Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
949
0

Львівська “Галичанка” завершила сезон у жіночій гандбольній суперлізі на третьому місці

“Галичанка” зазіхає на позиції “Мотора”

Останнім випробуванням для наших дівчат стала виїзна зустріч із запорізьким “Мотором”.

 Другий матч львів’янки програли (15:28), зате в першому дали справжній бій значно титулованішим, досвідченішим і старшим суперницям (26:26). Уперше за тривалий час беззаперечний лідер українського жіночого гандболу останніх років зіграв унічию на рідному майданчику. В тому, що цей результат не був випадковим, переконана головний тренер “Галичанки” Валерія Савчук. Що більше, вже наступного сезону львівські гандболістки боротимуться за звання чемпіона України, принаймні таке завдання ставить перед ними новий почесний президент клубу, голова ради директорів групи підприємств “Росан” Ростислав Кісіль.

Валерія Савчук стверджує, що останнім часом головною проблемою команди була маленька лава запасних. “У нас постійно грали ті самі сім гравців, і на них, відповідно, було дуже велике фізичне навантаження. Це просто диво, що ми завершили сезон без серйозних травм”, – говорить вона. Але з появою спонсора у львівського клубу з’явилося значно більше фінансових можливостей. Тепер тренерський штаб узявся за комплектацію не лише першої, а й другої команди. “Хто саме поповнить наші ряди, поки що таємниця. Тривають переговори, – сказала Валерія Савчук. – На цих гравців претендують і “Спартак”, і “Мотор”. Ми також дивимося, кого можна запросити із ближнього зарубіжжя, зокрема Росії, Білорусі, Прибалтики, Польщі. Одне можу сказати точно: шукаємо високих дівчат, зростом понад 1 м 80 см”.

Залишати львівський клуб нібито ніхто наразі не планує. І це дуже важливо, адже в таких командних видах спорту, як гандбол, величезну роль відіграє міцний колектив. Цього сезону його головним стрижнем була капітан Вікторія Тимошенкова. Після того, як другому голкіперові команди зробили операцію, вона фактично “від дзвінка до дзвінка” відстояла у воротах усі тренування, календарні матчі чемпіонату й навіть грала у складі збірної України. Великі сподівання на наступний сезон тренерський штаб покладає на Вікторію Борщенко – маленьку, рухливу, яка пропонує чоловічий гандбол. Їй лише не вистачає досвіду, щоб перенести все це з тренувань на офіційні поєдинки. До другого кола чемпіонату підійшла не в найкращій фізичній формі наймолодший гравець національної збірної Регіна Шимкуте. Вона “підхопила” інфекцію, коли їздила на чемпіонат світу. “Шимкуте в окремих моментах діяла чудово, але в її грі не було стабільності. Тепер вона проходить медичне обстеження. Сподіваємося, що до наступного сезону повністю відновиться. Певні проблеми зі здоров’ям були в новачка нашої команди Анжели Травян, а також Ольги Росохи. Остання мала настільки велике бажання грати й вигравати, що навіть не казала нам про свої хвороби”, – розповіла Валерія Савчук. Величезний обсяг роботи в команді виконувала цього сезону як центральний захисник ветеран Наталя Кузьміна. Нарешті вона потрапила “на олівець” до Леоніда Ратнера. Класним гравцем, на думку наставника збірної, має всі шанси стати ще один новачок львівської команди – Ольга Ващук. Вона шульга, має дуже міцний кидок, і якщо дівчині вдасться виправити деякі свої технічні помилки, то жоден воротар не зможе відбити її удару. “А в останній грі з “Мотором” мене особливо потішила Наталя Майдабура (вона, до речі, нещодавно вийшла заміж і змінила прізвище на Туркало), – додає Валерія Савчук. – Наталя просто чудово провела завершення першої гри: закинула два м’ячі й заробила штрафний. Але головне навіть не це. Головне, що вона нарешті стала впевненою у власних силах і не побоялася взяти на себе відповідальність”.

Ще одна приємна новина для вболівальників львівського гандболу полягає в тому, що з наступного сезону наша команда проводитиме один з єврокубкових матчів удома, а не обидва на виїзді. Хто стане суперником галичанок на континентальному рівні, стане відомо після жеребкування в серпні.

Остаточні результати сезону в жіночій гандбольній суперлізі буде відомо після того, як запорізький “Мотор” проведе ще декілька поєдинків. Їх перенесли через участь команди в єврокубках. Утім, як би не завершилися ці зустрічі, ніщо не завадить запорізькому клубу вшосте поспіль стати чемпіоном країни. На щабель нижче, найімовірніше, опуститься криворізький “ВІКАМ”. А його місце в суперлізі посяде “Дончанка”.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Последний большой старт до Олимпиады. Магучих поедет на чемпионат Европы
Другие виды | 28 марта 2024, 21:45 1
Последний большой старт до Олимпиады. Магучих поедет на чемпионат Европы

Украинка будет бороться за медали в Риме

Сенсационный вылет Алькараса. Определены полуфиналисты Мастерса в Майами
Теннис | 29 марта 2024, 02:59 1
Сенсационный вылет Алькараса. Определены полуфиналисты Мастерса в Майами

Карлос неожиданно проиграл Григору Димитрову, Александр Зверев выбил Фабиана Марожана

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.