Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Велоспорт
|
1204
0

Провідні українські гонщики колесили впродовж минулого тижня львівським велотреком СКА

Рекорд, який не ввійде в історію

Провідні українські гонщики колесили впродовж минулого тижня львівським велотреком СКА

Юні майстри в рамках національного чемпіонату розігрували путівки на молодіжний чемпіонат Європи, який відбудеться в липні в Афінах. Їхні досвідчені колеги, заповнюючи паузу в міжнародному календарі змагань, розігрували нагороди Кубка України.

Боротьба проходила на рекордних швидкостях. Львівський трек – єдиний у нашій державі, який дає змогу порівнювати результати. Іншого критого з дерев’яною доріжкою ми просто не маємо. “Він у такому жахливому стані, що за кордоном жодний спеціаліст, який поважає себе, просто не заходив би на нього . А наші спортсмени тут змагаються і показують високі результати”, – вкотре озвучив необхідність ремонту львівського треку провідний кримський тренер Володимир Черченко. Під час цих змагань секундомір здригався двічі. Любов Шуліка встановила світовий рекорд у жіночому гіті на 500 м – 34,819. “Виходячи на старт, сподівалася проїхати швидко, але не думала, що аж настільки”, – поділилася враженнями 18-річна луганчанка. Втім навряд чи феноменальне досягнення української гонщиці ввійде в історію. Для цього, як пояснив в інтерв’ю “Газеті” тренер рекордсменки Сергій Базін, окрім проходження звичної процедури допінг-контролю, потрібно було мати стартові тумби та достатню кількість суддів міжнародного класу. Автором ще одного досягнення вищого ґатунку став господар змагань – вихованець Ореста Тичка Юрій Цюпик, який із рекордом треку 1 хв. 03,565 сек. переміг у гіті на 1000 м. Львівський гонщик, до слова, відібрав лаври рекордсмена у свого найближчого товариша й земляка Євгена Болібруха. “Раніше ми зарано виїздили на збори, і потім нас просто не вистачало на змагання. Думаю, цього разу пішли правильним шляхом силової підготовки і врахували всі попередні мінуси. Але я все одно не сподівався на такий результат”, – чесно зізнався в інтерв’ю “Газеті” Юрій Цюпик, який завдяки своїм успіхам здобув путівку на чемпіонат Європи. Втім на міжнародному рівні українським спринтерам поки що не вдавалося створювати конкуренцію лідерам. Ще з радянських часів у нас чомусь більше уваги приділяли розвитку темпових дисциплін: звідси й успіхи в них. Вражаючу колекцію нагород Кубка України зібрали призери останнього чемпіонату світу кримчани Роман Кононенко, Любомир Полатайко, Віталій Щедов, а також донеччани Максим Поліщук і Володимир Рибін.

 Цікаве протистояння в жіночій індивідуальній гонці переслідування розгорнулося між вихованками львівського велоспорту, а нині представницями Миколаївщини та Луганщини. Ліза Бочкарьова відповідно випередила Лесю Калітовську. Цілком імовірно, що незабаром заберуть в інший регіон і нашу перспективну Ірину Крючкову. Львівщина, на жаль, не фінансує належним чином підготовки кадрів для велотреку.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор
Футбол | 18 апреля 2024, 01:40 6
Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты ответного матча главного еврокубка

Ничейная серия. Музычук в 10-м туре разошлась миром с экс-украинкой
Другие виды | 16 апреля 2024, 10:47 0
Ничейная серия. Музычук в 10-м туре разошлась миром с экс-украинкой

В 10 партиях Анна 8 раз подписала мирное соглашение и потерпела 2 поражения

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.