Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
812
0

Іван Гешко: спортсмени, вони ж як артисти

Інтерв'ю з прославленим українським легкоатлетом

- Як тобі виступати по такій спеці, що панує у Донецьку?
- Нормально, бо на протягом останнього місяця у мене вдома також була незвична для мене температура. Важко звичайно, але, з іншого боку це добре, тому що є можливість тренуватися в умовах таких же, як і основні конкуренти – африканці. Тому маю звикати потихеньку до жари.

- Чи є в Україні достойні конкуренти?
- Є, і це кажу не тільки я. Навіть мої колеги із Росії, коли ми виступаємо разом, кажуть, що в Україні уже виріс такий добрий середній результат, як 3:46. Є вже людей, здатних показувати його десь 10 – 12. А у тій же Росії їх 3 – 4, а основним результатом є 3:49-3:50.

У нас перспектива є, майбутнє буде, я впевнений.

- Які плани маєте, де будете стартувати до чемпіонату світу в Осаці?
- Буде ще декілька стартів, декілька Гран-Прі. Будемо готуватися серйозно, тому що цього року нами було випробувано нову тактику тренування. Цього року взагалі по-новому усе. По-перше, пізній старт сезону. Якщо раніше я стартував ще укінці травня, то тепер можна сказати, що ці ігри – мій перший офіційний старт. Я ще немаю того бігу, який мав би бути цієй пори, але на початку сезону завжди так. Гадаю, що через місяць-пів вже все буде добре.

Цього року буду приймати участь у Золотій Лізі на декилькох етапах: у Берліні, Брюселі, а перед тим буде ще один етап у Римі. Так збіглося, що зараз проходить старт Золотої Ліги у Парижі, але я не маю можливості там виступати, бо захищаю честь своеї Чернівецькой області тут, на Спартакіаді.

- Як тобі організація Чемпіонату України у Донецьку?
- Все на міжнародному рівні, все чудово, але хотілося б, щоб було більше глядачів. Але це вже залежить від самих людей, а, може, ще й недостатньо реклами змагань було. Коли ми вдома із друзями проводили Буковенську Милю, то зібрали пять тисяч глядачів. Але ж перед тим ми провели таку кропітку працю: влаштували добру рекламу, тому й зібрали хорошу аудиторію. А за кордоном взагалі важко купити квиток на подібні змагання, а у нас люди навіть безкоштовно чомусь не ходять подивитися на королеву спорту.

- Важко виступати, коли трибуни пусті?
- Так, маю сказати, що спортсмени, вони ж як артисти. Ми робимо концерт для глядачів, як і артисти, і нам так само, як артистам, важко виступати, коли пусті місця на стадіоні. Коли я біг у Парижі, там на трибунах було 70-80 тисяч глядачів, і вони ніби заряджали енергією, піднімали дух. Взагалі, коли багато людей, отримуєш масу адреналіна.

- Ми знаємо, що ви зняли квартиру у Донецьку на час змагань. Завжди так робите?
- Ні, це вперше. Досить жарко у Донецьку. На 8-9 поверсі у гостиниці «Шахтар» мої друзі мають мокрою простинею вкриватися, щоб не так жарко було спати. А ми ж приїхали змагатися, тому, щоб показати добрий результат, не жалію грошей.

Спортивный клуб ИСД

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Президент Вереса: У украинских болельщиков советская психология
Футбол | 20 апреля 2024, 12:02 9
Президент Вереса: У украинских болельщиков советская психология

Иван Надеин – о подходе клуба к работе с болельщиками

Реал после игры с Ман Сити подготовил для Лунина контракт с важной опцией
Футбол | 20 апреля 2024, 00:43 1
Реал после игры с Ман Сити подготовил для Лунина контракт с важной опцией

У украинского вратаря действует соглашение до 2025 года

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.