Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Борьба
| Обновлено 16 октября 2014, 12:12
988
0

Юлия Ткач - лучшая спортсменка сентября

Чемпионка мира по вольной борьбе завевала почетное звание

| Обновлено 16 октября 2014, 12:12
988
0
Юлия Ткач - лучшая спортсменка сентября

В Олімпійському домі відбулося урочисте вшанування найкращої спортсменки та тренера країни за підсумками першого місяця осені.

У вересні лауреатами премії стали представники спортивної боротьби – чемпіонка світу з боротьби Юлія Ткач та її особистий наставник Андрій Пістун.

Статуетку, дипломи та грошові премії найкраща спортсменка та тренер отримали з рук головного олімпійця країни Сергія Бубки.

«Приємно продовжити традицію, яка за ініціативи Національного олімпійського комітету триває вже понад 9 років, і нагородити чергових героїв спортивного місяця. Вдвічі приємніше, що є гарна тенденція. Протягом останніх трьох місяців ми нагороджуємо виключно чемпіонів світу: за підсумками липня вшановували найкращу фехтувальницю світу Ольгу Харлан, за серпень – чемпіона світу з веслування на каное Юрія Чебана, тепер – переможницю світової першості з боротьби Юлію Ткач», - відзначив Сергій Бубка.

У цьому сезоні Юлія Ткач, яка у спортивному світі більш відома за дівочим прізвищем Остапчук, запам’яталася своїми феноменальними виступами на найважливіших міжнародних стартах.

«Ми знаємо Юлю як справжнього бійця. На п’єдестал пошани наша героїня повернулася практично через півроку після народження сина Ярослава», - зазначив президент НОК.

Відзначимо, навесні одразу після повернення з декретної відпустки Юлії вдалося вибороти «бронзу» європейської першості в Вантаа (Фінляндія), а на чемпіонаті світу, що на початку вересня відбувся в Ташкенті, у ваговій категорії до 63кг наша спортсменка принесла рідній країні медаль найвищого ґатунку.

«Отримати звання найкращої спортсменки місяця давно було моєю мрією. Я глибоко вдячна Національному олімпійському комітету за це визнання. Мене переповнюють емоції. Зупинятися на досягнутому не буду! Будемо працювати й надалі задля досягнення нових перемог», - сказала героїня церемонії Юлія Ткач.

Сергій Бубка також підкреслив внесок в успіх борчині її особистого наставника, заслуженого тренера України Андрія Пістуна, який виховав цілу плеяду чемпіонок. «Серед вихованок прекрасного фахівця переможниці та призерки престижних міжнародних та національних змагань найвищого рівня, а саме: учасниця пекінської Олімпіади Оксана Ващук, чемпіонка світу Олександра Когут, бронзова призерка чемпіонату світу Алла Черкасова, чемпіонка Європи Людмила Балушка. Досягнення наших борчинь - яскраве підтвердження високого професіоналізму досвідченого наставника», - додав Бубка.

Андрій Пістун висловив впевненість, що цьогорічні звершення на чемпіонаті Європи та світу Юлії Ткач стануть гарним запалом для досягнення  успіху у боротьбі на шляху до олімпійського Ріо-де-Жанейро.

Президент НОК України висловив щирі слова вдячності за розвиток української боротьби Асоціації спортивної боротьби України на чолі з її президентом, Олімпійським чемпіоном Ельбрусом Тедеєвим.

Додамо, для Юлії Ткач це перше високе визнання Національного олімпійського комітету. 

noc-ukr.org

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 5
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Женская сборная Украины узнала соперников на ЧЕ-2024 по гандболу
Другие виды | 18 апреля 2024, 21:23 5
Женская сборная Украины узнала соперников на ЧЕ-2024 по гандболу

В группу F также вошли Нидерланды, Германия, Исландия

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.