Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Стрельба
|
1299
0

Кульова стрільба – чи не єдиний вид спорту, в якому вік не заважає, а навпаки, допомагає досягати успіху

Із прицілом на Загреб

Кульова стрільба – чи не єдиний вид спорту, в якому вік не заважає, а навпаки, допомагає досягати успіху

Цю істину вкотре підтвердив Кубок України, який днями проходив на львівському СКА. Серед переможців змагань були і досвідчені кульовики одесит Віктор Макаров (ПП-3, МП-6) та донеччанин Юрій Сухоруков (МГ-6), і зовсім юні – Вікторія Заболотня (ГП-11) і Єгор Чирва (ГП-12). Обоє родом із Дніпропетровська.

Із порожніми руками поїхали додому гості львівського турніру – представники Ірану. Втім для них навіть це неоціненний досвід, як вважає тренер команди Хесам Купаї. Адже рівень української кульової стрільби надзвичайно високий.

Багато про що свідчив той факт, що наша держава йде п’ятою за кількістю завойованих олімпійських ліцензій після Китаю, США, Росії та Німеччини. До речі, володарі пекінських путівок підтвердили свій клас і на львівських змаганнях. Кримчанин Артур Айвазян став найкращим у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 м. Наталія Кальниш із Дніпропетровська святкувала перемогу у двох вправах: МГ-5 і ГП-4. В останнній дисципліні дванадцяте місце посіла юна надія львівської школи стрільби Олена Федорова. 16-річна дівчина виросла в родині стрілків. Її батько – майстер спорту міжнародного класу, рекордсмен СРСР. Він був тренером збірної Китаю, а зараз працює в Ірані. “Для мене ідеал спортсменки – Леся Леськів, – розповідає Олена Федорова. – Я вже зустрічалася з нею не на одних змаганнях, але ще жодного разу не обігрувала, а хотілося б!” Леськів через проблеми зі здоров’ям не вдалося втрутитися у боротьбу за нагороди Кубка України. Досвідчена львів’янка стала одинадцятою у вправі ГП-4, тобто на одну позицію випередила Федорову. Впевнено почувалися в рідних стінах володарі олімпійських ліцензій львівські пістолетники Роман Бондарук (І місце МП-8) та Олександр Петрів (ІІІ місце МП-8 і МП-6).

Золоту медаль винесла з львівського тиру олімпійська чемпіонка Афін Олена Костевич. Цікаво, що чернігівка перемогла не у своїй коронній вправі ПП-2, а в МП-5. В улюбленій пневматиці вона не зовсім вдало провела першу серію пострілів і в підсумку поступилася дружині свого тренера Світлані Чередіновій. “Олені, як ми нині розуміємо, треба було взяти паузу після Ігор. Утім її результати, які не деякий час знизилися, вже приходять до норми, – розповів в інтерв’ю “Газеті” Ігор Чередінов. – Олені лише двадцять років, у неї все попереду. А після олімпійської перемоги вона ставиться до тренувань і змагань ще відповідальніше, ніж раніше. Можливо, саме це їй трохи заважає”.

Щоб пояснити, наскільки безкомпромісною була боротьба на цьому турнірі, достатньо сказати, що він був останнім етапом відбору на липневий чемпіонат світу в Загребі. А в кульовій стрільбі, на відміну від більшості видів спорту, світовий форум проходить лише раз на чотири роки, як Олімпіада.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Арсенал определил покупку украинской звезды приоритетным трансфером на лето
Футбол | 20 апреля 2024, 10:28 11
Арсенал определил покупку украинской звезды приоритетным трансфером на лето

Георгий Судаков может стать одноклубником Александра Зинченко

ОФИЦИАЛЬНО. УАФ дисквалифицировала ведущего игрока Шахтера на 2 матча
Футбол | 19 апреля 2024, 20:58 102
ОФИЦИАЛЬНО. УАФ дисквалифицировала ведущего игрока Шахтера на 2 матча

Зубков получил наказание за грубую игру

Socca: курс на Кубок Европы 2024
Другие виды | 18.04.2024, 11:20
Socca: курс на Кубок Европы 2024
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.