Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
646
0

«Олімпійські ігри будуть дуже складними»

На цьому наголосив президент НОК України Сергій БУБКА під час всеукраїнського семінару-наради «Система підготовки спортсменів України до Ігор XXIX Олімпіади»

«Перш за все, варто відзначити неймовірно високий рівень конкуренції, який буде супроводжувати олімпійські змагання. Ні для кого не секрет, що провідні спортивні держави світу мобілізують значні фінансові ресурси, використовуючи при підготовці олімпійців найсучасніші технології. По-друге, непотрібно забувати про особливі кліматично-географічні умови – вологий та спекотний клімат, а також різницю в часовому поясі. Безперечно, все це вимагає від нас надсерйозного ставлення до всіх складових підготовки та участі спортсменів», - підкреслив Сергій Бубка.

Президент НОК відзначив, що Олімпійський комітет відповідально ставиться до виконання функцій, делегованих йому законодавством України та передбачених статутом. Йдеться про забезпечення участі українських спортсменів в найголовніших стартах чотириріччя. Водночас, Національний олімпійський комітет надає всебічне сприяння Міністерству у справах сім’ї, молоді та спорту й федераціям, які безпосередньо відповідають за олімпійську підготовку.

Вирішення питання про виділення в цьому році близько 20 мільйонів гривень з державного бюджету на реалізацію програм олімпійської підготовки і подальший розвиток олімпійського руху в країні суттєво підвищило роль НОК України в забезпеченні участі українських атлетів в Олімпійських іграх.

В бюджеті Національного олімпійського комітету на 2007 рік заплановано придбання наукового та медичного обладнання на суму понад 7 мільйонів гривень. У даний час здійснюється його передача лікарям збірних команд, в клініку спортивної медицини, державному науково-дослідному інституту.

Необхідно відзначити, що одночасно Виконком НОК України ухвалив рішення про фінансування науково-дослідної роботи за темою «Система підготовки спортсменів України до Ігор XXIX Олімпіади» загальним об’ємом 500 тисяч гривень, 250 тисяч з яких направлені на придбання технічних засобів, витратних матеріалів.

НОК продовжує реалізацію своїх традиційних програм. Так, на виплату стипендій призерам чемпіонатів Європи, тренерам та фахівцям цього року виділено близько 1 мільйона гривень, на фінансування підготовки шляхом надання безповоротної допомоги федераціям з олімпійських видів спорту згідно системи рейтингу в розмірі 3,5 мільйонів гривень, регіональним відділенням НОК 1 мільйон гривень. Наразі розглядається також можливість надання допомоги щодо покращання фармакологічного забезпечення кандидатів до Олімпійської збірної.

В той же час, Національний олімпійський комітет всебічно підтримував роботу федерацій щодо підвищення кваліфікації тренерів, фахівців та науковців, надаючи необхідні кошти для організації та проведення семінарів в Україні, делегування вітчизняних представників на міжнародні форуми. На даний час таких коштів реалізовано на загальну суму понад 3 мільйони гривень.

На сьогоднішній день у співпраці з Оргкомітетом Ігор вже визначено місце розташування Олімпійської команди України в Олімпійському селищі, здійснено замовлення квитків на спортивні змагання для спортивних фахівців та уболівальників, замовлені місця для проживання почесних гостей, укладена угода з компанією «Nike» щодо забезпечення Олімпійської збірної спортивною парадною, в тому числі для переважної більшості видів спорту й змагальною екіпіровкою, в стадії завершення переговорів питання виготовлення цивільної олімпійської форми.

Проведена акредитація журналістів, вирішено питання щодо функціонування Українського дому під час проведення Олімпійських ігор на території Посольства України у Пекіні, замовлена необхідна техніка та обладнання для роботи офіційного штабу Олімпійської делегації в Пекіні.

На завершення Сергій Бубка закликав всіх присутніх до спільної роботи, яка повинна бути направлена саме на проведення заходів, прийняття рішень, а головне – виконання необхідних кроків для забезпечення ефективної підготовки та участі наших олімпійців в пекінських стартах.

«Олімпійські ігри – це не тільки спортивні змагання, це імідж, престиж і рейтинг держави серед світової спільноти», - підкреслив Сергій Бубка.

НОК України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В Барселоне подтвердили, что Хави останется по окончании сезона
Футбол | 25 апреля 2024, 09:45 1
В Барселоне подтвердили, что Хави останется по окончании сезона

Специалист доверяет каталонскому проекту

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.