Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1132
0

У Будапешті завтра стартує чемпіонат Європи з водних видів спорту

Збірна тримається на трьох китах

Першими боротьбу розпочнуть представниці синхронного плавання. Втім у цьому виді програми змагань через його суб’єктивність українській команді завжди було надзвичайно важко боротися за медалі. Тож сподівання покладають  насамперед на стрибунів у воду та плавців.

Перші мають наміри “виловити” в угорському басейні щонайменше сім нагород, принаймні так стверджує головний тренер нашої збірної Юрій Осіпчук. Українські спортсмени впевнено розпочали сезон, відзначившись на п’єдесталі декількох серйозних міжнародних турнірів, зокрема, Кубку європейських чемпіонів у Швеції та чотирьох етапах серії Гран-прі в Німеччині, Мадриді, Китаї й Італії. Дванадцять медалей привезли українські стрибуни у воду з молодіжної континентальної першості, що проходила в червні на Пальма де Мальорка. У Будапешті разом із досвідченими Антоном Захаровим, Оленою Федоровою та Христиною Іщенко виступатимуть і зовсім юні Ілля Кваша, Марія Волощенко та Катерина Жук.

Оптимістично налаштований і наставник збірної України з плавання Іван Сівак. У Будапешті честь нашої держави захищатимуть 24 чоловіки та 12 жінок. Як і слід було очікувати, найбільші надії тренерський штаб покладає на Яну Клочкову, Олега Лісогора й Андрія Сердінова. “Є також велика група спортсменів, від яких ми сподіваємося виходу у фінал і потрапляння в трійку призерів чемпіонату. Це: Ірина Амшеннікова, Катерина Зубкова, Сергій Адвена, Ігор Борисик та інші, – повідомив в інтерв’ю сайту sports. com.ua Іван Сівак. – У Берліні мали п’ять золотих нагород, але всі – на рахунку Лісогора та Клочкової. Хотілося б, щоб цього разу п’ять золотих медалей здобули п’ять різних спортсменів”. У Києві напередодні від’їзду збірної відбулося відкрите тренування, на якому можна було побачити всіх лідерів українського плавання, крім Яни Клочкової. “Золота рибка” відмовилася від спілкування із журналістами через застуду. У Будапешті вона виступить лише на одній дистанції – 200 м комплексом. Україну також представлятимуть чотири спортсмени в плаванні на відкритій воді. На дистанціях п’ять і десять кілометрів, які ввійдуть у програму пекінської Олімпіади, заявлено Ігоря Червінського, Олександра Безуглого, Світлану Расторопову та Наталю Самородіну.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс
Футбол | 23 апреля 2024, 23:59 85
Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс

Команда Артеты праздновала самую крупную победу в истории отношений между этими коллективами

Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 апреля 2024, 22:36 40
Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ

Украинский вратарь летом может перейти в «Манчестер Юнайтед»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.