Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Велоспорт
|
879
0

В Афінах стартувала молодіжна першість континенту з велотреку

Серед учасників якої, цілком можливо, є майбутні зірки Тур де Франс

В Афінах стартувала молодіжна першість континенту з велотреку

Чоловіча половина української збірної наразі залишається без нагород. Але вже чотири медалі найвищого ґатунку здобули представниці прекрасної статі, причому три з них – у спринті, кейріні та гіті на 500 м – на рахунку Любові Шуліки.

Нагадаємо, що луганчанка, якій днями виповнилося вісімнадцять, побила світовий рекорд під час Кубка України, що проходив у червні на львівському СКА. Але результату не зарахували, оскільки, крім проходження звичної процедури допінг-контролю, потрібно було ще мати стартові тумби та достатню кількість суддів міжнародного класу.

Четверту золоту медаль в українську скарбничку поклала львівська юніорка з луганською пропискою Леся Калітовська, яка була поза конкуренцією в індивідуальних перегонах переслідування. До речі, свої перші кола на велосипеді спортсменка зробила у Жовкві під керівництвом Михайла Колодія. 2003 року дівчину запримітив відомий луганський тренер Сергій Базін, який привів до третьої сходинки олімпійського п’єдесталу Сіднея Ірину Янович. “Я давно мріяв зібрати групу перспективних дівчат, яка згодом стала б основою збірної України, – поділився секретами тренерської кухні з “Газетою” Сергій Базін. – Але мені не хотілося працювати зі спортсменками, які вже мають певні досягнення. Значно цікавішим видавалося взяти до себе та підняти на високий рівень когось менш перспективного, принаймні на перший погляд. Так до мене потрапила Леся Калітовська. Вона не мала таких яскравих фізичних здібностей, як Любов Шуліка. Але дуже скоро почала демонструвати справжній чемпіонський характер!”

Калітовська ще торік гучно заявила про себе, ставши чемпіонкою світу на треку та бронзовою медалісткою європейської першості на шосе. Леся сумує за братом, сестрою, батьками та друзями, але не жалкує, що переїхала в Луганськ. Там їй створили всі необхідні умови для досягнення результату, зокрема забезпечили сучасним інвентарем. “Один мій велосипед коштує, як авто”, – розповідає Леся.

Щодо чоловічої частини української збірної, то найближче до п’єдесталу підібрався наш квартет у командних перегонах переслідування (серед гонщиків віком до 23 років). У його складі були бронзові призери дорослого чемпіонату світу в Бордо Максим Поліщук і Віталій Щедов, а також два Сергії – Мінашкін і Лагкуті. Також за крок від медалі в юніорському скретчі зупинився тернополянин Олександр Мазур. Двічі потрапляв до чільної десятки – у спринті та гіті на 1000 м – львів’янин Юрій Цюпик, якому днями виповнилося 22 роки.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 10
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.