Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1247
0

Українська збірна вирушає на головний старт сезону — чемпіонат Європи

Найближчими днями увага вітчизняних спортивних ЗМІ буде прикута до Будапешта, де відбувається 28-й чемпіонат Європи з водних видів спорту

Українська збірна вирушає на головний старт сезону — чемпіонат Європи

Для спортсменів континенту це серйозна перевірка сил в офіційних змаганнях перед чемпіонатом світу-2007 у Мельбурні, де визначатимуться власники олімпійських ліцензій. Усі європейські збірні в Угорщину їдуть у всеозброєнні, оскільки вважають ці змагання найважливішими в 2006 році.

Змагання плавців у столиці Угорщини відбуватимуться з 31 липня по 6 серпня, а власне чемпіонат «водників» стартував уже вчора запливами на відкритій воді та першими виступами грацій синхронного плавання. А ще ж є і четвертий вид програми — стрибки у воду. Тож не дивно, що позавчора на відкритому тренуванні наших збiрників  у київському басейні-красені «Юність» увага була привернута не лише до найтитулованіших плавців.


Скажімо, наші «синхронниці» виступатимуть в усіх олімпійських програмах — соло, дуеті та групі. Попри те що наша збірна перебуває на стадіїї оновлення, її головний тренер Світлана Саїдова висловлює сподівання  на «бронзу» у груповому виконанні «комбі». Близькі, на її думку, за своїм потенціалом до п`єдесталу й дует Дарії Юшко й Ксенії Сидоренко та Дарія як «солістка».


Для наших стрибунів у воду питання взагалі стоїть чітко: минулого разу «на Європі» здобули сім нагород, а привезти менше — означає зробити крок назад.


Щодо змагань на відкритій воді, то, як повідомив головний тренер збірної Іван Сивак, наші майстри вперше виступлять на такому високому рівні на дистанціях 5 і 10 км. Пов`язано це з тим, що ці види включено до програми Пекінської Олімпіади.


Загалом, наставник перебував у доброму гуморі й сяяв оптимізмом. Воно й не дивно, адже склад українців на Євро-2006 цього разу дуже представницький — 24 чоловіки та 12 жінок; усі лідери — Яна Клочкова, Ігор Червинський, Олег Лісогор, Андрій Сердинов, Денис Силантьєв, Сергій Бреус, Олександр Волинець та Ірина Амшенникова — повністю готові до підтвердження свого рівня. Іван Сивак нагадав, що на берлінському Євро Клочкова здобула три «золота», а Лісогор — два. Крім тих, хто боротиметься за найвищі нагороди, є і група плавців, котрі претендуватимуть на призові місця. Це — Катерина Зубкова, Сергій Адвена та Ігор Борисик. Перед рештою стоїть завдання показати свої найкращі особисті результати, щоб полегшити тренерському штабу передолімпійську підготовку. Мотивація у плавців так званого «другого ешелону» досить вагома — той, хто виконає нормативи у Будапешті, може вважати себе повноправним кандидатом у збірну на участь у чемпіонаті світу. Перед Афінами, нагадаємо, наші плавці вісім олімпійських ліцензій здобули саме на світовій першості. У березні наступного року в Мельбурні вони матимуть завдання хоча б  не погіршити цей показник.


Наставник збірної України висловив сподівання, що за «золото» боротиметься більша група спортсменів, а не звичний тандем Клочкова—Лісогор. Тим більше що Яна дала привід для занепокоєння журналістам, не взявши участь у відкритому тренуванні і, відповідно, спілкуванні з пресою через біль у горлі. Іван Сивак взагалі вважає, що для Клочкової, яка чимало пропустила після попередньої Олімпіади, старт у Будапешті буде багато в чому визначальним. На цьому Євро «Золота рибка» України виступатиме лише на дистанції 200 м комплексом і, можливо, в естафеті.

Ігор Корольов, Україна Молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.