Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Спортивная гимнастика
|
687
0

Тільки шестеро

В Пекіні ставка робитиметься на 6 гімнастів

Вчора в приміщенні Національного університету фізичного виховання і спорту України під головування Миколи Костенка відбулось засідання Експертної ради з питань підготовки та участі спортсменів України в XXIX літніх Олімпійських іграх.

У засіданні взяли участь віце-президент НОК Валерій Борзов, віце-президент НОК, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту, президент Української федерації гімнастики Віктор Корж, заступник Міністра Віктор Христоєв, шеф місії Ніна Уманець, ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України Володимир Платонов, державні й головні тренери.

Головний тренер зі спортивної гімнастики Анатолій Шемякін окреслив основні етапи підготовки спортсменів до олімпійських стартів в Пекіні, що складається з 2-х циклів. Контрольним змаганням першого циклу є чемпіонат Європи, що проходитиме на початку травня в Лозанні, а фінальною крапкою заключного етапу стане чемпіонат України, який і має показати повну бойову готовність спортсменів перед основними стартами чотирьохріччя.

За словами старшого тренера чоловічої команди Ігоря Коробчинського, на Олімпійські ігри готуються три спортсмени: Валерій Гончаров, Андрій Ісаєв, Олександр Воробйов. «Кожний з цих спортсменів візьме участь в 7 стартах, адже неучасть в одному з них може негативно вплинути на спортсмена», - підкреслив старший тренер.

В жіночій збірній склалася майже схожа ситуація. Також ставка робиться на три спортсменки, які готуються до Пекіну – це Ірина Краснянська, Аліна Козіч, Дарія Згоба. Як зазначила старший тренер команди Інна Коробчинська, однією з основних проблем у ефективній підготовці є невідповідність матеріальної бази, відсутність нормальних умов як для тренування, так і для відновлення спортсмена, зовсім не працює схема ДЮСШ-інтернат-національна збірна.

Державний тренер Леонід Спекторов наголосив на тому, що в державі вже давно назріло питання у побудові сучасного гімнастичного залу окремо як для жінок, так і для чоловіків. «Це не лише необхідність перед Олімпіадою, а й робота на перспективу. Адже спортивна гімнастика завжди була в Україні медальним видом і щоб не втратити те, що ми здобували не один рік, потрібно робити рішучі кроки по її збереженню вже сьогодні» – підкреслив державний тренер.

Члени Експертної ради висловили свої зауваження щодо індивідуальних планів підготовки спортсменів та наголосили на необхідності їх врахування.

Також було прийнято рішення щодо звернення до Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту стосовно підготовки Державної програми по пріоритетним видам спорту, яких в Україні нараховується 20.

НОК України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 6
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 5
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Тур Романдии. Двойной успех Годона
Другие виды | 24.04.2024, 18:36
Тур Романдии. Двойной успех Годона
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.