Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Борьба
|
1095
0

Андрій ПІСТУН: Олімпійська "пристрілка" пройшла успішно

Заслужений тренер із жіночої боротьби Андрій Пістун аналізує результати чемпіонату Європи з боротьби та дивиться в олімпійське майбутнє

- Оцініть, будь ласка, виступ українських борців та борчинь на чемпіонаті Європи у Москві.
- Українська збірна була однією з наймолодших на чемпіонаті Європи. Два-три ветерани на всю команду та переважно молоді дівчата і хлопці змогли гідно відборотися. У жінок не підвели юні Марія Стадник та Олександра Когут. В Олександри було складне жеребкування. У другому колі вона зустрілася із сильною білорускою Альоною Корейшею, яка неодноразово здобувала нагороди чемпіонатів Європи. Леся змогла виграти в неї, але ця сутичка її виснажила, і відновитись до півфінального поєдинку з Ванессою Бубрієм вона не змогла. Досвідчена француженка тактично обіграла Олександру: два періоди "відстояла" без усіляких дій, а потім узяла свої очки у "клінчі".

Негарно дорікати суддівству, однак нашу Юлію Левчук відверто засудили. Вона вперше поїхала на "дорослі" змагання такого рангу, у неї все попереду. Можливо, цим керувався суддя. Однак ту сутичку насправді виграла вона. Відповідно до своїх можливостей відборолася Мар'яна Бавдик. Більшого ми очікували від Валерії Златової. За її плечима великий досвід, неодноразово вона була серед призерів. Проте цього разу не показала всього, на що була здатна. У неї було вдале жеребкування, до останнього вона вела у рахунку, але незадовго до кінця зустрічі здалася.

Молодчина Світлана Саєнко. Вона не шкодувала сил у кожній сутичці і впевнено дійшла до фіналу. На жаль, не змогла протидіяти Станці Златевій - болгарка перебувала у відмінній формі. Не так давно на турнірі гран-прі "Золотої ліги" у Швеції Світлана перемогла Златеву. Однак цього разу болгарка здавалася непереможною. Марічці Стадник поталанило із жеребкуванням - але це лише частина успіху. Той шанс, який їй було дано, вона використала сповна. У фіналі Каскаракова зневажливо поставилася до Марії: не сумнівалась у перемозі, згадуючи легкий успіх у Києві. Перший період росіянка відстояла без дії, а потім здобула бал у "клінчі". Хотіла повторити це і в другій двохвилинці, але вийшло все навпаки. Марія молодець, не відступила. Зробила все, що від неї залежало, навіть більше. Дуже радий за неї.

- А що можете сказати про хлопців?
- У змаганнях хлопців сенсації не було. Перемога Захарова - це закономірність. Данько поступився лише росіянинові - у цьому також не було нічого дивного, адже у вільній боротьбі росіяни безперечні лідери. Саїдов та Білоцерківський змагаються ще серед молоді. Їх уперше вивезли на "дорослі" змагання. У тому, що вони повернулися без нагород, немає нічого страшного. Після тривалої перерви звернули на себе увагу борці греко-римського стилю. Три медалі після кількох років провалу - це успіх.

- Що можете сказати про організацію змагань?
- Усе було чудово. Чи не вперше ми мешкали єдиною командою в одному готелі. Проблем із добиранням до арени змагань також не було. Тобто все на вищому рівні. Єдине, що насторожувало, це постійні акції щодо безпеки. Як ніде, ми проходили через багато кордонів та перевірок. Росіяни зробили все, щоб уникнути терористичних актів. Можливо, це було не зовсім приємно, але цілком правильно. Однією з найяскравіших постатей чемпіонату був почесний гість - леґендарний Алєксандр Карєлін.

- Вдалося поспілкуватись з ним?
- Ні (Сміється. - Авт.). Він - депутат Думи, ходить з солідною охороною... А взагалі довкола змагань нічого цікавого не було. Можливо, щось і було, однак ми у цьому участі не брали. Не до того було. Цей чемпіонат - "пристрілка" до Олімпіади. Саме у Москві вирішили, що в Іграх у кожній категорії братимуть участь 16 чоловік. З чемпіонату світу відберуть шістьох, матимуть ліцензії також чемпіони континентів, а решту учасників доберуть на двох ліцензійних турнірах. Уже з наступного року розпочинатиметься відбір на Олімпійські ігри.

Розмовляла Олена САДОВНИК, Газета Поступ

борьба
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Рассматривает ли Лунин уход из Реала после игры с Ман Сити? Известны детали
Футбол | 18 апреля 2024, 13:54 2
Рассматривает ли Лунин уход из Реала после игры с Ман Сити? Известны детали

Украинский вратарь думает только о «королевском клубе»

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 0
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Socca: курс на Кубок Европы 2024
Другие виды | 18.04.2024, 11:20
Socca: курс на Кубок Европы 2024
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.