Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 30 сентября 2015, 13:46
5595
1

Украинские стронгмены завоевали бронзу на чемпионате Европы

Александр Лашин и Сергей Конюшок стали третьими на соревнованиях в Мадриде

| Обновлено 30 сентября 2015, 13:46
5595
1
Украинские стронгмены завоевали бронзу на чемпионате Европы

Українські богатирі-стронгмени Олександр Лашин та Сергій Конюшок стали бронзовими призерами фіналу командного чемпіонату Європи, що відбувся у Мадриді. 

Тріумф після драми

Упродовж всього фінального турніру українці стабільно трималися у трійці-четвірці найкращих, постійно ведучи боротьбу з німецькою парою Деніс Кольрус-Рафаель Гордзелік. Вирішальною стала заключна вправа – «Кулі Атласа», в якій першу команду українців чекала і драма, і тріумф. Спочатку, при підйомі першої кулі (135 кг),  Сергій Конюшок отримав надрив сухожилля найширшого м’язу спини, і Олександру Лашину довелося закладати всі кулі самому. Відтак, не маючи маневрів для відступу,  «Найсильніший чоловік  України» підняв п’ять (вага п’ятої - 183 кг) із шести куль. Німці також заклали п’ять куль, але зробили це повільніше, що й дозволило українцям наздогнати опонентів  у загальному заліку, а за додатковими показниками (більше число четвертих місць при рівності третіх) вирвати бронзу!

Варто відзначити, що усі шість куль у цій вправі підняли лише дві команди – Латвії та другої збірної  України. Найважча куля – 196 кілограмів підкорилася молодим атлетам: 19-річному українцеві Олексію Новикову та 21-річному Янісу Шлецкусу (латвієць зробив це трохи швидше)!   

Гідний виступ другої збірної України

Олексій Новиков виступав на парному чемпіонаті у дуеті з Володимиром Рекшою. Наша друга пара у підсумку посіла п’яте місце, однак може пишатися ще одним другим місцем в окремій дисципліні – «Айсланд Крос» (перенесення щита вагою 140 кг).  Олексій Новиков проніс цей снаряд на 35 метрів, знову поступившись лише латвійцю: цього разу іншому – Оскару Мартузансу, результат якого 37 метрів. Третє місце у цій вправі посів ще один українець - Сергій Конюшок, котрий пройшов зі щитом  31 метр 80 сантиметрів. 

Про високі позиції українського стронгмену свідчить той факт, що лише наша країна була представлена двома збірними. До фіналу чемпіонату Європи, крім господарів, потрапляють сім найкращих команд континенту - за підсумками відбірних етапів.

Сенсаційна Латвія

Молода збірна Латвії (Яніс Шлецкус – 21 рік, Оскар Мартузанс - 22) стала сенсацією цьогорічного чемпіонату Європи, несподівано виборовши срібло. Лише один бал прибалти програли у загальному заліку фаворитам змагань – полякам Матеушу Барону та Рафалу Кобиляжу, котрі захистили свій титул найсильнішої пари Старого Світу!

Особистий рекорд Лашина

З індивідуальних результатів варто відзначити особистий рекорд Олександра Лашина. У тязі штанги вагою 320 кг Олександр зафіксував сім підйомів!  Ще недавно неулюблена для Сашка дисципліна, котра часто підводила його на міжнародних змаганнях, перестає бути такою, з чим Лашина маємо привітати!

Маріуполь чекає на Європу 

А уже 10 жовтня Олександр Лашин чекає Європу до себе в гості. Лідер збірної України організував у Маріуполі матчеву зустріч «синьо-жовтих» зі збірною Європи. Отож, у прифронтовому місті відбудеться міжнародне змагання, чого там уже не було два роки! Відтак маріупольці з великим піднесенням чекають на цей турнір!

О.Гливинський

Чемпіонат Європи зі стронгмену (пари), фінал

26 вересня, Мадрид  (Іспанія)

Загальний залік:

  1. Польща (Матеуш Барон, Рафал Кобиляж) – 42 очка
  2. Латвія (Оскар Мартузанс, Яніс Шлецкус) – 41
  3. Україна-1 (Олександр Лашин, Сергій Конюшок) – 28
  4. Німеччина – 28
  5. Україна – 2 (Володимир Рекша, Олексій Новиков) – 24
  6. Угорщина – 23
  7. Словаччина – 21
  8. Іспанія – 5  

ГАЛЕРЕЯ ФОТО: 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
it_shop
А че лапти не выступали ?)