Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
| Обновлено 22 ноября 2014, 22:31
3457
1

Гандбол. Синхронні перемоги українських клубів

«Галичанка», «Карпати» та «ЗТР» були сильнішими у сьогоднішніх єврокубкових матчах

| Обновлено 22 ноября 2014, 22:31
3457
1
Гандбол. Синхронні перемоги українських клубів

Жінки. Кубок Виклику. 1/16 фіналу. Матч-відповідь.
«Галичанка» (Україна) – «Вірто Квінтус» (Нідерланди) 27:23 (13:12)
Перший матч: 24:18

Львівська «Галичанка» змогла повторити результат першого матчу (в гостях українки тріумфували х рахунком 24:18) і впевнено пройшла у 1/8 Кубку Виклику. Початок для львів’янок, які проводили перший домашній єврокубковий матч за останні шість років, був не найкращим – нідерландки захопили лідерство і після перших десяти хвилин були попереду 5:8. Проте, згодом «Галичанка» змогла вирівняти гру на полі і на перерву команди пішли за рахунку 13:12 уже на користь господарок.

Після перерви ситуація на майданчику кардинально не змінилась: українки, розуміючи, що у них є шість м’ячів в запасі, не летіли вперед, а гості не могли придумати нічого екстраординарного, щоб схилити шальки терезів на свою сторону. Переломний момент в грі настав за десять хвилин до її завершення: львів’янки змогли зробити ривок +5 і це дало їм змогу піти у відрив. Уже тоді стало остаточно очевидно, що ніякої сенсації не станеться. Фінальний рахунок матчу 27:23 на користь «Галичанки», яка чекає свого наступного суперника.

Жінки. Кубок ЄГФ. 1/16 фіналу. Матч-відповідь.
«Карпати» (Україна) – «65 Хоор» (Швеція) 34:28 (18:14)
Перший матч: 21:30

Куди складніша задача була в ужгородських «Карпат». Для того, щоб пройти у наступний раунд змагань, українкам потрібно було вигравати з різницею, як мінімум, у десять м’ячів. Здавалося, що самі господарки не дуже вірили у такі гандбольні чудеса – початок матчу вони провели не найкращим чином, постійно перебуваючи у статусі наздоганяючих. Лиш у другій половині першого тайму українки змогли вирватися вперед, але після цього «Карпати» лідерство уже не віддали. Після першої половини гри господарки вигравали 18:14. Малувато, але цілком достатньо, щоб відродити інтригу.

У другому таймі шведки зібралися, гості намагалися давати відсіч усім випадам господарок. І у них це більш-менш вийшло. Однозначно задоволеними мають бути глядачі, що завітали на гру, адже рівень гандболу на майданчику був європейським. Нагадаю, що «65 Хоор» у минулому сезоні тріумфував у Кубку Виклику, обігравши в півфіналі львівську «Галичанку». Фінальна сирена зафіксувала перемога «Карпат» 34:28, якої, тим не менш, не вистачило для виходу у наступний раунд. Уже четвертий рік підряд закарпатці завершують виступу у Кубку ЄГФ саме на цій стадії. Можливо, вийде вийти далі уже з п’ятої спроби?

Чоловіки. Кубок Виклику. 1/16 фіналу.
«Б.Б. Анкара Спор» (Туреччина) – «ЗТР» (Україна) 23:29 (12:14)

А от запорізький «ЗТР» сьогодні проводив тільки перший свій матч у чоловічому Кубку Виклику. Першим суперником українців був турецький клуб з Анкари, який поки йде без поразок у своєму чемпіонаті. Але українці не їхали в гості з бажанням програти – «ЗТР» їхало за перемогою і якраз з перемогою гандболісти повертаються в Україну!

Практично увесь матч на майданчику йшла рівна боротьба. На перерву команди пішли за рахунку 12:14 на користь запоріжців, така ж різниця трималася практично увесь другий тайм, аж поки «ЗТР» не видав прекрасний фінальний спурт. За останні десять хвилин матчу вони змогли піти у невеличкий відрив і збільшити свою перевагу до +6. Перший матч завершився з рахунком 23:29 на користь українців. Тепер «ЗТР» з прекрасним настроєм готуватиметься до матчу-відповіді, що відбудеться в наступну суботу в Ужгороді. Завдання українців буде доволі простим: не програти більше шести м’ячів. Після цієї гри можна сказати, що це завдання цілком реальне, головне не розслаблятися раніше часу!

Олексій МАНДЗІЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Не Судаков. Сабо назвал игрока сборной Украины, который переедет за границу
Футбол | 25 апреля 2024, 18:34 10
Не Судаков. Сабо назвал игрока сборной Украины, который переедет за границу

Экс-тренер «Динамо» расхвалил Владимира Бражко

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 7
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Элита socca Украины и Киева 2024
Другие виды | 25.04.2024, 21:45
Элита socca Украины и Киева 2024
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Валерий Литвиненко
Приятно что не смотря не на что наши запорожцы продолжают задавать тон в гандболе Так держать -все еще наладится