Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1137
0

Чемпіонат Європи з боротьби

Прийшов, побачив, переміг

Чемпіонат Європи з боротьби, який триває у Москві, ще до свого початку встановив кілька рекордів. Уперше за історію континентальних першостей борці вільного та греко-римського стилю, а також жінки змагались у межах одного чемпіонату. Тому на килими Білокам'яної вийшла рекордна кількість учасників - близько 400 спортсменів із 39 країн Європи.

Почесні нагороди знайшли усіх своїх власниць у змаганнях жінок. Один комплект медалей днями приїде в Україну. Золотим став дебют для юної львів'янки Марії Стадник (до 48 кг). Переможниці першостей світу та Європи вперше довелося захищати українські кольори на "дорослому" чемпіонаті. Однак хвилювання не завадило дебютантці легко "розправитися" з гречанкою Фані Псатхою та фінкою Хаяр Аштіані. У півфіналі безсилою проти тендітної львів'янки виявилася румунка Крістіна Ралука Кройтору, а ось у вирішальній сутичці на Марічку чекала фаворитка чемпіонату - титулована росіянка Лілія Каскаракова.

Кілька місяців тому на Гран-прі Києва вихованка Ореста Скобельського не змогла чинити опору досвідченішій російській візаві. У хорошій формі підійшла Каскаракова і до єврофоруму. Не сумніваючись у своїй перемозі, росіянка не хотіла зайвий раз ризикувати й обрала тактику "підвищеної надійності": очікувати на помилку суперниці та використати її на свою користь. Але й українка не поспішала з головою кидатися у бій. Уникаючи чіпких захватів супротивниці, Марічка очікувала на свій зоряний час. Він настав на останніх секундах сутички: зібравшись із силами, львів'янка винесла конкурентку за килим, завдяки чому і заробила переможний бал. Реванш за домашню поразку виявився блискучим.

Незважаючи на юний вік, 19-річну львів'янку Олександру Когут (до 51 кг) суперниці бояться і поважають. А вболівальники, які вже звикли до перемог Лесі, очікують нових успіхів. У російській столиці львів'янка впевнено розпочала поступ до п'єдесталу пошани: у попередніх колах здолала опір гречанки Алкатеріні Попуріду та сильної білоруски Альони Карейши. Однак у півфіналі на заваді учениці Андрія Пістуна стала титулована француженка Ванесса Бубрієм, яка і святкувала перемогу. Львів'янка же поповнила скарбничку української збірної бронзовою нагородою.

У важкій ваговій категорії (до 72 кг) "сріблом" відзначилася сумчанка Світлана Саєнко. Взявши гору над вірменкою Карін Шадоян, білорускою Васілісою Марзалюк та румункою Анною-Марією Пайк, лідер української збірної сконцентрувалася на сутичці, де на кін було поставлено "золото". Проте у надзвичайно напруженому поєдинку Світлана не змогла встояти проти натиску болгарки Станки Христови Златевої, яка одну зі своїх атак завершила туше.

Ще одна дебютантка чемпіонату, львів'янка Мар'яна Бавдик (до 55 кг), поступилася німкені Джесіці Бехтель та посіла сьоме місце. Наймолодша у лаві української збірної 17-річна Юлія Левчук (до 59 кг) програла білорусці Анні Белаєвій та завершила змагання на дев'ятій позиції. Донеччанка Валерія Златова (до 67 кг) та запоріжанка Оксана Шалікова (до 63 кг) посіли відповідно сьоме та дев'яте місця.

У командному заліку жіноча українська збірна стала другою, пропустивши попереду лише господарок чемпіонату.

Олена САДОВНИК, газета "Поступ"
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хавбек сборной Украины назвал проблему команды перед Евро-2024
Футбол | 27 марта 2024, 18:32 0
Хавбек сборной Украины назвал проблему команды перед Евро-2024

Малиновский считает, что нужно перестать пропускать первыми

Александр ХАЦКЕВИЧ: «Лунин сейчас дороже Куртуа»
Футбол | 27 марта 2024, 18:18 2
Александр ХАЦКЕВИЧ: «Лунин сейчас дороже Куртуа»

Бывший тренер киевского «Динамо» оценил прогресс украинского вратаря «Реала»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.