Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фехтование
| Обновлено 10 апреля 2012, 14:58
2396
0

Анонс Чемпионата мира по фехтованию в Киеве

Все про ЧМ по фехтованию - 2012: рейтинги и шансы команд, судейство и много другое

| Обновлено 10 апреля 2012, 14:58
2396
0
Анонс Чемпионата мира по фехтованию в Киеве

Командний Чемпіонат Світу 2012 у Києві

Жіноча шабля анонс:

Чи зможе молода українська команда скористатися перевагою виступу на рідній землі та поборотися за золоту медаль?
 

• РОСІЯ виграла Чемпіонат світу в Катанії в 2011 та в Парижі в 2010. Однією з переваг росіян над суперником вважається збалансованість команди.

• Команда УКРАЇНИ посідає на разі друге місце після РОСІЯН, а також має історію видатних досягнень. На Чемпіонаті світу 2011 у Катанії команда фінішувала другою, а на Чемпіонатах

світу в Анталії 2009 та Пекіні 2008 українці перемогли. Команда безперечно націлена на перемогу вдома.

• Команда США, очолювана дворазовою чемпіонкою світу Маріель Загуніс, також претендує на подіум. На Чемпіонаті 2011 року в Катанії американки завоювали бронзові медалі, а в 2010 в Парижі вони посіли четверте місце.

• КИТАЙ досягнув високих результатів у 2011 році й належить до найкращих команд світу. Тим не менш, на Чемпіонаті світу в Катанії вони фінішували на восьмому місці й зараз націлені на медалі.

• ІТАЛІЯ, ПОЛЬЩА та ФРАНЦІЯ – це найбільш небезпечні суперники для вище зазначених команд. Усі вони досвідчені й готові здивувати.

Чоловіча шпага анонс:

Чи зможе команда Франції встановити новий рекорд й отримати дев’яту поспіль золоту медаль в чоловічій шпазі?

• Команда ФРАНЦІЇ налаштована рішуче захищати титул, завойований у Катанії в 2011. Для команди це можливість завоювати дев’яту поспіль золоту медаль і встановити новий рекорд. Раніше це не вдавалося жодній команді.

• ФРАНЦІЇ доведеться поборотися з КОРЕЄЮ, США, ІТАЛІЄЮ і своїм давнішнім суперником УГОРЩИНОЮ.

• Фінішувавши четвертою, команда КОРЕЇ втратила медаль у Катанії в 2011 і зараз, безперечно, буде боротися за місце на подіумі.

• УГОРЩИНА була присутня на подіумах світових чемпіонатів 4 рази поспіль, фінішувавши на другому місці двічі та двічі на третьому місці. Без сумніву УГОРЦІ націлені на перемогу цього разу.

• Молода команда ШВЕЙЦАРІЇ може знову долучитися до боротьби за медалі. На світовій першості в Катанії в 2011 ШВЕЙЦАРІЯ неочікувано випередила КОРЕЮ з рахунком 15:14 і забезпечила собі місце на подіумі.

• Команди ІТАЛІЇ й США мають великий досвід й належать до п’ятірки кращих команд світу. Останні світові першості не принесли їм медалей, проти вони завжди готові кинути виклик будь‐якому супернику.

ПРОГРАМА ЗМАГАНЬ

ПЕРШИЙ ДЕНЬ



ДРУГИЙ ДЕНЬ



ЗАЯВЛЕНІ КРАЇНИ-УЧАСНИЦІ



ФОРМАТ ЗМАГАНЬ НА ЧЕМПІОНАТАХ СВІТУ МІЖНАРОДНОЇ ФЕДЕРАЦІЇ

СХЕМА ФОРМУЛИ «ЕСТАФЕТА»



Шпага

Загальна довжина шпаги дорівнює 110 см, а довжина клинка – 90 см. Загальна вага зброї не повинна перевищувати 770 грамів. Разом з рапірою шпага належить до колючої зброї, атака шпагою проводиться лише вістрям.
До поверхні, що вражається, належить усе тіло, від голови до пальців ніг, включаючи екіпірування. На відміну від боїв на шаблях і рапірах, в атаках на шпагах не застосовується правило приорітету дії.
Зараховуються усі уколи, що досягли цілі. Очки зараховуються тому спортсмену, який раніше завдав уколу супернику згідно показників електрофіксаторів. Також зараховуються одночасно нанесені уколи, але вони мають бути виконані з інтервалом, що не перевищує 40 мілісекунд (1/25 секунди).

Шабля

Загальна довжина шаблі дорівнює 105 см, а довжина клинка – 88 см. Загальна вага зброї має бути менше 500 грамів.
Основна відмінність шаблі від двох інших видів зброї (шпаги та рапіри) полягає у тому, що удари можна завдавати не лише вістрям, а я різними частинами клинця. До поверхні, що вражається, належить усе тіло вище пояса, включаючи голову й обидві руки.
Так само як у боях на рапірі, застосовується правило приорітету дії. Фехтувальник, який починає атаку, має приорітет дії. З метою уникнення удару суперник зазвичай намагається парирувати атаку, а у разі успіху, нанести удар у відповідь. Щоб не дозволити парирувати атаку, атакуючий фехтувальник може використовувати декілька тактичних прийомів, таких як удар з переведенням та удар з перенесенням, які являють собою різні способи уникнення клинка суперника.

Суддівство

Суддівство у фехтуванні вважається складною справою, адже атаки розвиваються блискавично, в одну мить. Специфіка цього спорту полягає у тому, що для правильного суддівства оптимально, щоб арбітр сам був фехтувальником. З цієї причини суддями часто працюють колишні фехтувальники.
Фехтувальник має право попросити про перегляд рішення судді з використанням відеоповтору.
Апеляції:
• В індивідуальних змаганнях фехтувальник має право на дві апеляції: одну в боях туру на пряме вибування й одну в відбірковому бою. У випадку згоди судді зі спортсменом фехтувальник зберігає право на апеляцію.
• У командних змаганнях фехтувальник має право на одну апеляцію і відеоповтор за естафету, право на апеляцію зберігається, якщо суддя погоджується з фехтувальником після перегляду відеоповтору.
• Коли спортсмен вимагає відеоповтор, суддя підходить до консультанта. Вони разом переглядають відео, і після консультації з делегатом‐консультантом суддя повідомляє своє остаточне рішення. Після цього повтори цього епізоду не допускаються.
• Якщо по завершенню матчу фехтувальники  набрали однакову кількість очок, для визначення вирішального удару суддя має використовувати відеоповтор.
• Консультант судді може в будь‐який момент попросити суддю про перегляд рішення.

Світовий командний рейтинг

Чоловіча шпага




Жіноча шабля



Достойні особливої уваги спортсмени
Жіноча шабля




Чоловіча шпага



Результати Чемпіонату Світу 2011



Результати Олімпійских Ігор 2008



Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.