Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
658
0

МИЛЕНЬКИЙ: «Наші шанси високі»

Президент ФГУ прокоментував подання Україною заявки на проведення Євро-2012

Як ми вже повідомляли, керівництво Федерації гандболу України озвучило бажання подати офіційну заявку на проведення в нашій країні чемпіонату Європи 2012 року серед жіночих збірних. Раніше, як і у футболістів, планувалося зробити це в компанії із Польщею, проте поляки зрештою від цієї ідеї відмовилися. Натомість президент ФГУ Владислав Миленький вирішив, як кажуть, іти до кінця. Днями він повернувся з Рима, де проходив Конгрес Європейської федерації гандболу за участю президентів національних федерацій усіх країн континенту. Саме там він офіційно презентував Україну як одного з кандидатів на проведення жіночого Євро-2012...

— Як і вимагало керівництво ЄГФ, ми зробили це у відведені строки — до 1 жовтня, — розповів кореспонденту «СГ» Владислав Миленький. — Разом із Україною офіційні заявки надали також Нідерланди, Німеччина та Сербія. Румунія ж від цієї ідеї відмовилася. У лютому 2008 року всі країни-кандидати відвідає спеціальна комісія Європейської федерації, яка детально ознайомиться з належною інфраструктурою та планами роботи. А у вересні наступного року, на черговому Конгресі ЄГФ має відбутися вирішальне голосування.
Шанси України оцінюються досить високо. По-перше, Німеччина протягом останніх років уже ставала ареною проведення подібних форумів, отже, погляди відповідальних осіб насамперед спрямовані на інші країни. По-друге, Сербія одночасно подала заявки на проведення як жіночого, так і чоловічого чемпіонатів. Я спілкувався з представниками цієї країни, і ми дійшли попередньої згоди, що в разі нашої підтримки проведення в Сербії чоловічого Євро-2012 — вони відмовляться на нашу користь у планах проведення Євро жіночого.
Ну а Нідерланди поки не мають такого авторитету, як Україна. Адже, погодьтеся, «бронза» на Олімпіаді-2004 та призові місця на чемпіонатах світу та Європи протягом останніх років — це для нас вагомий «плюс».

Ще один наш «плюс»— проведення жіночого чемпіонату Європи 2012 року заплановано на листопад-грудень. А влітку, як відомо, в Україні має відбутися Євро-2012 з футболу. Отже, проблеми з транспортом, готелями, візами відпадуть самі собою. Інша річ — спортивні зали. Ми вибрали чотири міста — Київ, Харків, Запоріжжя та Львів. Сьогодні міжнародним стандартам відповідає лише столичний Палац спорту та харківський СК «Локомотив». Щодо запорізького Палацу спорту «Юність», то там необхідно зробити певну внутрішню реконструкцію. Найбільше занепокоєння поки викликає Львів, бо у цьому місті необхідно будувати новий Палац спорту. Щоправда, від мера Львова, як і від усіх інших, я одержав запевнення у всілякій підтримці щодо проведення матчів європейської гандбольної першості. Так що спортивна новобудівля у Львові, вірю, лише справа часу.

Нарешті, яку підтримку ми можемо отримати в Європі? Існує так званий «пакт» десяти
північних країн, головна ідея співробітництва яких — на наступному звітно-виборному Конгресі ЄГФ «пробити» вигідних їм людей до керівництва цього спортивного органу. На щастя, на проведення Євро-2012 ніхто з них не претендує, тому в перемовинах із ними мені вдалося заручитися їхньою підтримкою. Також мають проголосувати за нас Росія, Білорусь, Молдова, інші країни колишнього СРСР і Туреччина, з якою в нас добрі робочі стосунки.
Отже, разом набираємо приблизно 23-25 голосів із загальних 47. Тому, як бачите, є підстави дивитися в майбутнє з оптимізмом!


Сергій ДАЦЕНХО, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.