Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Плавание
|
1445
0

«Золото» дебютантів, четверте місце Клочкової

Українці здобули ще дві золоті медалі на чемпіонаті водних видів спорту в Будапешті

18-річна дебютантка Анна Хлистунова з Рівного несподівано перемогла
на дистанції 100 метрів брасом з рекордом чемпіонатів Європи (1 хв. 07,55 сек.).

А киянка Юлія Прокопчук стала найкращою у стрибках з 10-метрової вишки.
Натомість лідер нашої збірної Яна Клочкова, повернувшись у спорт після дворічної перерви, фінішувала лише четвертою на дистанції 200 метрів комплексного плавання.

“Срібло” на дистанції 200 м на спині здобула Ірина Амшенникова з Кременчука, яка майже двома секундами поступилась француженці Естер Барон. Анна Хлистунова на стометрівці брасом на чотири десятих секунди випередила англійку Крісті Белфур. Наша Юлія Підлісна посіла тут четверте місце.

Яна Клочкова пливла в Будапешті лише одну дистанцію (крім естафет) – 200 метрів комплексом. У попередньому запливі киянка показала третій результат, але у фіналі посіла лише четверте місце - 2.14,89. Чемпіонкою стала француженка Лаура Манаду (2.12,69), яка здобула друге “золото” на чемпіонаті.

Рекорд світу на дистанції 100 метрів вільним стилем встановила німкеня Бритті Штеффен (53,30 сек.), яка стала найшвидшою плавчихою світу. Олімпійський чемпіон та рекордсмен світу голландець Пітер ван Хугенбанд відзначив своє повернення у спорт перемогою на 200-метрівці вільним стилем – 1 хв. 45,65 сек.

Українка Юлія Прокопчук у стрибках з 10-метрової вишки лише з п’ятим результатом пробилася до фіналу, але з кожним стрибком набирала обертів і в підсумку випередила австрійку Аню Ріхтер та німкеню Кристін Штор. Дмитро Лисенко та Антон Сахаров посіли четверте місце у стрибках з триметрового трампліна.

Учора ввечері за медалі боролися Підлісна і Хлистунова (200 м брасом) та наші стрибуни в воду.

Данило Романенко, Високий Замок
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.