Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
2078
0

Гандбол. «Мотор» програє і ускладнює собі життя

«ЗТР» дізналося ім’я наступного суперника

Четвер, 4 грудня
«ЗТР» отримав суперника в 1/8 фіналу Кубку Виклику.

4 грудня відбулося жеребкування 1/8 фіналу розіграшу чоловічого Кубку Виклику з гандболу сезону 2014/15. Свого суперника отримав і єдиний український клуб – «ЗТР».

За вихід у чвертьфінал запорожці позмагаються з естонським клубом «Пильва Сервіті». Перший матч відбудеться в Естонії 14 або 15 лютого наступного року, за тиждень команди зіграють матч-відповідь уже в Україні.

Варто зазначити, що у попередньому раунді естонці не надто впевнено здолали італійський клуб «Терраквілья Капрі»: виїзний матч прибалти програли з рахунком 29:21 і лишень завдяки впевненій перемозі вдома  - 36:24, «Пильва» вийшла в 1/8 Кубку Виклику. В чемпіонаті Естонії суперник «ЗТР» посідає першу сходинку, здобувши 16 очок після дев’яти турів. Також естонський клуб приймає участь в Балтійській лізі, де на даний момент ділить 1-4 місце. 

Що стосується «ЗТР», то в 1/16 фіналі запоріжці двічі обіграли турецький «Анкароспор» з загальним рахунком 60:47. В попередньому сезоні Кубку Виклику «ЗТР» дійшло до чвертьфіналу, тоді як естонці ніколи раніше далі третього кола не пробивалися.

Субота, 6 грудня
«Мотор» знову програв і зменшив свої шанси на вихід із групи.

«Дюнкерн» (Франція) – «Мотор» (Україна) 31:29 (17:17)

Один з найважливіших матчів цього сезону запорізький «Мотор» програв. Перед цим матчем доля українців була в їх руках: «Мотору» достатньо було обіграти «Дюнкерн» і набрати хоча б одне очко в наступних двох матчах – тоді запоріжці виходили б з групи. Та, на жаль, обіграти французів «Мотору» не вдалося.

Практично увесь перший тайм на майданчику трималася рівна гра. Господарі виривалися вперед на один-два м’ячі, але гостям вдавалося швидко ліквідовувати такого роду відставання. Тим не менш, краще вдавалась гра саме французам: вони менше втрачали м’яч (2 втрати проти 6 у «Мотора» за першу половину гри), більше атакували, та на наше щастя, не все забивали. На перерву команди пішли за рахунку 17:17, хотілося вірити, що не все втрачено, що «Мотор» додасть у другій половині гри.

Але уже зі старту другого тайму «Дюнкерн» захопив лідерство. Господарі виходили вперед, збільшували свою перевагу, але завдяки шаленому характеру «Мотор» знову й знову наздоганяв. Переломною стала остання десятихвилинка, на яку команди вийшли за рівного рахунку. Спершу вперед вирвався український клуб, але після цього запоріжці не могли забити більше шести (!) хвилин. За цей час «Дюнкерн» не тільки відігрався, а й пішов у відрив, виграючи три м’ячі у свого суперника. У «Мотора» ще були шанси зачепитися хоча б за нічию (гості не змогли вміло використати вилучення, а також реалізувати два підряд пенальті), але не судилося. Фінальна сирена зафіксувала рахунок – 31:29 на користь господарів.

Ця перемога пересунула французів на третю сходинку у групі, а «Мотор» в свою чергу впав на п’яте місце. Але ще не все втрачено! Для того щоб вийти у наступний раунд українці повинні обов’язково перемагати в Данії, а також дати бій лідеру групи в Києві (в останньому турі, який уже по суті нічого для «Віве» вирішувати не буде: вони уже вийшли далі з першого місця). Усе це відбуватиметься уже в лютому, зимувати ж «Мотор» іде на п’ятому (не прохідному) місці.

Турнірна таблиця групи D:

М

Назва

В

Н

П

МЗ

МП

+/-

О

1.

«Віве Кельце»

8

0

0

248

212

36

16

2.

«Пік Сегед»

6

0

2

224

209

15

12

3.

«Дюнкерн»

3

0

5

196

202

-6

6

4.

«Ольборг»

2

2

4

203

210

-7

6

5.

«Мотор»

2

0

6

220

226

-6

4

6.

«Кадеттен»

1

2

5

207

239

-32

4

Олексій МАНДЗИЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стали известны еще два клуба, которые вышли в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 16 апреля 2024, 08:01 2
Стали известны еще два клуба, которые вышли в Лигу чемпионов 2024/25

Реал и ПСВ гарантировали себе участие в главном клубном еврокубке в следующем сезоне

Суперлига. Очередные победы Галичанки и Карпат, ХНУ обыграл Реал
Другие виды | 14 апреля 2024, 22:33 0
Суперлига. Очередные победы Галичанки и Карпат, ХНУ обыграл Реал

Завершился шестой тур украинской женской Суперлиги

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.