Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Спортивная гимнастика
|
663
0

Складність програм є. І є технічні огріхи

Спортивна гімнастика: матчева зустріч національних збірних

Під час матчевої зустрічі національних збірних України, Росії, США та Канади зі спортивної гімнастики, яка відбулася у столичному Палаці спорту, трибуни були майже порожніми.

 

Чи то організатори вчасно не проанонсували цю подію, чи вболівальники залишились байдужими... Однак ті, хто прийшов подивитися на виступи призерів чемпіонатів світу та Європи, світових лідерів, які диктують моду у гімнастиці, розчарованими не залишилися.

Уже з першого виду – опорного стрибка – лідерство захопила Аліна Козіч. Успішна багатоборка, яка з особливим шармом виконує вільні вправи, усі види пройшла рівно, трішки лишень спіткнувшись на брусах. Киянка мала усі шанси записати перемогу на свій рахунок, якщо б карти їй не сплутала Дарія Згоба. Проваливши опорний стрибок та не на «відмінно» відпрацювавши вільні вправи, Даша зчинила фурор на своїх улюблених брусах, одержавши найвищу оцінку турніру – 16,200, і впевнено «пройшла» колоду. Це дозволило івано-франківці обійти усіх конкуренток і «відібрати» у Козіч перемогу.

«Я страшенно рада перемозі. Перемоги – це те, що ніколи не може набриднути! – поділилась враженнями Дарія Згоба. – Після невдачі на стрибку – цей вид вже давно є моєю слабкою ланкою – навіть подумати не могла, що стану першою. Звичайно, перемагати приємно, але потрібно дивитися у майбутнє: ускладнювати програму до чемпіонату світу, особливо акробатику вільних вправ і той злощасний опорний стрибок. Фахівці хвалять мою хореографію, наш хореограф не шкодує фантазії, щоб скласти для мене красиві вільні вправи, але на килимі я не почуваюсь настільки впевненою, як на 10-сантиметровій колоді. Та навіть на брусах, моєму улюбленому виді, є ще над чим працювати. Якщо ми доповнимо програму «закладкою» з поворотом на 360 градусів, яку я вже виконувала на турнірі в США, мій виступ судді оцінюватимуть на 0,3 бала вище».

Третю сходинку п’єдесталу пошани окупувала росіянка Світлана Клюкіна.

У командному заліку українки впевнено обійшли російських та канадських візаві і здобули ще одну золоту нагороду.

Серед чоловіків найстабільнішим виявився американець Джонатан Хортон. Чітке, без жодного зайвого руху виконання усіх вправ не могло не сподобатися арбітрам. Чинний абсолютний чемпіон Європи росіянин Максим Девятовський став срібним призером: в останньому виді програми він обійшов українців Романа Зозулю та Вадима Кувакіна, які також претендували на «срібло». Безліч помилок вкрай нестабільного Зозулі не дозволила йому зійти на призовий подіум, Кувакін же задовольнився «бронзою». У командних змаганнях українцям все ж удалося обійти росіян та американців.

Навіть найскладніші програми українських гімнастів не сприймаються візуально – через велику кількість технічних огріхів. Недбалість, хореографічна незавершеність композицій псують настрій від перегляду вправ, особливо нашої чоловічої збірної. Не можуть закрити очі на це й судді – звідси й відповідні оцінки. У конкурентів же все навпаки. Коли юний німець Фабіан Хамбухен приїздив на турнір до Києва, глядачі не шкодували голосових зв’язок, аби підтримати його. «Виною» всьому була бездоганність у виконанні найдрібніших рухів, за які судді взагалі не нараховують бали. Але при відсутності тих «дрібниць» завжди радо і справедливо знімають…

 Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

СТАВКА ДНЯ. Главные матчи дня и популярные прогнозы на 29 марта
Другие виды | 29 марта 2024, 11:00 0
СТАВКА ДНЯ. Главные матчи дня и популярные прогнозы на 29 марта

Важные события во всех видах спорта совместно от Sport.ua и GGBET

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.