Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
| Обновлено 18 января 2022, 01:35
4060
0

Євро-2014. Королеви знову на троні

Збірна Норвегії після чотирьохрічної перерви знову найсильніша в Європі

| Обновлено 18 января 2022, 01:35
4060
0
Євро-2014. Королеви знову на троні

Прекрасний фінальний поєдинок видали збірні Норвегії та Іспанії. Цей матч був повен інтриги, драматизму, феєричних голів і чудових сейвів – одним словом, усього того, за що вболівальники по всьому світі так люблять гандбол. Та ще й перемогу здобула команда, яка йшла до цього увесь турнір, додаючи у кожному матчі. Норвегія – шестиразовий чемпіон Європи!

Початок матчу став по-справжньому холодним душем для норвежок: іспанкам вдалося піти у відрив уже зі старту поєдинку, адже Норвегія не могла забити з третьої по одинадцяту хвилину зустрічі, в той час як сама пропустила аж п’ять голів. Тож після стартової 14-хвилинки рахунок на табло був 3:7 на користь піренейок . Норвежки насправді нервували, у них не все виходило попереду, в той час як іспанки грамотно захищалися і достатньо сміливо ходили вперед. Наступних п'ятнадцять хвилин гри пройшли у рівній боротьбі, час від часу скандинавкам вдавалося скоротити різниці у рахунку, але зразу ж таки Іспанія повертала собі перевагу. Тим не менш, перед самою перервою Норвегія зробила ще один ривок і відпочивати команди відправилися за рахунку 10:12 на користь іспанок.

Здавалося, що після перерви усе повинно змінитися: норвежки, як справжні фаворитки візьмуть своє, дотиснуть суперниць і впевнено тріумфують, але не так все сталося, як гадалося. Так норвежкам досить швидко вдалося нівелювати своє відставання і гру довелося розпочинати знову. Тим не менш, не такі досвідчені іспанки не знітилися – спочатку вони навіть відпустили трішки вперед суперниць, але згодом зрівняли рахунок. Одним з головних творців норвезької перемоги була Анн-Крістін Корен, яка забила два голи поспіль, а потім взяла активну участь у третьому підряд забитому м’ячі – несподівано легко рахунок на табло став 23:20 на користь Норвегії. У той момент здалося, що гру можна закінчувати, голодний вікінг рідко відпускає свою жертву, але нащадки конкістадорів не захотіли так просто відпускати здобутий шанс.

 

Так, вони не реалізувати своє пенальті й зразу поплатися за це пропущеним голом – менш як за п'ятнадцять хвилин до кінця поєдинку Норвегія вигравала чотири голи. Тільки от потім наступив темний період для скандинавок: за три хвилини до кінця матчу іспанки програвали лише один м’яч – 26:25, при тому атака була саме за ними. На жаль, забити тоді їм не вдалося і це, напевне, й зламало їх. Вони так і не спромоглися забити до кінця матчу, в той час як Норвегія забила ще двічі, вікінг жертву таки не відпустив. Фінальна сирена зафіксувала перемогу норвежок – 28:25.

Радість скандинавок була величезною, їм таки вдалося зламати супротив іспанок і знову тріумфувати на континентальному форумі. Ця перемога була заслуженою і справедливою, але також прекрасну гру провели й фіналістки. До певного часу вірилося, що і сьогодні порядок може побити клас. Найбільше тішить те, що цей поєдинок не став битвою Давида проти Голіафа. Команди продемонстрували рівний гандбол, гідний фінального поєдинку. На цьому чемпіонат Європи з гандболу серед жінок завершився: Норвегія – шестиразовий чемпіон Європи! До зустрічі на чемпіонаті світу у Данії наступного разу.

Чемпіонат Європи з гандболу серед жінок. Фінал.
Норвегія – Іспанія 28:25 (10:12)

Олексій МАНДЗІЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Socca: курс на Кубок Европы 2024
Другие виды | 18 апреля 2024, 11:20 0
Socca: курс на Кубок Европы 2024

Кубок Европы 2024 по соккеру (Socca) разыграют 22 команды

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.