Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
635
0

Шаповал перестрибнув Соколовського

У Донецьку завершився чемпіонат країни з легкої атлетики, який відбувався у рамках ІІІ Всеукраїнських літніх спортивних ігор

У змаганнях взяли участь всі провідні атлети, за винятком бар’єристки Тетяни Терещук-Антипової, яка постійно живе й тренується у ПАР.

Успішно виступили на змаганнях львівські майстри «королеви спорту», які здобули по одній медалі різної вартості. У захоплюючому та драматичному фіналі у секторі для стрибків у висоту 31-річний львів’янин Віктор Шаповал у перестрибку виграв у титулованого вінничанина, віце-чемпіона світу Андрія Соколовського – 2 м 24 см. Всі три призери змагань (а третім був ще один наш земляк Дмитро Дем’янюк) підкорили планку на висоті 223 см. Згодом почалась хитра тактична боротьба: Шаповал, Соколовський та Дем’янюк збивали планку та переносили спроби на висоту 226-228. Як підсумок, два перші (через меншу кількість використаних спроб) у боротьбі за «золото» змушені були додатково стрибати на висоті 224, що вдалося лише Шаповалу. Вітаємо тренера львівських стрибунів Валерія Лебедюка з першим «золотом» та «бронзою» чемпіонатів України!

Друге місце у забігу на 1500 м посів львів’янин Василь Цікало (тренери Михайло Сташків та Ірина Кропивницька) - 3 хв. 43,62 секунди, який поступився лише визнаному лідеру буковинцю Івану Гешку (3:41.19). Іван Гешко через змагання у Донецьку навіть пропустив другий етап «Золотої ліги» у Парижі. Найкращий спортсмен України 2006 року, який на час змагань спеціально винайняв собі квартиру в Донецьку, згодом переміг ще й на 800-метрівці. Щоправда, наразі результати Івана суттєво поступаються найкращим показникам сезону. Дворазовими чемпіонами в Донецьку - на дистанціях 100 і 200 метрів – стали спринтери Андрій Глущенко (Київ) та харків’янка Ірина Штангеєва.

У жіночому секторі стрибків у висоту запоріжанка Віта Паламар на три сантиметри випередила Віту Стьопіну з Миколаєва та Ірину Коваленко з Білої Церкви – 1 м 95 см. Несподіванка сталась у змаганнях штовхальників ядра: олімпійський чемпіон Юрій Білоног, який пропускає цьогорічний чемпіонат світу в Осаці, програв Султану Аль Хабаші (Саудівська Аравія) – 20 м 61 см. Дніпропетровець Олексій Лукашевич стрибнув у довжину на 8 м 2 см, а киянин Микола Саволайнен «залетів» потрійним за 17 м 02 см. Донеччанин Денис Юрченко у стрибках із жердиною підкорив планку на висоті 5 м 65 см, перемоги також здобули господарі змагань Сергій Лебідь (10000 м), Ірина Ліщинська (1500 м) та Ольга Саладуха (потрійний стрибок). Недавня переможниця Кубка Європи Євгенія Снігур випередила на дистанції 100 метрів з бар’єрами призерку Олімпіади-2004 Олену Красовську.

Змагання у Донецьку стали основним етапом відбору на чемпіонат світу, який 24 серпня стартує в Осаці (Японія). Організатори вирішили нагадати спортсменам про це оригінальним способом – за допомогою показових виступів представників фестивалю східних єдиноборств.

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.