Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 03 августа 2015, 13:10
6881
1

Стронгмени відкрили свою базу у Києві

Спеціальні тренажери та снаряди розміщені наразі під відкритим небом у столичному «Екстрім-парку»

| Обновлено 03 августа 2015, 13:10
6881
1
Стронгмени відкрили свою  базу у Києві

Українські стронгмени-богатирі відкрили свою соціальну тренувальну базу у Києві і запросили на свою територію всіх, хто має бажання займатися силовими видами спорту. Спеціальні тренажери та снаряди розміщені наразі під відкритим небом у столичному «Екстрім-парку». Фінансово допоміг стронгменам  у реалізації їхнього задуму прославлений боксер Володимир Кличко.

Двері відчинені для всіх

Затишна тренувальна база, розміщена  на території комплексу «X-PARK», називається соціальною, тому що займатися на її території можна абсолютно безкоштовно. Щоправда, по дві години вранці і ввечері, база «заброньована» для професійних атлетів Федерації стронгменів України, а от в інший час – і у будні, і у вихідні, приходити сюди можуть безперешкодно всі охочі. Снаряди і тренажери призначені більшою мірою для занять силовими видами спорту, ніж просто для фітнесу. На території є роздягальні і душові кімнати, поруч – водойма і пляж. До кінця року над базою планують встановити навіс, а поки що тренування відбуваються під відкритим небом.

Червона стрічка

Задум вітчизняних стронгменів підтримали столичний «Екстрім-парк», КМДА і, що стало найбільш суттєвим для реалізації, Володимир Кличко.  Символічну червону стрічку перерізали легендарний богатир, дворазовий володар титулу «Найсильніша людина планети» Василь Вірастюк, п’ятиразовий володар титулу «Боготир року» і чинний «Найсильніший українець» Олександр Лашин, дворазовий чемпіон світу, президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок та засновник «Естрім-парку» Юрій Зозуля.



Перший турнір

З нагоди відкриття тренувальної бази Федерація стронгмену України провела перший  історичний  турнір зі «Стронг-фіту». Цей напрямок стронгмену набуває дедалі більшого розвитку паралельно  зі зростанням популярності «Крос-фіту» на планеті. «Стронг-фіт» - це підйом снарядів невеликої ваги, але з великим (а іноді дуже великим) числом повторень. Перший турнір «Kyiv Strong Fit» відбувся у трьох категоріях – одній жіночій та двох чоловічих (до 95 кг та понад 95 кг).

Жінки – найсильніші

У змаганні чарівної статі поки що знайшлося лише дві учасниці, але які! Мало хто знає, але саме українка Ольга Лящук на даний момент володіє титулом «Найсильніша жінка планети» (турнір «World Strongest Women»), а інша наша землячка Лідія Гунько на цьому найпрестижнішому турнірі здобула «срібло». Відтак хоч змагання й було лише між двома дівчатами, зате найсильнішими у цьому світі. У першій дисципліні спортсменкам слід було штовхати перед собою сани, починаючи від 60 кілограмів, кожні 20 метрів додаючи до них по 10 кілограмів. І так – поки не закінчаться відведені на вправу 5 хвилин!!!  Наступні вправи були такі ж, як і у чоловіків (про це трохи нижче), але з меншою вагою.  

У всіх дисциплінах, кожна з яких була супер-серією, Оля і Ліда перемогли однакову кількість разів, набравши у підсумку ідентичну суму балів. При всіх рівних показниках суддям довелося звернути увагу на вагу атлеток – перемогу віддали легшій Ользі Лящук.


 

«Стронг-фіт» як він є

Завдання чоловіків у двох вагових категоріях було фактично однаковим (просто для важчої категорії вага снарядів була більшою). У першій вправі слід було 30 разів підняти колоду 60 кг (для категорії «95+» -  80 кг), у другій – підняти на максимальну вагу штангу «Аксель» (ліміт часу на всі спроби – 5 хвилин), а одразу після цього підняти гантелю «Дамбл» вагою 50 кг (для «95+» - 60 кг) за 3 хвилини. А завершальним завданням турніру була  динамічна естафета з трьома етапами: прогулянка фермера (2 валізи по 80 кг на 40 метрів + підйом «Акселя» 80 кг на 10 разів + перенесення коромисла «Супер-йок» вагою 220 кг на 20 метрів).  Для наступної категорії вага всіх снарядів була на 20-25 кг більшою.



Тріумф Мальцева

У категорії до 95 кілограмів впевнену й очікувану перемогу здобув Олексій Мальцев з Ужгорода. Олексій є віце-чемпіоном України зі стронгмену в цій вазі, а нещодавно був другим на етапі Ліги чемпіонів у Норвегії . Відтак легко довів свою першість і у «стронг-фіті». Друге й третє місця слід відзначити, адже їхні володарі здобули свої перші «призи» на національному стронгменівському рівні.  Андрій Дмитрієв із Сум та Олександр Петренко з Києва варті відзнаки!

Наполегливий Новиков

У категорії понад 95 кілограмів боротьба до останньої вправи точилася між досвідченим дворазовим чемпіоном світу Сергієм Конюшком, який є президентом Федерації стронгмену України, та 19-річний талантом Олексієм Новиковим. Перед останньою дисципліною Новиков вигравав пів-балу в  іменитого земляка. Вирішальна естафета стала  дуже затятою й навіть запеклою суперечкою опонентів. Ця дуель принесла перемогу молодому атлету, який демонструє дуже серйозні показники у  свої юні роки. Це дає нам підстави сподіватися, що незабаром Олекса замахнеться й на світові титули. «Бронзу» у цій ваговій категорії здобув Павло Гайша з Києва.


Відтак соціальну тренувальну базу у Києві відкрито і стронгмени запрошують на неї всіх бажаючих, аби будувати своє тіло відповідно до принципу «Козацького роду».

Олександр Гливинський 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 9
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 4
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
trickslk
прикольно)
но гидропарк по уровню своей брутальности не победить