Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Велоспорт
|
807
0

Бассо перемагає і очікує арешту?

Велоспорт: «Джиро де Італія-2006»

Учора ввечері 140-кілометровим рівнинним етапом вулицями Мілана завершилась 89-та велогонка “Джиро де Італія”.    
 
 Проте вже кілька днів до фінішу других за престижністю перегонів “велопрофі” ніхто не сумнівався, що переможцем у загальній класифікації “Джиро” стане італієць Іван Бассо з групи CSC.

Напередодні Бассо виграв передостанній, 20-ий етап завдовжки 212 кілометрів між містами Тренто та Апріка. За чотири кілометри до завершення важкого гірського етапу Бассо залишив свого земляка та партнера по втечі Джильберто Сімоні і сам помчав до фінішу. На подив глядачів, які щільною стіною оточили трасу, Бассо з-під рожевої майки лідера витягнув фото свого щойно народженого нащадка.

За такої явної переваги фаворита всіх більше цікавила боротьба за інші місця на п’єдесталі. Другу позицію утримує іспанець Хосе Енріке Гутьєррес, захищаючи її перед атаками Джильберто Сімоні – тріумфатора “Джиро” 2001 і 2003 років. Натомість на четверте місце вийшов ще один попередній тріумфатор “італійської петлі” Даміано Кунего, який на фініші передостаннього етапу більш ніж на чотири хвилини випередив лідера команди Discovery Channel - Паоло Савольделлі.

Напередодні заключного етапу Бассо випереджав на 9 хвилин і 18 секунд Гутьєрреса (Phonak) і на 11.59 – Сімоні (Saunier Duval).

А от для лідера команди “Т-Мобайл” рівнянина Сергія Гончара цьогорічна гонка завершилась за п’ять етапів до фінішу. Хоча на старті Гончар навіть якийсь час утримував рожеву майку лідера. Проте падіння на 12-му етапі завершилося травмами спини та плеча українського гонщика. За рекомендацією лікарів Гончар знявся з гонки.

Цьогорічна “Джиро” обійшлася без обшуків спортсменів та нічних атак карабінерів. Натомість черговий скандал з вживанням допінгу у професіональному велоспорті потрохи розгоряється в Іспанії. Минулого тижня під час наймасштабнішої в історії цієї країни антидопінгової операції було затримано чотири особи. Серед них – лікар кількох іспанських велокоманд Евфеміано Фентес, директор команди Comunidad Valenciana Ігнасіо Лабарте, спортивні медики Хосе Луїс Меріно та Альберто Леон.

Операція під кодовою назвою “Пуерто” відбулася в Мадриді та Сарагосі. Було знайдено тисячі ампул заборонених препаратів, у тому числі анаболіків, еритропоетину, китайських гормонів росту. Найголовніше – було викрито картотеку з-понад двома сотнями прізвищ гонщиків, які, ймовірно, причетні до вживання допінгу. За інформацією видання Cadena Ser, серед них такі суперзірки, як німець Ян Ульріх (знявся з цьогорічного “Джиро”) та вже вищезгадуваний Бассо. Тож, хтозна, яким боком повернеться до італійця примхлива Феміда…

Тим часом семиразовий переможець “Тур де Франс” американець Ланс Армстронг, який свого часу також не уник звинувачень у вживанні допінгу, заявив, що у майбутньому присвятить своє життя заняттям автоспортом. Армстронг під керівництвом відомого автогонщика Джонні Рутерфорда вже тренується на легендарній трасі Motor Speedway в Індіанаполісі.

Михайло РОМАНЯК, Газета Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.