Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Тяжелая атлетика
| Обновлено 03 декабря 2016, 10:35
2185
0

КОНЮШОК: «Для появи нових Вірастюків потрібна внутрішня конкуренція»

Президент Федерації стронгмену України вважає, що у країні якісно зростає число класних стронгменів

| Обновлено 03 декабря 2016, 10:35
2185
0
КОНЮШОК: «Для появи нових Вірастюків потрібна внутрішня конкуренція»
Sport.ua
Президент Федерації стронгмену України, дворазовий чемпіон світу Сергій Конюшок під час веб-конференції на Sport.ua висловив думку, що для появи в Україні атлетів, які могли б претендувати на здобуття титулу «Найсильнішої людини планети», необхідний високий рівень конкуренції всередині країни:

- Нам не вистачає конкуренції, яка би стимулювала розвиток результату. Добре, що зараз  в Олександра Лашина з'явився гідний конкурент – 20-річний Олексій Новиков, який переміг іменитого  фаворита на цьогорічному турнірі «Найсильніша людина України». Однак я  хотів би, щоби крім Новикова, у нас було ще четверо-п’ятеро, які б на рівні «рубались» один з одним. Від цього ріс би результат, що ми й спостерігаємо у тих країнах, звідки делегують найкращих спортсменів. В першу чергу, у них є внутрішня  конкуренція. До прикладу, поляки — у них мінімум п'ять-шість чоловік, які виступають на дуже високому міжнародному рівні. Або у Литві, де  ціла когорта стронгменів високого  класу. Ці спортсмени, звичайно, вже трохи постарішали, але вони рубаються між собою вже років десять, у них є ріст результату. Нам не вистачає такого рівня конкуренції. Якби у нас було п'ять чоловік на високому рівні — думаю, однозначно в недалекому майбутньому у нас народився би новий чемпіон світу у «супертяжах», адже, як відомо, чемпіонати світу у легших вагових категоріях, як і командні змагання, українці виграють регулярно.
 
Сергій Конюшок також відзначив, що системна робота Федерації стронгмену України, яка вже три роки поспіль проводить чемпіонати України у трьох вагових категоріях, а також щорічно розігрує Кубок України, вже починає давати результат. В країні якісно зростає число класних стронгменів. 
 
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.