Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
| Обновлено 08 апреля 2015, 17:56
1047
0

Сергей Бубка представил программу на пост президента ИААФ

Президент НОК Украины поборется за кресло главы Международной федерации легкой атлетики

| Обновлено 08 апреля 2015, 17:56
1047
0
Сергей Бубка представил программу на пост президента ИААФ

Легенда легкої атлетики, президент Національного олімпійського комітету України та член Виконкому Міжнародного Олімпійського Комітету Сергій Бубка висунув свою кандидатуру на пост президента ІААФ (Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій), задекларувавши план «підняти легку атлетику на нову висоту».

Бубка, який є віце-президентом ІААФ з 2007 року і був членом Комісії атлетів з 2001 року, оголосив сьогодні свою програму в прямому ефірі трансляції Youtube членам світової легкоатлетичної спільноти.

Програма ґрунтується на максимально тісній співпраці з усіма національними федераціями як засобі створення позитивної спадщини цього виду спорту і зобов'язанні впроваджувати реформи для залучення нового покоління учасників та вболівальників.

У своїй програмі Сергій Бубка підкреслює своє тверде переконання, що роль президента ІААФ в тому, щоб служити спорту і гарантувати, що Асоціація забезпечує найбільш ефективний, оперативний і професійний рівень обслуговування для своїх членів. Він так описує своє бачення майбутнього легкої атлетики:
«Спорт викликає бурі емоцій серед вболівальників всього світу, всіх поколінь, і зірки якого надихають молодь наслідувати їх».
«Легка атлетика повинна мати цілу інфраструктуру заходів, матеріально-технічну базу та  підтримку на всіх континентах для розвитку нового покоління атлетів».
«Вид спорту, який пропонує найкращі враження як на стадіонах, так і по телебаченню, і збирає масові аудиторії на всіх медіа-платформах для залучення кращих світових брендів і компаній в якості спонсорів».
«Нам потрібні сильні, всебічно забезпечені та успішні національні федерації, які складають основу ІААФ».

В центрі цієї програми – Бачення-2025 (англ. Vision-2025), найбільш інтенсивний огляд (аналіз) міжнародної легкої атлетики, який проводився будь-коли. Він включатиме в себе ряд робочих груп, до яких ввійдуть представники національних федерацій та інші зацікавлені сторони, і результати роботи яких будуть розглянуті на позачерговому Конгресі.

Широка програма Сергія Бубки заснована на восьми основних принципах:

РОЗВИТОК
Сергій Бубка прагне до створення позитивної спадщини легкої атлетики, щоб залучити нове покоління талантів до спорту і забезпечити інфраструктуру та ресурси, необхідні для гарантованого розвитку талантів у всьому світі. Це буде досягнуто за рахунок ще більш тісної співпраці з усіма національними федераціями для виявлення та задоволення їхніх потреб. Регіональні навчальні центри отримають більший ступінь автономії, ніж зараз, щоб зробити їх здатними краще реагувати, більш гнучкими і ефективними.
«Ми повинні залучати більше молоді до занять легкою атлетикою. Ми маємо проявити творчий підхід і створити нові заходи в нових місцях та знайти нові способи ефективного спілкування з молоддю».

ЦІЛІСНІСТЬ
Сергій Бубка визнає розповсюджену загрозу застосування допінгу і вважає важливим співпрацювати з усіма відповідними установами, щоб вести нещадну боротьбу з шахрайством в цій сфері, в той же час захищаючи та просуваючи «чистих» атлетів.
Крім того, він планує забезпечити, щоб ІААФ стала більш прозорою у своїх процесах прийняття рішень та фінансових питаннях.
«Допінг - найбільша загроза для нашого виду спорту. Я виступаю за нульову терпимість, навчання спеціалістів, які безпосередньо працюють зі спортсменами, та підтримку «чистих» атлетів».

СЛУЖІННЯ ЛЕГКОАТЛЕТИЧНІЙ СПІЛЬНОТІ
В підтримці національних федерацій Сергій Бубка рішуче налаштований забезпечити новий рівень оперативності та професіоналізму послуг для ефективного задоволення їх потреб. Це включатиме створення нових механізмів зв'язку, включаючи гарячу лінію 24/7 для національних федерацій і систему тестування продуктивності, що дозволить ІААФ визначати сфери, які потребують підтримки.
Він підтримуватиме постійний розвиток та підвищення кваліфікації персоналу ІААФ і має намір ввести в штат посаду виконавчого директора.
«Президент знаходиться на службі у своїх членів, а президентство – це робота на повний робочий день. Національні федерації заслуговують такого рівня зобов’язань».

СПІВПРАЦЯ З МОК
Сергій Бубка є членом Виконкому МОК і головою Антуражної комісії МОК. Його знання організації та розуміння важливості її відносин з ІААФ буде відігравати важливу роль в його президентстві та забезпеченні успішного майбутнього легкої атлетики.
«Як член МОК я розумію організацію і маю добрі ресурси, щоб підтримувати інтереси легкої атлетики та її місце як найбільш важливого виду спорту на Олімпійських іграх».

РЕФОРМУВАННЯ ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ ДЛЯ АДАПТАЦІЇ В СУЧАСНОМУ СВІТІ
Спорт зазнає надзвичайно швидких змін завдяки новим технологіям, які змінюють використання вільного часу та способи залучення молоді до спорту і сприйняття масової інформації. Сергій Бубка виявився новатором в просуванні "Зірок жердини" та змагань із стрибків з жердиною на вулиці в рідній країні і впроваджуватиме інновації в сфері форматів змагань на місцях, заходах та використанні технологій, щоб змінити уявлення про легку атлетику та зробити її ще більш актуальною і цінною.

«Я завжди виступав з ініціативами щодо проведення вуличних спортивних заходів в Києві до створення турніру імені Сергія Бубки «Зірки жердини».

«Через Бачення-2025 ми розглянемо все без виключення. Ми повинні бути готові створити нові можливості та прийняти нові технології, щоб поліпшити представлення нашого спорту та приваблення вболівальників».

ЗБІЛЬШЕННЯ ДОХОДІВ ВІД КОМЕРЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
З чинною угодою з Dentsu, яка надаватиме основні доходи, Сергій Бубка має намір, спираючись на наявні передові знання, підвищити в майбутньому цінність легкої атлетики для телевізійних компаній та спонсорів. Крім того, він хоче використати цей досвід, щоб допомогти національним федераціям стати більш комерційно успішними на їх власних територіях.

«ІААФ - це світовий бренд, і ми повинні генерувати більший комерційний прибуток. Я пропоную в допомогу нам створити бізнес-комісію, що складатиметься з лідерів світових брендів, медіа та комерційних структур».

ОСВІТА
Сергій Бубка завжди більш за все цінував освіту і має намір забезпечити, що вона стане темою, яка проходитиме через його президентство. Він планує працювати з фахівцями, партнерами, створювати програми для ознайомлення молодих людей з легкою атлетикою, допомагати атлетам в їх кар’єрі після завершення активних спортивних виступів та забезпечити безперервне навчання і розвиток спеціалістів і керівників, що працюють у легкій атлетиці.

«Ми повинні продовжувати навчати молодих людей, спортсменів та спеціалістів у всі часи. Я вважаю, що освіта знаходиться в самому серці всякого прогресу».

СПОРТ ДЛЯ ДОБРА
Здатність спорту створювати позитивні соціальні зміни була продемонстрована в усьому світі і Сергій Бубка впевнений, що легка атлетика повинна відігравати в цьому провідну роль.

«Ми повинні використовувати можливості легкої атлетики, щоб відігравати провідну роль в ініціативах та змінювати світ на краще».

Сергій Бубка підвів підсумки своїх зобов'язань перед ІААФ та її членами: «Моє зобов’язання служити спільноті легкої атлетики самовіддано, чесно та пристрасно. Спорт сформував моє життя і для мене було б найбільшою честю бути обраним, щоб вести його в нову захоплюючу еру. Разом з національними федераціями та іншими зацікавленими сторонами ми можемо підняти легку атлетику на нові висоти».

Після видатної спортивної кар'єри, протягом останніх 15 років Сергій Бубка працював на різних керівних посадах в ІААФ, МОК, Національному олімпійському комітеті України та завжди був прихильником розвитку легкої атлетики та інших видів спорту в усьому світі.

Бубка має широкий досвід як член Ради ІААФ з 2001 року та віце-президент ІААФ з 2007 року.

Інші посади, які він займав, включають: член Комісії ІААФ із змагань (2003-), Комісії атлетів (2001-), Комісії з розвитку ІААФ (2007-) і в даний час її голова, голова Оціночної та Координаційної комісій з підготовки до чемпіонатів світу ІААФ. У МОК він є членом МОК з 1999 року і членом Виконавчого комітету МОК, головою Оціночної та Координаційної комісій Юнацьких Олімпійських ігор (2010), головою Антуражної комісії та членом Координаційної комісії Ігор XXXI Олімпіади в Ріо-де-Жанейро 2016 року, а також обіймає посаду президента НОК України з 2005 року.

Він виконував ряд інших функцій: засновник і директор спортивного клубу з 1990 року, який забезпечує можливості для молодих людей; посол ЮНЕСКО; член ПРООН - Програми розвитку ООН; член-засновник Laureus Academy відзначений її нагородою Lifetime Achievement; член Зали слави ІААФ; Найкращий стрибун з жердиною другої половини ХХ століття, журнал «Track & Field News» (1991); «Чемпіон чемпіонів», газета «L’Equipe», (1997); нагорода International Sports Event Management (ISEM) за видатний особистий внесок.

Сергій Бубка 35 разів встановлював світовий рекорд у стрибках з жердиною і виграв шість послідовних чемпіонів світу, чотириразовий чемпіон світу в приміщенні, чемпіон Європи, переможець Кубку світу та Кубку Європи, а також Олімпійський чемпіон.

Вибори Президента ІААФ відбудуться в серпні протягом Конгресу ІААФ в Пекіні, Китай.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Элита socca Украины и Киева 2024
Другие виды | 25 апреля 2024, 21:45 0
Элита socca Украины и Киева 2024

Номинанты сезона 2023/24 по итогам 10 туров

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.