Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
| Обновлено 11 апреля 2015, 16:37
2635
1

Кубок виклику. Галичанка зупиняється на стадії півфіналу

Українки програли матч-відповідь польському Погоню

| Обновлено 11 апреля 2015, 16:37
2635
1

Галичанка, напевне, проводить свій найкращий сезон в історії: після чотирьох з’їзних турів львів’янки вважаються основними претендентами на чемпіонство, вони досі не програли жодного поєдинку в чемпіонаті, а в кубку виклику повторили найкраще досягнення в історії, дійшовши до півфіналу. Десь уже розпочалися розмови про можливий золотий дубль, адже команда насправді показує пристойний рівень гандболу. Тим не менш до кінця чемпіонату залишається ще два з’їзних тури, а для підтвердження власних амбіцій в єврокубку львів’янкам потрібно було обіграти польський Погонь і вийти у фінал. Перший матч, який відбувся минулої суботи в Щецині, Галичанка програла з мінімальним рахунком 28:29. Цей рахунок, а разом з тим і рівень гри, показаний українським колективом, давав надію на позитивний розвиток подій у матчі-відповіді. Фактично для українок матч сьогодні був своєрідним першим фіналом цього сезону, адже тільки перемога виводила український клуб у фінал.

Розпочався поєдинок у доволі розслабленому темпі: жодна з команд не поспішала бігти вперед, десь усвідомлюючи, що один гол – це насправді ніщо в гандболі. Тим не менш уже з перших хвилин стало очевидним, що невисока швидкість на руку саме гостям: вони методично розхитували захист Галичанки, в очікуванні особистої помилки і, відповідно, вільної зони. Раз за разом ця тактика приносила свої плоди – після перших восьми хвилин матчу польки вигравали з рахунком 1:4. На радість місцевій публіці господарки не склали зброю раніше часу, Галичанка потихеньку почала піднімати темп, провокуючи суперниць на фоли і саме завдяки великій кількості 7-метрових кидків львів’янки змогли вирівняти становище на табло уже на п’ятнадцятій хвилині – 7:7. На жаль, як тільки рахунок став більш-менш рівним, Погонь додала: наступна десятихвилинка залишилася за гостями, які знову повели з різницею у чотири м’ячі. І тільки тоді, коли ситуація стала насправді критичною, господарки заграли на належному рівні: до кінця першого тайму Галичанка знову змогла виправити ситуацію і практично нівелювати своє відставання – 13:14 саме за такого рахунку команди пішли на перерву. Шанси на вихід і надалі залишилася, головне було виправити ситуацію у другому таймі.

Початок другої 30-хвилинки був куди цікавішим: команди обмінялися невдалими атаками, після чого господарки провели чудову атаку і зрівняли рахунок – 14:14. Трибуни гнали гандболісток вперед, здавалося, що ось-ось і Погонь попливе, але польки витримали стартовий натиск. Вони знову знизили темп матчу, почавши вивірено проводити свої атаки. Як підсумок, у Галичанки «суха» десятихвилинка і чергове відставання у чотири м’ячі – 14:18. Звісно, за двадцять хвилин до кінця матчу, тим більше гандбольного матчу, «ховати» команду ще рано, та українки не демонстрували того рівня гри, який би міг дозволити їм розраховувати на успіх. Поступово час спливав, а різниця на табло не змінювалася. Молоді українки помітно нервували, тоді як польські вболівальники все впевненіше почали заводити своїх пісень. На жаль, навіть два таймаути не дозволили Галичанці змінити гру: гості впевнено довели гру до переможного кінця. 21:24 у Львові і 49:54 в сумі.

Львівська Галичанка припиняє свій єврокубковий похід на стадії півфіналу. У цьому конкретному матчі Погонь насправді була краща, вона продемонструвала не тільки бажання, а й певний рівень гандболу. Українкам ще є куди прагнути і до чого рости. Будь-яка поразка чогось навчає. Так має бути й цього разу. А у фінал кубка виклику 2014/15 виходить польський колектив.

Жінки. Кубок Виклику. 1/2 фіналу. Матч-відповідь.
«Галичанка» – «Погонь Балтика» 21:25 (13:14)
Перший матч: 28:29

«Галичанка»: Наталя Савчин, Влада Косміна (1), Анастасія Баранович, Анастасія Дорожівська (2), Марія Біла, Олеся Парандій (1), Марина Коновалова (2), Наталя Сабова (1), Ірина Стельмах (8), Вікторія Сідлецька (1), Тамара Смбатян, Олена Косик, Наталя Туркало (3), Леся Смолінг (2).

Олексій МАНДЗІЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lviv-999
Галичанка зіграла вкрай безвідповідально!!!!!!! Так в півфіналі не грають полячки заслужено в фіналі !!!!