Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
| Обновлено 18 января 2022, 01:42
5373
4

Евро-2014. Украина стартует с поражения от Дании

Подопечные Леонида Ратнера проиграли фаворитам чемпионата Европы

| Обновлено 18 января 2022, 01:42
5373
4
Евро-2014. Украина стартует с поражения от Дании

Збірна України залишає двоякі враження після дебютного матчу на Євро-2014. Напевне, ніхто й не сумнівався, що два очки в свій запишуть саме датчанки, але те, що зроблять вони це так впевнено – такого теж ніхто не чекав.

Розпочався матч у невисокому темпі, що було плюсом для українок. Наша збірна намагалася огризатися, відповідати на кожну результативну атаку фавориток. І не можна ж сказати, що в дівчат це не виходило: після стартової десятихвилинки рахунок на табло був 7:6 на користь Данії, але ж скільки нагод не реалізувати українки? Якби забивали все, що летіло на початку матчу – то Україна була б попереду. Наші дівчата відповідали атакою на атаку, змушували суперниць порушувати правила, датчанки нервували – це було помітно. Уже в другій половині першого тайму головний тренер Данії взяв таймаут і от після цієї паузи гра трішки змінилася: українки почали отримувати вилучення за вилученням (секунд 10 грали навіть втрьох проти шести), датчанки відчули кров і пішли вперед. За сім хвилин, в які наші збірна постійно перебувала в меншості ми пропустили чотири голи, самі відповіли тільки одним і уже знаходилися в ролі наздоганяючих. Але коли вилучили гравця уже в наших суперниць – українки нівелювали два м’ячі відставання і знову знаходилися на відстані витягнутої руки. Проте нам не вдалося наздогнати суперниць, більше того, за останні чотири хвилини тайму Україна пропустила ще двічі і тому на перерву команди пішли за рахунку 14:11 на користь Данії.

Хотілося вірити, що під час перерви Леонід Ратнер ще більше заведе цю команду. Неозброєним оком було видно, що датчанки нервують, вони не грають на всі 100%, бо не все виходить. Ще більше жорсткого пресингу і уважності в обороні, але не все так сталося, як гадалося. Напередодні матчу відмічалося, що найнебезпечнішими гравцями в складі Данії є Крістіна Крістіансен та Анн Нургард – в першому таймі ці двоє змогли забити п’ять м’ячів на двох, їм не вдавалося виходити на вільні позиції, але у другому таймі цим гандболісткам була надана абсолютна свобода: дев’ять результативних атак і три асисти – дванадцять голів забито за їхньої участі, це стільки ж, як забила збірна України у другому таймі, хотілося б вірити, найгіршому таймі на цій першості. У наших дівчат практично нічого не виходило, вони підсіли, в першу чергу, фізично, давали більше свободи датчанкам і постійно виймали м’ячі з власної сітки. Стала менше виручати Вікторія Тимошенкова, яка в першій половині гри творила чудеса, але і зміна воротаря нічим не допомогла. Данії методично збільшувала свою перевагу. Фінальний свисток зафіксував перемогу суперника з рахунком 32:23.

Наступна гра нашої команди у вівторок проти ще одного фаворита групи – Норвегії. Якщо ми зможемо зіграти так, як сьогодні в першому таймі, то шанси на хоч щось в українок є. Матч розпочнеться о 21:30 за Києвом. Віримо в команду!

Данія – Україна 32:23 (14:11)

Данія: Майбрітт Квішгард (2/2), Марія Фішкер (1/3), Анн Метт Хансен (1/1), Метте Графхольт (2/3), Ліне Анна Йоргенсен (3/7), Крістіна Крістіансен (6/9), Анн Грете Нургард (8/10), Трін Єнсен (2/4), Луїза Шпельберг (1/1), Луїза Бургард (3/4), Стін Йоргенсен (3/4).

Україна: Ольга Лаюк (3/6), Ірина Шуцька (1/1), Вікторія Борщенко (7/11), Ольга Ніколаєнко (6/13), Анна Редька (1/2), Ірина Глібко (1/5), Наталія Воловник (1/4), Ольга Передерій (3/3).

Олексій МАНДЗІЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Ігор Сорока
Поразки вчать! А дівчаткам бажаю успіхів та перемог! Щиро у Вас вірю!!!
koerts
Датчанки рванули нас як мавпа газету,таке показове порно для наших прекрасних дам, давно не слідкував за гандболом, насолоджувався ще грою коли наші дами показували клас у 2000-х роках. почали не погано, удар тримали навіть коли грали 4 хвилини з двома вилученнями , а потім не виразна кінцівка першого тайму, а в другому взагалі жесть, пропускали майже в кожній атаці , просто нічого не могли зробити , самі кидали тільки з далека.
Датчанки випускали польового замість воротаря , і навіть не помічали що грають в меньшості. провальна гра, чекав від наших більшого після перегляду перших пяти хвилин.
Bandera.Lviv
ДО КІНЦЯ! УДАЧІ!