Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
972
0

Спортсмени про відпочинок

Наталія ДОБРИНСЬКА, Андрій КОТЕЛЬНИК, Юрій КРИМАРЕНКО, Олег ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ, Віта ПАЛАМАРЬ

Прихід літа у всіх нормальних людей викликає душевне тріпотіння: нарешті у житті відбудеться зміна декорацій і замкнена коробка офісного приміщення без докорів сумління перетвориться на пляж / гори / навколосвітній круїз (потрібне підкреслити). Подібне перетворення не "світить" лише спортсменам. Змагальні графіки позбавляють атлетів радощів літа. А викроїти час для відпочинку часто вдається лише тоді, коли за вікном ще не розтанув сніг або ж коли у розквіті сезон дощів.

Наталія ДОБРИНСЬКА, призерка чемпіонату світу з легкоатлетичного багатоборства

У легкоатлетів уже розпочинається літній сезон, тому найближчими місяцями на відпочинок розраховувати не доводиться. Найімовірніше, відпочиватиму восени. Хотілось би тижні на два поїхати в гори. Коли оточує така краса, як у наших Карпатах, можна відпочити від усієї суєти. Екстремального відпочинку не прагну. Після напруженого спортивного сезону хочеться чогось спокійного. Полюбляю дайвінг: так класно пірнати у глибини моря, розглядати, як живе водний світ. Хотілось би робити це частіше, навіть отримати сертифікат пірнальника.

Андрій КОТЕЛЬНИК, інтерконтинентальний чемпіон за версіями WBА та WBO

Чекаю на приїзд свого друга Олександра Димитренка. Він щойно повернувся з Карибських островів, де відпочивав із родиною, і обіцяв заїхати до мене в гості. Кілька днів ми відпочиватимемо разом. Взагалі полюбляю їздити у гості до тещі з тестем, які мешкають у Стрию. Там чудова природа. Усією родиною смажимо шашлики. Деколи їдемо на відпочинок в Карпати. Останнім часом щороку відпочивали у Криму. Цього разу морський сезон пропускаємо: зовсім скоро я стану батьком. Найімовірніше, виїдемо десь недалеко на день-два.

Юрій КРИМАРЕНКО, чемпіон світу зі стрибків у висоту

Відпочинок асоціюється з природою. Що ми робимо на природі? Як що? Шашлики смажимо. Але зараз про це намагаюсь не думати: у нас у розпалі змагальний сезон. Лише у вересні, можливо, поїду на море. Найімовірніше, відпочиватиму у Криму, там у нас будуть відновлювальні збори. Якщо не можемо вирватися з міста, йдемо з друзями до нічного клубу. Але це нечасто, у нас режим. Лише коли ніщо не заважає, а це буває приблизно раз на місяць, - спішимо до клубу поспілкуватись та потанцювати.

Олег ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ, учасник Олімпійських ігор із санного спорту

Найбільше люблю відпочивати у компанії хороших друзів: ліс, чисте повітря, шашлички... Не зневажаю й активний відпочинок. Кілька разів на місяць обов'язково катаюсь на сноуборді. Я ще не ас у цій справі, але щоразу намагаюсь спускатися зі схилу якнайкраще. Відпочинковий сезон у мене вже скінчився: санкарі беруть "відпустку" у березні. Тепер же ми посилено тренуємося. Я вперше "наживо" побачив море. До цього часу жодного разу не був. Тому навіть не знаю, як, окрім того, щоб просто купатись та лежати на піску, тут ще можна відпочити.

Віта ПАЛАМАРЬ, призерка міжнародних турнірів зі стрибків у висоту

Відпочинок - це полежати на пісочку біля моря. Але востаннє я була біля моря - не на зборах, а, щоб відпочити - ще п'ять років тому. Така доля легкоатлетів: якщо все складеться вдало, сезон завершується наприкінці вересня. А о цій порі в Україні біля моря не відпочинеш. Та навіть у короткий проміжок канікул потрібно постійно підтримувати форму, починати готуватись до наступного сезону. Тому найкорисніше для мене - це активний відпочинок. Зазвичай під час канікул я навідую усіх своїх родичів - протягом сезону я їх майже не бачу. Знайти трішки часу та уваги для них вкрай необхідно. Мені подобається екстремальний відпочинок. Але поки я активно займаюсь спортом, це протипоказано: може призвести до травм. Тому такий відпочинок - невиправдана розкіш, адже кар'єра спортсмена недовговічна. Я полюбляю комфорт, але не поспішаю за кордон. Якщо є можливість відпочити з комфортом в Україні, то скористаюсь вітчизняним сервісом.

Підготувала Олена САДОВНИК, Газета Поступ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ничейная серия. Музычук в 10-м туре разошлась миром с экс-украинкой
Другие виды | 16 апреля 2024, 10:47 0
Ничейная серия. Музычук в 10-м туре разошлась миром с экс-украинкой

В 10 партиях Анна 8 раз подписала мирное соглашение и потерпела 2 поражения

Женская сборная Украины узнала соперников на ЧЕ-2024 по гандболу
Другие виды | 18 апреля 2024, 21:23 5
Женская сборная Украины узнала соперников на ЧЕ-2024 по гандболу

В группу F также вошли Нидерланды, Германия, Исландия

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.