Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 21 августа 2021, 17:01
5513
10

Українського чемпіона світу з шашок дискваліфікували за вишиванку

Президент федерації шашок України розповів про причини інциденту

| Обновлено 21 августа 2021, 17:01
5513
10
Українського чемпіона світу з шашок дискваліфікували за вишиванку
kharkivoda.gov.ua. Юрий Аникеев

Президент федерації шашок України Анатолій Яценко розповів про причини трирічної дискваліфікації екс-чемпіона світу українця Юрія Анікєєва.

- Це все незаконно. Усі ці звинувачення - вигадані. Жодного факту його вини не доведено. Жодного! Я, як президент федерації, звертався у Міжнародну федерацію з проханням навести факти його порушень. Я сказав, якщо буде доведено, що Юрій дійсно винен, я підпишусь під його дискваліфікацією. Але фактів вони не надали. Є лише загальні фрази, які нічого не пояснюють. 

- Які саме?
- Його звинувачують у некоректній полеміці у ЗМІ, у претензійних роздумах на тему розвиток шашок, у якихось висловлюваннях про Путіна... Я просив надати факти, назвати ЗМІ, у яких він це говорить, дати його цитати. Але немає нічого. Нічого! А найбільший абсурд - його звинуватили у тому, що він вийшов на церемонію нагородження у вишиванці. 

Та якщо якийсь африканський спортсмен виходить на церемонію нагородження у національному костюмі, йому зал аплодує стоячи. Таке лише вітається. А вишиванка, виявляється, є порушенням норм.

- Як пояснити таке ставлення до нього з боку Міжнародної федерації?
- А що тут пояснювати. Президент Міжнародної федерації - росіянин з Пітера. Росія має кворум у цій федерації і може протягнути будь-яке рішення. Розумієте, це війна. Це факт спортивного тероризму, саме так висловився наш міністр спорту. Це та сама гібридна війна Росії, про яку всі говорять. 

- Наскільки дискваліфікація Юрія послабила збірну України?
- Вважайте, що команді просто відрізали голову. Юра - екс-чемпіон світу. Це один з найсильніших гросмейстерів світу, це лідер нашої команди. Росія не могла змиритися з тим, що вона вкладає величезні гроші у розвиток шашок, а найкращими стають українці, які виступають на голому ентузіазмі. От вони і вдарили з-за спини. Спочатку вони обезголовили нашу жіночу збірну, а тепер чоловічу.

- А що трапилось з жіночою?
- Хто найкраща шашкістка світу останніх років? Українка Дарія Ткаченко. От вони її і купили за квартиру в Росії. Тепер вона росіянка. Юрія хотіли прибрати зі шляху таким самим способом. Йому теж пропонували громадянство, квартиру, але він відмовився. Юра сказав, що він патріот України і нікуди не піде. Тому вони вигадали інший спосіб, як позбутися конкурента. Три роки дискваліфікації - це вбити всю кар’єру. Це ж не три місяці.

- Чи будете апелювати на цю дискваліфікацію?
- Слід звертатися у Європейську конвенцію з прав людини, бо Міжнародна федерація приватизована росіянами і там нічого не доб’єшся. Це відверте порушення свободи слова.

Владимир Клепач
Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Станислав Матусевич
Ничего нового для козломордых. У них куча карманных федераций по малозначимым видам спорта, и там они творят вообще что хотят. И такое будет до тех пор, пока существует Мордор.
Одинокий волк
Беспредельничают матрешкины дети, пакостничают балалаечники, мельдония нажравшися, совсем страх потеряли проклятые.
Андрей Штогрин
спорт внеполитики, мы же одинарод!
airwolf77
что можно сказать о какцапах? дибилыб@ля и убийцы!
alexzvezdocet
Если реально так - вперёд в суд , чего ж ты тянеш кота за яйца...?
А за жiночу збiрну - ... если вы не можете обеспечить (на минутку Чемпионка Мира ) просто квартирой , то хотя бы порадуйтесь молча за неё.
Вы хоть в курсе как это из-зо дня в день , из недели в неделю ,из месяца в месяц , из года в год ходить на тренировки , чего-то добиться ...А потом слышать одни обещания...
Ненасытные.
rrew
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
slav..selev3
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
west0222
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил