Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Дзюдо
|
1140
0

Українці успішно виступили на ветеранському чемпіонаті світу

«Бронзова» «стінка», індивідуальне «золото»

У вітчизняному дзюдо є добра традиція — тренери особистим прикладом демонструють своїм учням, як потрібно перемагати на татамі. Після «бронзового» успіху в командній першості Європи наші ветерани серйозно налаштовувалися пробитися нарешті в призери чемпіонату світу в змаганні «стінка на стінку», чого раніше не вдавалося. На підкорення французького татамі у місті Турсе цього разу поїхало 11 українських «сеньйорів», більшість із яких представляли Донецьк (тамтешня обласна федерація взяла на себе всі витрати на підготовку і поїздку дзюдоїстів). І ця команда успішно захистила честь України, вперше здобувши ветеранську «бронзу» світового рівня. Наша «стінка» у складі Василя Мицканюка, Олександра Сопіна, Сергія Гриня, Сергія Рожинова, Юрія Жуковина, Андрія Костенка виявилася міцнішою за угорську (4:1), філіппінську (5:0) та німецьку (3:2). Лише в півфіналі українці поступилися майбутнім переможцям — росіянам (1:4).

Не загубилися наші ветерани татамі і в індивідуальних виступах. Відразу двоє після французького вояжу можуть пишатися званням дворазових чемпіонів світу. Один із них, киянин Нугзар Месаблішвілі, розповів кореспонденту «УМ»: «Кількість учасників ветеранського чемпіонату світу була вражаючою — у Турсе з’їхалося близько 1300 учасників із 53 країн світу. Організатори розмістили сім татамі у двох з'єднаних спорудах — Палаці спорту та льодовій арені. Вдруге у ветеранській кар'єрі чемпіоном світу став Микола Домонтович (до 100 кг), взяти «золото» вдалося й мені. На шляху до фіналу у ваговій категорії до 90 кг я здолав опір бразильця, француза, поляка і росіянина. У вирішальній сутичці мені знову дістався француз, який не боровся сам і не давав це робити супернику. У такій ситуації був ризик знову задовольнитися «сріблом», як це було після подібної тактики господарів татамі у попередні рази. Але цього разу, на щастя, я виграв, оскільки суперник одержав попередження. У віковій категорії 40-45-річних виступатиму ще три роки і прагнутиму стати п'ятиразовим чемпіоном світу».

Ще три українці стали призерами чемпіонату світу: срібна медаль в активі Юрія Жуковина (понад 100кг, 45—50 років), бронзові — у Сергія Гриня (81 кг, 45—50) та Андрія Костенка (понад 100 кг, 40—45).

Ігор КОРОЛЬОВ, Україна Молода

дзюдо
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.