Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
838
0

Як Блонській допінг «пришили»

Жаба – аж ніяк не національна тварина України

Вона, складається враження, взагалі не має національності і душить усе, що добре лежить чи гарно блищить. Як, наприклад, єдине «срібло» України на легкоатлетичному чемпіонаті світу, що його вірою і правдою здобула Людмила Блонська.

Англійській «леді» Келі Сотертон, яка у семиборстві стала володаркою бронзової нагороди, успіх Блонської заподіював майже фізичні страждання: весь цей час вона була впевнена, що срібна медаль нікому не личитиме так, як їй (про «золото» ж не йшлося навіть у найпотаємніших думках: на корону суперталановитої шведки Кароліни Клюфт претендувати поки що не може ніхто). Ну хіба можна було спокійно дивитись на те, як українка з двома милими кісками, перев’язаними кольоровими резиночками, скаче, як дитина, сміється голосніше за інших і на весь світ розповідає, що свій успіх присвячує чоловікові і двом дітям (в той час, як сама Сотертон вже не один рік приносить у жертву спорту все особисте)?

Обійнявши суперниць, відтанцювавши з ними на біговій доріжці хоровод, на п’єдесталі пошани розцілувавши Людмилу в обидві щоки, як вимагає того спортивний етикет, «бідна» Келі поспішила розповісти репортерам, які хвилину тому милувалися радістю українки, всю «страшну правду» про неї. Зокрема, що у 2003 році Блонську дискваліфікували за вживання стероїду станазалолу. «Під час дворічної дискваліфікації Людмила народила дитину, повернулась у великий спорт і показує кращі результати, ніж раніше. Я не знаю, як це можливо, - апелювала до журналістів Сотертон. – Як може бути, що атлети, яких упіймали на вживанні заборонених препаратів, продовжують «чистими» поліпшувати свої результати?»

«Для мене досі залишається загадкою, яким чином тоді у моїх аналізах опинився допінг, - дивувалась після дискваліфікації Людмила Блонська. – Дуже довго намагалась довести усім і кожному свою невинність. Я проходила усі тести до того злощасного моменту і завжди була «чистою». А потім раптово у мені виявили станазалол – дуже небезпечний препарат, який серйозно шкодить здоров’ю і при цьому дуже легко виявляється в організмі, особливо жіночому. Всі мої зусилля виявились марними. Мене просто ігнорували, не давши жодної відповіді на мої листи. Вже пізніше я зрозуміла, що мене усунули з чийогось шляху, адже попереду був чемпіонат світу, а через рік – Олімпіада. Один зі спеціалістів так відверто і сказав: «Людо, ти захотіла зробити все дуже різко. Не можна ж так лякати суперниць, злітаючи з п’ятнадцятої позиції рейтингу відразу на третю!». З’явилось бажання якнайшвидше забути усе, а потім повернутися і довести всім, що то була жахлива помилка».

Два роки, викреслених зі спортивної кар’єри Людмили, стали для неї щастям і новою перемогою – вона народила сина. Про дітей Блонська може говорити годинами. «Діти у мене просто золоті! – з натхненням розповіла Людмила в інтерв’ю незадовго до початку чемпіонату світу. – І шестирічна донька Іринка, і син Сашко, котрому виповнилось вже два роки, залюбки дивляться, як у телевізорі змагається мама, вболівають, переживають та розповідають про це всім знайомим. Коли у доньки запитують, ким працюють батьки, вона відповідає: мама у мене чемпіонка, а тато її тренує. Діти разом зі мною їздять на всі збори, а деколи навіть на міжнародні змагання. Зрозуміло, на тренуваннях сидіти осторонь і просто дивитися вони не можуть. Тому повторюють за мною всі рухи – стрибають у довжину, бігають. У них навіть є маленькі бар’єрчики та ядерця для штовхання».

А на закиди заздрісних суперниць, що їй дається все надто просто, вона відповіла так: «Насправді повертатися до занять спортом після народження дитини дуже складно: я набрала тридцять кілограмів зайвої ваги і на початках потрібно було добряче схуднути. Цілими днями я бігала та стрибала, але зайвих кілограмів позбутись було не так легко. Щоб дати відповідь на запитання «бути чи не бути?», я відвела один рік: якщо все прийде до норми, я тренуватимуся, якщо ж ні, то стану тренером. Той рік я працювала як навіжена! І це дало свої плоди: я стала показувати хороші результати, а значить, потрапляти до збірної на міжнародні турніри».

Наразі 558 допінг-тестів з тисячі запланованих на чемпіонаті світу дали негативний результат. Навіть якщо результати тестування підтвердять невинність українки, ляпас з боку суперниці болітиме ще не один день...

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Мудрик рассказал, какую установку дал Ребров в перерыве матча с Исландией
Футбол | 27 марта 2024, 18:14 1
Мудрик рассказал, какую установку дал Ребров в перерыве матча с Исландией

Михаил также признался, что уже устал от камбэков и хочет выигрывать более уверенно

Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист
Футбол | 28 марта 2024, 09:16 10
Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист

Кевином Келси всерьез интересуются за океаном

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.