем римського етапів Діамантової Ліги, довівши свій найкращий результат нинішнього сезону до позначки 1 м 92см. Своїми враженнями від останнього старту на Олімпійському стадіоні столиці Італії та не лише миколаївська стрибунка поділилася в мікст-зоні змагань.

- Віто, погляд з боку на твій сьогоднішній виступ вселяє оптимізм. Здавалося, що ти могла підняти планку і вище за 192см. А якими були внутрішні відчуття?
- Насправді, стрибалося мені досить легко. Але є ще невеличкі проблеми у техніці, пов’язані з тим, що нинішнього року ми трохи змінили розбіг. Якщо раніше я починала розбіг з підбіжки, то зараз виконую його з місця, але розбіг став на 2 кроки довшим. Технічно це додає мені швидкості перед відштовхуванням. Для повної адаптації потрібно трохи більше часу. Втім, сезон щойно розпочався. Трохи турбує інше, - маленька травма, що з’явилися зненацька і зовсім не з того боку, з якого її можна було б чекати. Вона ніби то і стрибати не заважає, але, як ви розумієте, і не зовсім допомагає. Однак, не хочу на цьому акцентуватися зі сподіваннями того, що невдовзі все вже буде гаразд і зі здоров’ям в тому числі.
Сьогодні я задоволена вже тим, що від старту до старту вдається поліпшувати результат. Хоча, сьогодні цілком реально було долати і 1 м 95 см. На жаль, у мене не було можливості подивитися повтори власних стрибків на стадіонному табло, тому і проаналізувати помилки просто зараз я не можу.

- Чи налаштована ти нинішнього пройти через усю Діамантову Лігу?
- Звісно, все залежатиме від моїх результатів. Виступати чи ні на етапах Діамантової Ліги – це не лише моє власне рішення. Якщо організатори турнірів запрошуватимуть, я літатиму залюбки. Сподіваюся, що впродовж сезону я буду в змозі не лише підтримати рівень сьогоднішніх результатів, а надалі його підвищити.

- Нинішній сезон в жіночих стрибках у висоту почався доволі спокійно. Травень закінчується, а ще ніхто з атлеток навіть не підібрався до двометрової висоти…
- Не потрібно забувати, що нинішнього літа чемпіонат світу відбудеться в кінці серпня – на початку вересня. Тому починати сезон вже зараз фантастичними результатами – нема сенсу. В порівнянні з минулим роком підготовка практично зміщується на один місяць пізніше.

- Один із моїх закордонних колег, посилаючись на твій шанований як для легкої атлетики вік, дуже дивувався, мовляв, навіщо ж Стьопіній так рано починати свої старти. Мовляв, ліпше було б поберегти сили та енергію до головного старту сезону.
- По-перше, вік – це не дата народження, що стоїть в паспорті, а стан душі. Я відчуваю величезне рвіння та бажання виходити в сектор вже зараз, тому я це роблю. По-друге, так сталося, що я два роки поспіль пропускаю зимовий сезон. Тому впродовж зими я закладаю достатньо грунтовну базу, якої мені вистачає на літній сезон, навіть якщо він буде тривалим. Тим паче практику раннього початку літніх виступів я вже маю, і результати від цього ще жодного разу не страждали.

- Тобто, заряду і потенціалу ти відчуваєш вдосталь…
- В принципі, бажання і сили – хоч відбавляй. Головне, аби не підводило здоров’я.

- Щодо здоров’я…  Впродовж підготовчого сезону воно збоїв не давало? Чи все вдалося зробити, що задумували з тренером?
- Дякуючи Богові, весь підготовчий сезон пройшов досить гладенько. І об’ємом, і якістю роботи я залишилася задоволена. Єдина проблемка з ногою з’явилася нещодавно, коли ми почали гостру технічну роботу. Сподіваюся, що це не дуже серйозно.

- Виступ на Кубку України і командному чемпіонаті Європи стоїть у твоїх планах?
- Звісно, ми з тренером планували стрибати в Ялті на Кубку України, а у разі відбору, летіти у Стокгольм на командний чемпіонат Європи. Але саме зараз я не можу стовідсотково це стверджувати. Подивимося, наскільки відновиться травмована нога.

uaf.org.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренировка сборной, драма Ферстаппена, Шахтер получил предложение из MLS
Другие виды | 25 марта 2024, 06:48 0
Тренировка сборной, драма Ферстаппена, Шахтер получил предложение из MLS

Главные новости за 24 марта на Sport.ua

Игрок Динамо приговорен к 18 месяцам тюрьмы условно. Названа сумма штрафа
Футбол | 28 марта 2024, 17:44 6
Игрок Динамо приговорен к 18 месяцам тюрьмы условно. Названа сумма штрафа

Жерсон Родригеш обвиняется в нападении и нанесении побоев бывшей девушке

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.