Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
| Обновлено 18 января 2022, 01:38
4006
3

Євро-2014. Україна – Норвегія. Анонс

Уникнути помилок у грі з фаворитками

| Обновлено 18 января 2022, 01:38
4006
3
Євро-2014. Україна – Норвегія. Анонс

Збірна України невдало розпочала свій черговий чемпіонат Європи. У першому турі датчанки показали нашим дівчатам, що на такому рівні ніхто не буде пробачати велику кількість помилок в обороні. В той ж день збірна Норвегії декласувала румунок, причому зробила це легко і невимушено, як на тренуванні. Проте, скандинавки виграли радше через неспроможність румунок дати їм гідний супротив, аніж завдяки своїй чудовій грі, тому питання до норвежок теж є. Матч з Україною повинен показати, наскільки готова теперішня збірна Норвегії боротися за перемогу на континентальному форумі, тоді як Україна повинна зробити певні висновки після провального другого тайму першого матчу і вийти з новими силами у бій.

Збірна Норвегії – це, однозначно, фаворит будь-яких міжнародних змагань. Команда, яка тріумфувала на половині чемпіонатів Європи, має в своєму активі золото як чемпіонату світу, так і Олімпійських Ігор. Це команда з чудовою історією, хорошим теперішнім та прекрасним майбутнім. Проте, як і в будь-якої великої команди, у норвежок теж бувають спади. На останньому чемпіонаті Європи скандинавки поступилися у фіналі, а на чемпіонаті світу вилетіли на стадії чвертьфіналу. Можливо, це пов’язано з недостатньою кількості мотивації, норвежки банально «наїлися» перемог, у них немає стимулу показувати височенний рівень гри. Цей турнір буде показовим: Євро-2014 - шанс довести всім, що цей спад позаду і Норвегія знову готова перемагати, але якщо ж команда не покаже результату – то авторитет норвежок трішки похитнеться.

Якщо українки хочуть боротися за результат, то вони повинні, в першу чергу, акуратно грати в лінії проти лідера збірної Норвегії – Хейді Льоке. Ця нестаріюча гандболістка забила чотири голи у ворота румунок, постійно тримала їх в напрузі, відтісняла суперниць і давала напарницям змогу вриватися в пусті зони. Окрім того, є ще дві гандболістки, до яких потрібно ставитися максимально уважно – молода Стін Офтедаль та досвідчена Лінн-Крістін Корен. Перша є для збірної Норвегії аналогом Крістіни Крістіансен у датчанок (а скільки ж бід принесла нам та білявка у попередньому матчі), тоді як Лінн-Крістін – це крайній гравець, її результат повністю залежить від того, як рухається команда. Максимально уважно і обережно проти цієї трійці потрібно зіграти, якщо все вийде, тоді, можливо, є якісь шанси на хоч щось. Хорошою новиною для збірної України є травма основного воротаря суперниць – Карі Грімсбо. Вона зазнала пошкодження в матчі проти Румунії і в першому раунді змагань вже точно не зіграє.

Що стосується нашої команди, то змін ніяких не повинно бути. Усі дівчата готові грати і дати бій одному з фаворитів першості. Сподіватимемося, що тренерський штаб провів хорошу роботу за цей день і в деталях розповів дівчатам про усі їхні огріхи в захисті, а також про недостатньо агресивну гру в нападі. Зрозуміло, що норвежки сильніші гандболістки, але, як вчора показала Словаччина, дисципліна на полі може дати гідний бій класу. Віримо, що це вийде і у нашої збірної.

Це буде десяте протистояння між цими суперницями. У попередніх дев’яти українки здобули одну перемогу, ще одного разу зіграли внічию і аж сім разів поступилися. Останній матч з Норвегією відбувся на попередньому чемпіонаті Європи, де Україна програла з мінімальним рахунком – 17:18.

                                                                   9 грудня, вівторок

Норвегія – УКРАЇНА

Дебрецен, Угорщина. Зал «Фінікс». 21:30

ТВ-трансляція на каналі “XSport”

Прогноз Sport.ua:   27:21

Олексій МАНДЗІЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Ігор Сорока
Підкажіть будь ласка Тетяна Кильч з Карпат не викликана в збірну?
AndriyLgaz
хто знає де можна глянути відео як наші гандболістки брали бронзу на олімпійських іграх??
Сергій Лаврик
Ратнер - тренер від Бога . Він відчуває свою команду, і дівчата , під його керівництвом можуть здивувати. Нехай рахунок буде 24:25 . Слава Україні!!!