Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
2168
2

Украинцы завоевали три медали на ЧМ по легкой атлетике

В Портленде украинские легкоатлеты показали один из лучших результатов в истории

Украинцы завоевали три медали на ЧМ по легкой атлетике

У Портленді завершився чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні. У заключний день Україна була представлена лише у змаганнях жіночих естафетних команд 4х400 метрів.

Перший етап довірили бігти Анастасії Лебідь. Естафету у неї прийняла Ольга Бібік, а завершували наймолодші учасниці у складі нашої збірної – Анастасія Бризгіна і Джойс Коба. Наші дівчата з результатом 3.40,42 хв стали п’ятими. Поза конкуренцією були американки (3.26,38 хв – найкращий результат сезону у світі). Натомість збірна Ямайки не змогла фінішувати – падіння Патрісії Холл на першому етапі виявилося надто сильним, щоб продовжити боротьбу.

Не обійшлося без драми і у чоловічій естафеті 4х400 м. Бельгійці після двох етапів мали хороші шанси на місце у призовій трійці, проте на третьому етапі загубили паличку і завершили естафету останніми. А перемогли з найкращим результатом сезону у світі американці (3.02,45 хв).

Стрибки у довжину виграв Маркіс Денді зі США (8,26 м). Австралієць Фабріс Лап’єрр був другим з рекордом континенту (8,25 м).

Дистанцію 800 метрів з найкращим результатом сезону у світі виграла Франсін Нійонсаба з Бурунді (2.00,01 хв). Світовий топ-лист сезону з бігу на 60 метрів з бар’єрами очолив ямаєць Омар МакЛеод (7,41 с).

***

У Портленді українці виграли три медалі. Більше у нашої команди було лише двічі – 1993-го у Торонто п’ять нагород і чотири 1997-го у Парижі. Ще тричі – у 2004, 2012 і 2014 роках – вони вигравали також по три медалі.

На п’єдестал у нашій команді підіймалися Олексій Касьянов («срібло» з семиборства), Анастасія Мохнюк («срібло» з п’ятиборства) й Аліна Фьодорова («бронза» з п’ятиборства). Третім з бігу на 800 метрів серед ветеранів фінішував Олександр Лисенко, але результати у цій дисципліні у медальній таблиці чемпіонату не фіксуються.

Тож, з трьома медалями українці 14-ті. Перше місце в американців (23=13+6+4). Ефіопи (5=2+2+1) і французи (4=1+1+2) стали другими і третіми відповідно. Всього на чемпіонаті світу-2016 з легкої атлетики у приміщенні на п’єдестал піднімалися спортсмени з 29 країн.

***

У таблиці за місцями у фіналах українці стали дев’ятими. До трійки медалістів тут додалися п’яте місце жіночої естафетної команди 4х400 м і сьоме стрибуна у висоту Андрія Проценка. На першому місці американці. За ними – ефіопи і британці.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Тур Романдии. Двойной успех Годона
Другие виды | 24.04.2024, 18:36
Тур Романдии. Двойной успех Годона
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bolela
Ни трансляций .....ни х .....ре.....
Oleg Bugaets
на ЧС в нас на рівні виступили тільки троє багатоборців-та ще з натяжкою Проценка можна додати-всі інші статисти-то чи вдалий це виступ для команди?