Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
694
0

ЄЛІСТРАТОВА: «Прагну бути щасливою»

Представники українського триатлону успіщно виступили на етапі Кубку Європи в турецькій Аланії

У турецькому місті Аланія відбувся черговий етап Кубка Європи. За нагороди змагалися майже всі найсильніші континентальні триатлоністи. Цього разу успішно виступили українські представники триатлону. Зокрема, Юлія Єлістратова з Житомира посіла перше місце серед 80 учасниць. У юніорів відзначився Віктор Альошин з Донецька, який фінішував найпершим у своїй віковій категорії. У чоловічому турнірі наш Андрій Глущенко виборов срібну нагороду. За сприяння начальника збірної команди України Лариси Купіної кореспондентові «Спортивної газети» вдалося поспілкуватися з переможницею єврокубкового етапу Юлією Єлістратовою.

У мене ще все попереду

— Юлю, а чому обрала такий надзвичайно важкий вид спорту? Адже на триатлонних трасах інколи не витримують навіть сильні чоловіки.
— У моєму спортивному житті відбулася досить цікава історія. Упродовж трьох років я активно займалася плаванням, але 2003 року наш басейн укотре закрили. Тож не залишалося нічого кращого, як продовжити займатися бігом та загально-фізичною підготовкою. Одного разу наша група вирішила спробувати свої сили на першості області з триатлону. Я впевнено перемогла серед юніорів, а через деякий час стала чемпіонкою України в цій же віковій категорії. Не пасли задніх і мої товариші по команді. Тому ми майже одностайно відгукнулися на пропозицію нашого тренера Наталії Миколаївни Кирилевич усією групою займатися триатлоном.

— А яка з трьох дисциплін триатлону твоя найулюбленіша?
— А триатлон дуже важко розділити на три підвиди. Його не можна розглядати окремо один від одного. Мені подобаються всі три види. Хоч нині я почуваю себе впевненіше саме на велосипеді та на легкоатлетичній дистанції. Тому більше часу приділяю плаванню.

— Чи швидко зростали твої результати?
— Спочатку я виступала лише у своїй віковій категорії, виконуючи суперспринт (300 метрів плавання, 8 кілометрів на велосипеді та 2 кілометри легкоатлетичного кросу). На цій дистанції відразу ж стала лідером серед дівчат на всеукраїнському рівні. А починаючи з 2005 року впевнено почувалася серед юніорок і входила до трійки призерів серед жінок на чемпіонатах та розіграшах Кубка України. Того ж року вперше дебютувала на чемпіонатах Європи та світу серед юніорок. 2006 року стала чемпіонкою на першості України. Крім того, вперше дебютувала на етапі Кубка світу й набрала перші очки до олімпійського рейтингу. А ще перемагала та була срібною призеркою на етапах Кубка Європи серед юніорок. У моїй колекції є також золота медаль з молодіжної континентальної першості в естафеті. Цього року виступала на восьми етапах Кубка світу. Четвертою фінішувала на угорському етапі. Виграла Всеукраїнські літні спортивні ігри. Запам'ятався чемпіонат світу, де наша команда в естафеті фінішувала другою. Однак я переконана, що ще не досягла справжніх вершин у триатлоні. Адже мені лише дев'ятнадцять років. Тож в мене ще все попереду!

— Чи прагнутимеш у новому сезоні змінити методику тренувань?
— Особливо міняти нічого не буду. Адже попереду Олімпійські ігри в Пекіні, на які я прагнутиму пробитися. Тож підготовку в базовому періоді проводитиму вже за звичною схемою нинішнього сезону. Я за індивідуальний підхід до тренувального процесу та виступів на різноманітних турнірах. Крім того, треба постійно приділяти багато уваги спортінвентарю, правильному харчуванню, режиму дня, масажу тощо.

— У тебе є кумири в спорті?
— Це — Данило Сапунов та Володимир Полікарпенко. Я прагну бути схожою на них. Адже вони досягли високих результатів завдяки повній самовіддачі та працелюбству.

Я — відмінниця

— В якому вищому навчальному закладі України прагнеш здобути вищу освіту?
— Нині я навчаюся на четвертому курсі факультету аграрного менеджменту Житомирського державного агроекологічного університету. Викладачі на чолі з ректором Антоном Станіславовичем Малиновським та деканом Василем Івановичем Ткачуком із розумінням ставляться до моєї спортивної кар'єри. Звичайно, важко поєднувати навчання з професіональним спортом. Однак я — відмінниця. Після п'яти курсів прагнутиму продовжити навчання.

— Чим займаєшся у вільний час?
— Попри постійні тренування, змагання та навчання, я ще встигаю й почитати. Віддаю перевагу спортивній, психологічній та науковій літературі. У мене небагато друзів, але я завжди відчуваю їхню підтримку на всі сто відсотків. Під час міжнародних стартів познайомилася з новими друзями.

— Хто нині готує тебе до майбутніх олімпійських стартів у Пекіні?
— Я тренуюся в Данила Сапунова, який був учасником Олімпійських ігор в Афінах. Він також готується до пекінських стартів.

— Кажуть, що триатлон дуже популярний вид спорту у твоєму Житомирі?
— Наше місто переживає справжній бум з триатлону. Відбувається багато турнірів на міському та обласному рівнях. На жаль, постійно виникають проблеми з басейном. Це змушує частіше виїжджати на тренувальні збори.

— Яка твоя найзаповітніша мрія?
— Якщо мова йде про спорт, то, звичайно, мрію про олімпійську медаль. Мені завжди приємно, коли на честь моєї України звучить державний Гімн і піднімається національний Прапор. Звичайно, хочу бути щасливою по життю, щоб мене оточували надійні друзі та добрі люди.


Микола МОТОРНИЙ, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Верняев стал вице-чемпионом Европы по спортивной гимнастике в многоборье
Другие виды | 24 апреля 2024, 22:23 3
Верняев стал вице-чемпионом Европы по спортивной гимнастике в многоборье

Украинский гимнаст в карьере имеет уже 13 медалей чемпионатов Европы

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.