Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
2098
0

Бриллиантовая лига: Бондаренко и Саладуха в призерах

Ольга Земляк установила личный рекорд

Бриллиантовая лига: Бондаренко и Саладуха в призерах
У Брюсселі визначилися всі переможці «Діамантової ліги»-2014. Серед восьми українців, які брали участь у фіналі, один боровся за головний приз.
 
Богдан Бондаренко нинішнього сезону повторив рекорд Європи, виграв чемпіонат континенту і понад усе прагнув перемогти сьогодні у фіналі, а з ним виграти і всі «діамантові перегони» нинішнього сезону. Захоплива й красива боротьба за діамант велася на захмарній висоті – висоті світового рекорду (2,46 м). А її учасниками вже традиційно стали Бондаренко й катарець Мутаз Есса Баршим.
 
Початок змагань грав на руку українцеві. У той час, як він з першої спроби долав висоти, Баршим помилявся. Але у необхідний момент усе ж зібрався і з першого разу перелетів планку на висоті 2,40 м. Тим же йому відповів Богдан. 2,43, найкращий результат сезону й рекорд Азії, – і знову успіх катарця. Натомість у нашого атлета спроба виявилася невдалою. Два стрибки, які залишалися, Бондаренко переніс на висоту світового рекорду. Та попри його близькість, той знову встояв. Не підкорився він і Баршиму.
 
У «діамантових перегонах»-2014 обидва атлети набрали по 20 очок, але за додатковими показниками попереду був саме Баршим. Продовження українсько-катарської дуелі чекаємо вже наступного вік-енду на Континентальному кубку ІААФ.
 
Крім Бондаренка у фіналі змагався й Андрій Проценко. З результатом 2,31 м він став шостим. Стільки ж настрибали канадієць Дерек Друін і американець Ерік Кінард, але витратили на це менше спроб.
 
***
 
Другу сходинку з потрійного стрибка посіла Ольга Саладуха. У найкращій зі спроб наша атлетка показала результат 14,53 м. Далі цього вечора стрибала лише переможниця «діамантових перегонів»-2014 колумбійка Катеріне Ібаргуен (14,98 м). Росіянка Єкатєріна Конєва була третьою (14,40 м).
 
Ольга Земляк у надзвичайно сильній компанії суперниць установила особистий рекорд з бігу на 400 метрів (51,07 с) і фінішувала четвертою. Позаду, зокрема, залишилася чемпіонка Європи, італійка Лібанія Гренот. А перемогла американка Саня Річардс-Росс. Новелін Вільямс-Міллз з Ямайки була третьою, проте це не завадило їй перемогти в «діамантових перегонах».
 
Четвертою була й Анна Тітімець. Дистанцію 400 метрів з бар’єрами вона подолала за 54,95 с. Виграла дистанцію (54,12 с) і всю «Діамантову лігу» Каліс Спенсер з Ямайки.
 
Ганна Гацько-Федусова була п’ятою з метання списа (59,10 м). Перемогла з найкращим результатом сезону в світі чешка Барбора Шпотакова (67,99 м). За нею залишився і виграш у «діамантових перегонах» цього року.
 
Переможця «Діамантової ліги» з бігу на 200 метрів серед чоловіків визначили ще минулого тижня під час фіналу в Цюриху. Проте дистанцію включили й до програми брюссельського фіналу. Сергій Смелик максимально наблизився до особистого рекорду і з результатом 20,31 с був п’ятим. Найшвидшим цього вечора був американець Джастін Гетлін (19,71 с).
 
Завершувала програму дистанція 3000 метрів серед жінок. Пейсмейкером тут виступила наша Тамара Твердоступ. Цього разу вона привела до перемоги кенійку Мерсі Чероно (8.28,95 хв).

uaf.org.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.