Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2039
0

Жан Беленюк и Валя Семеренко - спортсмены года в Украине!

В Киеве состоялась церемония награждения «Спортивного Оскара»

Жан Беленюк и Валя Семеренко - спортсмены года в Украине!
noc-ukr.org

Київський національний академічний театр оперети радужно зустрів цілу плеяду зірок спорту – золотий фонд нації. Саме в цьому затишному приміщенні за ініціативи Національного олімпійського комітету України і Міністерства молоді та спорту України за участю олімпійських чемпіонів, легенд спорту, тренерів та фахівців галузі, діячів культури та мистецтв, зірок шоу-бізнесу відбулося яскраве спортивне дійство - X Всеукраїнська церемонія нагородження «Герої спортивного року».

Традиційно надійну підтримку в організації та проведенні заходу забезпечили спонсори та партнери Церемонії: «Епіцентр», P&G, радіо «Перец FM», «Гарант і партнери», PEAK SPORT, Юнісон Груп, Кока-Кола Україна Лімітед, SAMSUNG Україна, Тойота Україна, Прем'єр готелі, Олімпійська арена, Цифра.

На гостей ювілейного «Спортивного Оскару» чекала дуже насичена та цікава концертна програма. Спортивна еліта країни зробила екскурс в історію та згадала часи, коли була створена Українська Академія спорту, яка й обирає героїв спортивного року. Живих легенд спорту зал зустрів бурхливими оплесками, після чого усі присутні насолодилися гімном Церемонії у виконанні композитора Олега Шака.

Відкрили урочистий захід президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко. 

У своєму вступному слові головний олімпієць країни зізнався: «Ще будучи спортсменом мріяв, щоб у нас з’явилася така Церемонія, щоб наполеглива праця атлетів, тренерів, фахівців отримала гідну оцінку, щоб вся країна почула їх імена! Час лунає дуже швидко й вже промайнуло десять років як ми започаткували цю чудову традицію. Щороку, проходячи у цей зал по червоній доріжці, мене переповнюють неймовірні емоції та особливі почуття».

До останнього моменту рішення Української Академії спорту трималося у таємниці, і тим приємнішим та хвилюючим було оголошення самих переможців. Разом із високими визнаннями спортсменам було презентовано ще багато приємних подарунків.

Тріумфатори у номінаціях «Найкращий спортсмен року», «Найкраща спорстменка року», «Найкращий тренер року» отримали від НОК України грошові премії у розмірі 50 тисяч гривень.

Усім переможцям Церемонії були вручені сертифікати на 10 тисяч гривень від компанії «Епіцентр». Офіційний партнер Олімпійського комітету PEAK Sport забеспечив власників «Спортивного Оскару» спортивною екіпіровкою.

Спеціальні призи від Тойота Україна, Прем'єр готелі, P&G, Юнісон Груп, ресторану Guramma, ювелірного дому Кімберлі отримали всі переможці. Приємні подарунки від Федерації біатлону України було вручено усім володаркам «Спортивного Оскару». 

В цей вечір чудові подарунки у вигляді концертних номерів подарували співачки Альоша, Ольга Цибульська, Тамара Ходокова, гурт «Клей Угрюмого», ілюзіоністи Олена та Віталій Горбачевські. 

Отже, заслужені відзнаки та подарунки вручені героям спортивного 2015 року. Попереду – Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро, а разом з тим, багато нових звершень та перемог!

Переможці Всеукраїнської урочистої церемонії

«Герої спортивного року-2015»:

Найкращий спортсмен року

Жан БЕЛЕНЮК – чемпіон світу та срібний призер І Європейських ігор з греко-римської боротьби (85кг)

Найкраща спортсменка року

Валентина СЕМЕРЕНКО – чемпіонка та бронзова призерка чемпіонату світу (мас-старт, спринт), чемпіонка Європи з біатлону (естафета)

Найкращий тренер року

Геннадій САРТИНСЬКИЙ – особистий тренер Олега Верняєва – срібного призера чемпіонату світу, дворазового чемпіона Європи та Європейських ігор зі спортивної гімнастики.

Сенсація року

Павло ТИМОЩЕНКО – чемпіон світу з сучасного п’ятиборства

Найкраща команда року (збірна)

Чоловіча збірна України з фехтування на шпагах у складі Богдана НІКІШИНА, Анатолія ГЕРЕЯ, Максима ХВОРОСТА, Дмитра КАРЮЧЕНКА – чемпіони світу

Сильні духом (паралімпійські види спорту)

Дмитро ВИНОГРАДЕЦЬ – чотириразовий чемпіон світу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (50 м вільним стилем, 200 м вільним стилем, 50 м на спині, 150 м комплексне плавання) та  найкращий спортсмен чемпіонату світу-2015 серед членів національної паралімпійської збірної команди з плавання

Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)

Марія МУЗИЧУК – чемпіонка світу з шахів

Олімпійська надія України

Юлія ЖУРАВОК – чемпіонка та бронзова призерка чемпіонату світу з біатлону серед юніорів (індивідуальна гонка, гонка переслідування)

Спортивна слава України

Наталія ТИМОШКІНА – чемпіонка Ігор ХХІ Олімпіади 1976 року в Монреалі з гандболу;

Сергій ЧУХРАЙ – триразовий чемпіон Ігор ХХІ Олімпіади 1976 року в Монреалі з веслування на байдарках і каное.

Источник НОК Украины
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами
Теннис | 29 марта 2024, 04:39 5
«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами

Даниэль Коллинс в двух сетах разгромила Екатерину Александрову в полуфинале соревнований

Хочет повторить? Майк Тайсон назвал лучшие годы своей жизни
Бокс | 29 марта 2024, 10:43 2
Хочет повторить? Майк Тайсон назвал лучшие годы своей жизни

Легендарный американец вспомнил пребывание за решеткой

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.