Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
637
0

БАРАНОВ: «На Олімпіаду маємо пробитися»

Які шанси у наших сноубордистів потрапити до Ванкувера-2010?

В Україні цей вад почав культивуватися лише сім років таму. Тоді ж у 2000-му й була створена національна збірна. Незважаючи на свою молодість, вона вже досягла значних результатів — маємо чемпіона Європи, бронзового призера Кубка Європи Йосипа Пеияка, призерів ЧЄ — Аннамарі Чундак, Світлану Тимош, Галину Гречик, Ярослава Климентовського. Завдяки таким здобуткам навесні цього року рейтинг нашої країни піднявся до 17-го місця. Для семилітньої команди — це успіх. Нині у сноубордистів відповідальний момент — починаються етапи Кубіка світу, де розігруватимуться ліцензії т зимової Олімпіади-2010 року в Ванкувері. Про перспективи нашої збірної зі сноубордингу розповідає її старший тренер Віктор Баранов...

Претендуємо на 2-3 ліцензії

— До Туріна-2006 ніхто з наших сноубордистів не потрапив, хоча були відносно близьки до цього, — каже він. — Але у Ванкувер-2010, гадаю, ми повинні пробитися, оскільки рівень наших спортсменів відтоді значно виріс. Змінився й тренерський склад, зокрема програма, за якою я треную команду, це мій особистий внесок у розвиток вітчизняного сноубордингу. І яким він буде — побачимо наприкінці олімпійського циклу.

— Скільки ліцензій можемо завоювати на етапах Кубка світу і хто зі сноубордистів здатен це зробити?
— Національна команда сформована з 21 спортсмена, але на основні старти поїде лише перший склад: Йосип Пеняк, Ярослав Климентовський, Володимир Стипахно, Світлана Тимош, Аннамарі Чундак і Галина Гречин. Вони є лідерами, і кожен із них може здобути  ліцензію. Кількість квот для України на Ванкувер-2010 залежатиме насамперед від результатів нашої команди. Приміром, за чемпіона світу країні дають додаткову перепустку. Україна таких здобутків наразі немає, тому отримає базову квоту - це десь 2-3 місця.

— З якими проблемами доводиться стикатися вам, як молодому тренеру?
— Найбільші труднощі, як і в інших видах спорту — фінансові. Тому, щоби виїхати на змагання, треба було знайти спонсорів або самим оплачувати дорогу й проживання. Із формою на основний склад (шість спортсменів) та орендою транспорту допомагає федерація. Решту проблем намагаємося вирішувати спільно всією командою.

Наші спортсмени дуже перспективні

Загалом наша збірна має перспективних спортсменів, підростає також нова зміна, якій треба лише допомогти і підтримати. А результати говорять самі за себе. Так, на цьогорічному юніорському чемпіонаті світу Аннамарі Чундак була тринадцятою. Два роки тому на юнацькому ЧС Антон Чечьоткін посів четверте місце. Але, на жаль, через таку державну «непідтримку» українського сноубордингу він залишив професіональний спорт.

— Взимку команда тренується на українських базах, а влітку куди виїжджаєте?
— На льодовики в Австрію та Швейцарію, або Нідерланди та Бельгію, де є криті приміщення. Нині також роблять криту базу в російському Підмосков'ї. Тому будемо їздити і до наших північних сусідів. Щоправда проживання в Москві обійдеться дорожче, ніж, скажімо, у тій же Швейцарії. Але що поробиш — такі реалії нашого сьогодення.
Хочу також зазначити, що нещодавно ми повернулися з нідерландського містечка Ландграаф, де відбулося відкриття сезону Кубка світу зі сноубордингу. Наші спортсмени Аннамарі Чундак була 34-ю, а Йосип Пеняк — 40-й.
Найближчі змагання, в яких українська команда братиме участь, відбудуться 23-24 листопада в Росії (Єврокубок).


Валентина ЮРЧИШИНА, «Спортивна газета»

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Пять украинок сыграют на престижном грунтовом турнире в Мадриде
Теннис | 27 марта 2024, 16:02 2
Пять украинок сыграют на престижном грунтовом турнире в Мадриде

В основу по рейтингу проходят Свитолина, Костюк, Ястремская, Калинина и Цуренко

Саутгейт хочет, чтобы УЕФА изменил одно из правил регламента Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 10:15 5
Саутгейт хочет, чтобы УЕФА изменил одно из правил регламента Евро-2024

Главный тренер сборной Англии хотел бы видеть больше игроков в заявке свой команды

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.