Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
760
1

Усейн Болт и Алмаз Айяна названы лучшими легкоатлетами года

IAAF подвела итоги года

Усейн Болт и Алмаз Айяна названы лучшими легкоатлетами года
Giancarlo Colombo for IAAF

Усейн Болт з Ямайки й Алмаз Айяна з Ефіопії стали найкращими легкоатлетами світу 2016 року. Імена переможців оголосили 2 грудня, на урочистій церемонії нагородження IAAF Athletics Awards 2016.

Болт на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро виграв три золоті медалі – з бігу на 100 (9,81 с) і 200 метрів (19,78 с), а також з естафетного бігу 4х100 метрів (37,27 с, найкращий результат сезону у світі). Тим самим ямайський спринтер довів кількість олімпійських перемог до дев’яти.

Для Болта це вже шоста нагорода найкращого легкоатлета світу. П’ять попередніх він вигравав поспіль, з 2008 по 2013 роки.

«Я живу задля того моменту, коли вийду на стадіон і почую рев трибун. І у Ріо це було неперевершено! – зізнався Усейн Болт. – Одна з основних причин, чому залишаюся виступати ще на рік, це мої фанати. Вони не хочуть, щоб я закінчував, а я хочу їм віддячити».

Айяна перемогла на Олімпійських іграх зі світовим рекордом з бігу на 10000 метрів (29.17,45 хв). Вона також виграла «бронзу» на дистанції 5000 метрів і стала переможницею «Діамантової ліги» у цій дисципліні.

«У мене немає слів, що передати свої почуття, настільки я задоволена і щаслива!» - каже Алмаз Айяна.

У номінаціях «Зірка, яка сходить» перемогли срібний призер Олімпійських ігор з бігу на 200 метрів і бронзовий призер з бігу на 100 метрів і з естафетного бігу 4х100 метрів, спринтер з Канади Андре Де Грасс і олімпійська чемпіонка з семиборства, бельгійка Нафіссату Тіам.

Найкращим тренером світу за підсумками 2016 року став тренер олімпійського чемпіона з десятиборства американця Ештона Ітона Геррі Марра.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Oleg Bugaets
цілком закономірно!