Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Стрельба
|
1266
0

Українська збірна з кульової стрільби проводить останню пристрілку перед чемпіонатом світу

Зі зброєю на Загреб

Українська збірна з кульової стрільби проводить останню пристрілку перед чемпіонатом світу

На львівському СКА українська збірна з кульової стрільби проводить останню пристрілку перед чемпіонатом світу, який стартує цього вікенду в хорватському Загребі.

З попереднього світового форуму наші кульовики привезли шістнадцять нагород, три з яких золоті. “Є всі підстави сподіватися, що цьогоріч українська команда виступить принаймні не гірше”, – наголосив в інтерв’ю “Газеті” старший тренер збірної України Степан Старінський.

У кульовиків, на відміну від представників стендової стрільби чи стрільби з лука, чемпіонат світу проводять лише раз на чотири роки на екваторі олімпійського циклу. Тому не варто зайвий раз пояснювати, наскільки серйозно готуються спортсмени до змагань у Загребі. Більшість має по два тренування на день. Виняток становлять хіба що чоловіки-гвинтівочники, які проводять в тирі відразу п’ять годин поспіль. На чемпіонаті світу нашу державу буде представлено в усіх видах програми, за винятком стрільби з бойової зброї. “Застарілий інвентар більше не дозволяє українським кульовикам становити конкуренцію лідерам у цій вправі. Але інших матеріальних проблем, зокрема із забезпеченням набоями, під час львівського збору не виникає”, – розповів С. Старінський про те, як проходить підготовка до чемпіонату.

Загалом на хорватському форумі честь синьо-жовтого прапора захищатимуть 37 спортсменів (13 жінок і 24 чоловіки). Львівщину в національній збірній представлять дев’ятеро кульовиків. Найдосвідченішою з-поміж них є медалістка чемпіонату світу-2002 Леся Леськів, яка виступала на Олімпіадах в Атланті, Сіднеї й Афінах. Через травму гомілки львівська гвинтівочниця не змогла на належному рівні виступити на Кубку України, а також на турнірі в польському Вроцлаві. Але тренерський штаб збірної сподівається, що спортсменка відновиться до початку змагань у Загребі. Поборються за цінні метали хорватської проби і львівські пістолетники, володарі олімпійських ліцензій, призери цьогорічних етапів Кубка світу Олександр Петрів і Роман Бондарук. Нагадаємо, перший святкував перемогу в Бразилії, а другий підтвердив високий клас у Мюнхені та Мілані.

Юлія Коростильова, яка тренується під керівництвом батьків, змагатиметься в стрільбі з малокаліберного та пневматичного пістолетів. Технічно спортсменка готова показати високий результат, їй потрібно лише впоратися з психологічним навантаженням, вважає С. Старінський.

Щодо молодої львівської гвардії, то їхні результати спрогнозувати значно важче. Дебютуватимуть на міжнародних змаганнях такого рівня пістолетник Володимир Пастернак, а також Лев Запотічний, який змагатиметься в стрільбі по рухомій мішені. Вже понюхали пороху закордонних стартів пістолетники Олександр Зайцев і Сергій Смільнянин, а також гвинтівочниця Тетяна Галкіна.

Українці традиційно братимуть участь у розподілі нагород у командних змаганнях, а щодо особистих, то за місця на п’єдесталі, зважаючи на результати кубкових турнірів, можуть поборотися медалісти попереднього чемпіонату світу у стрільбі з гвинтівки кримчанин Артур Айвазян, донеччанин Юрій Сухоруков і Наталія Кальниш із Дніпропетровська, а також досвідчений київський пістолетник Олег Ткачов.

Нелегке завдання захистити звання чемпіонки світу стоятиме перед переможницею афінської Олімпіади Оленою Костевич. Титулованій чернігівчанці не дуже щастило цього року. Вона двічі залишалася за крок від фіналу на етапах Кубка світу. Але всім відоме вміння цієї спортсменки мобілізовуватися потрібного моменту. Нагадаємо, що вона з останнім восьмим результатом кваліфікувалася в олімпійський фінал, а потім виграла “золото”. Частина української збірної вже в четвер вирушить автобусом до Загреба. Перший комплект нагород чемпіонату світу розіграють у неділю.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин отреагировал на предложение от топ-клуба. Он принял важное решение
Футбол | 16 апреля 2024, 00:02 2
Лунин отреагировал на предложение от топ-клуба. Он принял важное решение

Украинский вратарь не хочет переходить в «Баварию»

Барселона – ПСЖ. Прогноз и анонс на матч 1/4 финала Лиги чемпионов
Футбол | 16 апреля 2024, 20:36 16
Барселона – ПСЖ. Прогноз и анонс на матч 1/4 финала Лиги чемпионов

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует топовый поединок в главном клубном еврокубке

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.