Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Борьба
|
984
0

Львів’янка поклала на лопатки Європу

Дві золоті, чотири срібні та бронзову нагороди здобула українська збірна з вільної боротьби

Львів’янка поклала на лопатки Європу

На юніорському чемпіонаті Європи, що проходив в угорському Шомбателі.

За традицією, левову частину цінних металів у нашу скарбничку поклали представниці слабкої статі. А одну з двох золотих медалей здобула 19-річна львівська борчиня Олександра Когут, яка виступає у ваговій категорії до 51 кг.

Удруге український гімн над угорським килимом лунав на честь Ольги Буткевич із Запоріжжя (63 кг). Віце-чемпіонками континенту стали Регіна Яровая (44 кг) і Вікторія Млинарська (67 кг). З Угорщини три медалі привезла й наша молода чоловіча команда. Сергій Ратушний (50 кг) та Олег Россол (66 кг) стали срібними призерами, а Володимир Дубовой (55 кг) посів третє місце.

Щодо тріумфаторки зі Львова, то це не перше її значне досягнення. Торік Олександра Когут стала переможницею молодіжного чемпіонату світу, а цього сезону гідно протистояла досвідченішим борчиням і привезла дві “бронзи” з дорослого чемпіонату Європи та міжнародного турніру Golden Grand Prix. Відтак успіх учениці заслуженого тренера України Андрія Пістуна на європейському чемпіонаті серед юніорів аж ніяк не випадковий і до розряду сенсацій не належить.

На угорському килимі виступало ще троє представників львівської школи боротьби. П’яту та дев’яту сходинку відповідно посіли Оксана Ващук (72 кг) та Ольга Нерепеха (55 кг). Сьомим у вазі до 60 кг став Юрій Баландюк, якого тренує екс-наставник олімпійської чемпіонки Афін Ірини Мерлені Юрій Дух.

Анна Савчик, Львівська газета

борьба
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.