Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Борьба
|
1066
0

Пролом у захисті росіян

На чемпіонаті Європи з боротьби, який завершився у Москві, молода українська збірна перевершила всі сподівання

Окрім досвідчених та титулованих борців, на перемогу яких робили ставки, проявити себе змогли новачки національної збірної. У підсумку в загальнокомандному заліку "вільники" посіли друге місце, поступившись лише господарям чемпіонату, а борці греко-римського стилю відзначилися спільною "бронзою", віддавши пальму першості туркам та росіянам.

У вільній боротьбі у найлегшій ваговій категорії (до 55 кг) уже вп'яте немає рівних на континенті Олександру Захарову. У півфіналі українець відправив у відставку титулованого росіянина Дьямала Отарсултанова (до речі, Захаров став єдиним, хто порушив гегемонію росіян на верхній сходинці почесного подіуму). Гідною фіналу була сутичка із досвідченим азербайджанцем Наміком Абдуллаєвим, у колекції якого "срібло" Олімпіади в Атланті (1996) та "золото" Ігор у Сіднеї (2000). У принциповій боротьбі найкращим виявився Захаров - 3:1. Уперше перемігши на континентальній першості 1997 року, Олександр продовжив традицію і цьогоріч у Москві, де здобув свою п'яту перемогу.

У надважкій ваговій категорії (до 120 кг) свій "срібний" дебют святкував Іван Іщенко. Переможець першостей світу та Європи серед молоді тривалий час сидів на лаві запасних: на всіх престижних змаганнях Україну у цій вазі представляв Вадим Тосоєв. Тому приємно, що нагоди довести свою профпридатність, яка випала йому в Москві, Іван не змарнував. У фіналі він поступився лише непробивному росіянинові Курамагомеду Курамагомедову, в активі якого є нагороди усіх змагань вищого ґатунку. "Бронзою" чемпіонату відзначилися Тарас Данько (до 84 кг) та Євген Хавелов (до 60 кг).

Хорошою прикрасою стала бронзова медаль для Олександра Хвоща (до 66 кг). Не один рік він наполегливо штурмував вершину чемпіонатів Європи та світу з греко-римської боротьби. Але лише тепер він виборов можливість похизуватися на п'єдесталі пошани. У двобої, де на кін було поставлено "бронзу", Олександр узяв гору над чехом Томашем Собецкі. А перемогу в цій категорії у господаря килима Сєргєя Коваленка відібрав угорець Тамаш Лорінг.

Упевнено почав сходження до вершини подіуму Михайло Ніколаєв (до 96 кг). Лише у фіналі його зупинив титулований турок Хамза Єрлікая. Ще одну нагороду до скарбнички нашої збірної поклав Олег Чернецький, який у категорії до 120 кг зумів зачепитися за "бронзу". За відсутності на килимі леґендарного Алєксандра Карєліна, який був одним із організаторів цього чемпіонату, росіяни у цій вазі не претендували на найвищу нагороду. У фіналі представник Туреччини Ізмаїл Гузель здолав фіна Юха Ахокаса.

"Друге місце наших "вільників" - це неабиякий успіх, - вважає заслужений тренер України Андрій Пістун. - Вони зробили усе, що змогли. Проти росіян боротися важко - вони на дві голови сильніші: із семи вагових категорій їм не було рівних у шести. Похвали заслуговують і "класики". В українській греко-римській боротьбі після довгого затишшя ми побачили відчутний прогрес. Три медалі - це цілком пристойно".

Олена САДОВНИК, Поступ

борьба
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Динамо хотело перенести матч с Днепром-1 в другой город. Известно решение
Футбол | 24 апреля 2024, 16:37 46
Динамо хотело перенести матч с Днепром-1 в другой город. Известно решение

Клубы УПЛ все-таки сыграют в Днепре, а вот молодежки встретятся в Киеве

Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 апреля 2024, 22:36 40
Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ

Украинский вратарь летом может перейти в «Манчестер Юнайтед»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.