Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1551
0

Харьков принимает этап Кубка Европы по бадминтону

В «Локомотиве» выступят полторы сотни игроков со всего мира

Харьков принимает этап Кубка Европы по бадминтону

3-6 вересня у Палаці спорту «Локомотив» ім. Кирпи (вул. Котлова, 90/1) відбудеться міжнародний турнір з бадмінтону «Баболат Харків Інтернешнл 2015» - етап Кубка Європи (Badminton Europe Cup) з призовим фондом.

Для участі в турнірі зареєструвалися 137 гравців з 24 країн: Азербайджану, Англії, Білорусі, Бельгії, Болгарії, Німеччини, Греції, Данії, Індії, Ірану, Казахстану, Латвії, Литви, Люксембургу, Польщі, Словаччини, Словенії, Таїланду, Туреччини, України , Фінляндії, Франції, Чехії та Швеції.

Фаворитами турніру в чоловічій одиночній категорії виступають законодавці європейської бадмінтон моди - данці: перша сіяний Йоахім Перссон і минулорічний переможець «Баболат Харків Інтернешнл» - Расмус Фладберг. У датське дербі можуть втрутитися друге сіяний француз Томас Руксель, віце-чемпіон Європи 2012 швед Хенрі Хурскайнен, а також дворазовий переможець турніру українець Дмитро Завадський.
У жіночій одиночній категорії основна дуель очікується між бронзовою призеркою Чемпіонату Європи 2012 Ліндою Зетчірі і її землячкою першою ракеткою Болгарії Петей Недельчевою. Зетчірі приїжджає до Харковав другий рік поспіль. Торік вона стала переможницею турніру і жадає закріпити успіх у цьому році. Вперше після народження дитини в Україні зіграє Лариса Грига, українські фани очікують ефектного повернення багаторазової чемпіонки України.

Довідково:
«Баболат Харків Інтернешнл 2015» - єдиний в Україні турнір рівня «Інтернешнл Челленджер». Цей щорічний турнір проводиться в Харкові з 2009 року під егідою Всесвітньої федерації бадмінтону і є етапом Кубка Європи з бадмінтону.

У 2015 році турнір виступає етапом олімпійського відбору: бали, отримані на турнірі, йдуть в залік для отримання спортсменами олімпійських ліцензій.
З 2013 р «Баболат Харків Інтернешнл» включений в Харківську Міську програму спортивних іміджевих проектів на 2013-2016 роки.

Організаторами турніру виступають Міністерство молоді та спорту України, Харківська обласна державна адміністрація, Харківська міська рада, Федерація бадмінтону України та Федерація бадмінтону Харківської області,
За історію існування турніру в ньому взяли участь представники 41 країни, було зіграно 910 матчів. Переможцями у різних категоріях ставали бадмінтоністи України (10 разів), Росії (4), Франції (3), Німеччини (2), Данії (3), Польщі (2), Шотландії (2), Болгарії (2), Індонезії (1 ), Сінгапуру (1) та Швеції (1).

Источник НОК Украины
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки
Футбол | 23 апреля 2024, 06:30 30
Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки

Горняки могут выйти напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Таблица Ла Лиги после Эль Класико, победы Жироны и поражения Атлетико
Футбол | 23 апреля 2024, 12:00 0
Таблица Ла Лиги после Эль Класико, победы Жироны и поражения Атлетико

19–22 апреля состоялись матчи 32-го тура чемпионата Испании 2023/24

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.