Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 21 мая 2019, 07:36
5673
0

Украинские богатыри начали сезон

19-летний Алексей Новиков сенсационно стал победителем первого этапа национального кубка

| Обновлено 21 мая 2019, 07:36
5673
0
Украинские богатыри начали сезон
Дмитрий Курганов
Вітчизняні богатирі розпочали свій сезон 14 лютого у просторому спортзалі навчально-виховного комплексу «Домінанта», що у Києві. Зібралися майже всі найкращі, крім …. найсильнішого в Україні Олександра Лашина. Стронгмен із Маріуполя зараз опікується своєю родиною, яку перевіз із рідного міста у більш безпечне. 
 
Очікуваний початок 
З першої вправи означилося коло фаворитів: очікувано «Супер-йок» виграв дворазовий чемпіон світу і віце-Богатир України Володимир Рекша зі Львова. Лише 38 сотих знаному  стронгмену програв 19-річний Новиков, котрий, зокрема,  зумів випередити іншого чемпіона світу - Сергія Конюшка. Зрештою, попри свій юний вік,  Новиков теж має певні досягнення. Він – чемпіон Європи у ваговій категорії до 110 кг, а на чемпіонаті світу 2014 року у Фінляндії, де тріумфував Рекша, Олексій став бронзовим призером.
 
На змагання – із зони АТО 
Друга вправу змагання, «Дамбл» (підйом гантелі 85 кг за одну хвилину), особливих сенсацій не принесла: 9 підйомів гантелі принесли  максимум очок ще одному із найбільш іменитих  українських атлетів – дворазовому чемпіону світу із Дніпропетровська Віталію Герасимову. Несподіваним міг виглядати лише результат абсолютного рекордсмена України у «Дамблі» Володимира Рекші, котрий здійснив 8 підйомів (при власному рекорді із зазначеною  вагою – 12 повторень). Лише після цього з‘ясувалося, що Володя розпочав виступ із температурою 39 градусів!   За кілька днів до Кубка Рекша повернувся із волонтерської поїздки у зону АТО, де цілу ніч патрулював на блок-пості. Вочевидь, саме та  холодна ніч призвела до захворювання. У третій вправі Володимир ще виступив, але після фінішу вирішив відмовитися від продовження боротьби, оскільки фізичний стан відчутно погіршився. До речі, особливими гостями стронгменівського  Кубка України були наші поранені вояки, котрі приїхали на турнір просто із військового шпиталю. 
 
Травми фаворитів 
На жаль, хвороба Рекші не стала єдиною поганою новиною на першому етапі Кубка: турнір не закінчили аж троє досвідчених стронгменів. Після  другої вправи припинив боротьбу Віталій Міхеєв, в якого після перенесення коромисла мало місце зміщення хребта із защемленням  серцевого м’яза (на даний момент стан здоров‘я Віталія нормальний). А у третій вправі – «Прогулянці фермера» – надірвав м‘яз задньої поверхні стегна Сергій Конюшок. 
 
Тріумф Голіафа 
Після таких драматичних подій і перемоги Олексія Новикова у третій дисципліні аромат тріумфу юного богатиря наповнив змагальний зал. Віталій Герасимов, перемігши сенсаційного «Голіафа» у четвертій вправі – «Лог-ліфті»,  лише на бал скоротив відставання від лідера, оскільки Новиков посів місце одразу за ним. При результаті у 160 кг Герасимова, Новиков підняв 150. 
А у заключній вправі – «Перенесенні щита» вагою 170 кг на максимальну дистанцію - очна дуель двох претендентів на перемогу засвідчила перевагу молодшого у конкретній вправі: лише Олексію вдалося пронести щит за позначку у 60 метрів.
 
Два тижні на відновлення 
Таким чином, перший етап Кубка України був насичений жагою боротьби, великим числом травм  і сенсаційним тріумфом. Яскравий початок стронгменівського сезону!
 
Тепер очікуємо старту наших двох атлетів на  щорічному фестивалі Арнольда Шварценеггера «Арнольд Класік», для чого і Володимиру Рекші, і Сергію Конюшку потрібно покращити здоров‘я. І якщо у  Володі часу для подолання недуги достатньо, то для надірваного м’яза Сергія його фактично немає. Відтак залишається сподіватися на спортивний характер і залізну волю досвідченого атлета. 
 
Будьте сильними!   
 
Перший етап Кубка України зі стронгмену 
Київ, 14 лютого, НВК «Домінанта» 
Загальний залік: 
1. Олексій Новиков (Київ) – 33,5 (бали) 
2. Віталій Герасимов (Дніпропетровськ) – 30
3. Сергій Пономарьов (Київ/Миколаївська обл.) – 21 
4. Володимир Рекша (Львів) – 20 
5. Ярослав Апальков (Дніпропетровськ) – 19,5
6. Володимир Цифра (Ужгород) - 15
7. Сергій Конюшок (Київ) – 14
8. Віталій Міхеєв (Київська обл./Львівська обл.) – 7 
 


Переможець етапу - Олексій Новиков:










Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, фото Дмитра Курганова

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренировка сборной, драма Ферстаппена, Шахтер получил предложение из MLS
Другие виды | 25 марта 2024, 06:48 0
Тренировка сборной, драма Ферстаппена, Шахтер получил предложение из MLS

Главные новости за 24 марта на Sport.ua

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 8
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.