Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Стрельба
|
787
0

Наступного тижня Львів стане меккою найкращих представників кульової стрільби

Усе визначить перестрілка у Львові

Котрі з’ясовуватимуть спортивні стосунки в рамках Кубка України.

Саме за його результатами буде остаточно сформовано команду, яка поїде в липні на чемпіонат світу в Загреб. Про це розповів в інтерв’ю “Газеті” старший тренер збірної команди України з кульової стрільби Степан Старінський.

Утім попередня картина щодо складу вже вималювалася за підсумками чотирьох етапів Кубка світу в Китаї, Бразилії, Німеччині й Італії. З останньої наші кульовики повернулися з трьома срібними нагородами. Відзначилися у стрільбі з малокаліберної гвинтівки на 50 метрів із трьох позицій кримчанин Артур Айвазян і дніпропетровчанка Наталія Кальниш, а у швидкісній стрільбі з пістолета на 25 м призером став львів’янин Роман Бондарук.

Наш кульовик встановив при цьому новий рекорд України – 780,2 (585+195,2). Щоправда, це не допомогло йому наблизитися до переможця змагань – німця Ральфа Шуманна, який встановив рекорд світу – 787,7 (587+200,7). Значно більше шансів перестріляти олімпійського чемпіона, як вважає Степан Старінський, львів’янин мав у фіналі попереднього кубкового етапу в Мюнхені. Романові, щоправда, гріх скаржитися, адже друге місце на німецькому турнірі принесло йому олімпійську ліцензію Пекіна-2008. Ще одна ліцензія в цій вправі – на рахунку львів’янина Олександра Петріва. Він отримав її завдяки перемозі в Бразилії. На європейських етапах нашому кульовику катастрофічно не щастило в перестрілках за путівки до шістки фіналістів. Високі показники в стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 м демонструвала на німецькому (395) й італійському (394) етапах досвідчена львів’янка Леся Леськів. На інших турнірах із такими результатами, на думку Степана Старінського, можна було спокійно потрапити до фіналу. Але цього разу конкуренція виявилася настільки високою, що вона опинилася аж у третьому десятку. Серед претенденток на путівку на світовий форум також львів’янка Юлія Коростильова, яка виступала у змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета на 10 м на етапах у Китаї. У Мілані тренери вирішили випробувати в цій вправі сили іншої спортсменки – Оксани Лось із Запоріжжя. Але вона не потішила своїм виступом. Офіційно імена українських учасників чемпіонату світу оголосять після Кубка України, який почнеться в середу на львівському СКА.

Анна Савчик

для газети

Роман Бондарук

срібний призер етапів Кубка світу з кульової стрільби в Мюнхені та Мілані

Мені ніколи не вдавалося обіграти Ральфа Шуманна. Хіба що декілька разів боровся на рівних із ним. Шуманн – триразовий олімпійський чемпіон, 36-разовий переможець етапів Кубка світу. Він практично ніколи нікому не програє. І річ тут не в психології чи страху перед значно титулованішим суперником. Просто щоб його перестріляти, потрібно показувати надзвичайно високі результати. Шуманн уже років п’ятнадцять незмінний рекордсмен світу. До речі, свій останній рекорд німець встановив саме в Мілані. Щодо планів, то прагну наступного тижня гідно виступити на Кубку України. Таким чином остаточно закріплю своє місце в збірній, яка поїде на чемпіонат світу в Загреб. На початку липня маю намір узяти участь у відкритій першості Польщі. Останній етап підготовки до чемпіонату світу проведу у Львові. В моїй колекції вже є дві бронзові медалі світового форуму Гельсінкі-2002. Якщо збережу добру форму, то сподіваюся поборотися щонайменше за третє місце і в Загребі.

Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.