Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Санный спорт
|
828
0

Зима вступає у свої права

Минулого вікенду відбулося чимало подій у зимових видах спорту

Санний спорт
Напевно, однією з головних став старт сезону в представників санного спорту. В американському Лейк-Плесіді пройшов перший етап Кубка світу.

Українські саночники перед початком сезону провели непогану підготовку в нашому місті. У вересні основні тренування відбувалися на новенькій стартовій естакаді зі штучним льодом на території училища фізкультури у Львові. Крім того, всі лідери збірної пересіли на нові сани. Примітно, що новий інвентар розробляє тренерський штаб на чолі з Валентином Папіровим.

Першими на старт у новому сезоні вийшли жінки. Саме на представників слабкої статі наша команда покладає основні надії. Як відомо, минулого сезону Наталя Якушенко була призером Кубка світу в Оберхофі, останнього етапу перед Олімпійськими іграми в Туріні. Проте цього разу Наталі не судилося повторити свій успіх. У Лейк-Плесіді вона за сумою двох заїздів задовольнилася 13-ю сходинкою. Інший наш лідер – Лілія Лудан – була вправнішою, що дозволило їй піднятися на дев’яте місце. А переможницею стала олімпійська чемпіонка Нагано-98 німкеня Сілке Краусхар-Пілах, яка святкувала вже 36 звитягу в кар’єрі. Друге та третє місця посіли також представники Німеччини. «Срібло» – в чемпіонки світу останніх двох років серед юніорів Наталі Гайзенбергер, а «бронза» – у віце-чемпіонки світу 2007 року Анке Вішневскі.

Наступними на старт вийшли чоловічі двійки, серед яких була й українська пара Андрій Кісь та Юрій Гайдук. На жаль, гідно виступити вони не змогли й у підсумку посіли останню, 18-ту сходинку. Переміг у цій дисципліні австрійський дует Андреас і Вольфганг Лінгери, другими були німці Патрік Ляйтнер та Александр Рьош, третє місце – в Герхарда Планкенштайнера й Освальда Хазельрідера, які представляють Італію.

Завершали програму першого етапу Кубка світу чоловіки. Українські саночники в цьому виді не брали участі, а перемогу святкував італієць Армін Зогеллер.

Наступний етап Кубка світу відбудеться 23-24 листопада в канадському Калгарі.

Фігурне катання
У столиці Франції відбувся черговий етап серії Гран-прі з фігурного катання. Єдиними представниками України на цих змагання була спортивна пара Тетяна Волосожар і Станіслав Морозов. На жаль, вони не зуміли втрутитися в боротьбу за нагороди й посіли п’яте місце. Перемогу в цьому виді програми святкували китайці Дао Чжан і Хао Чжан, другими стали їхні співвітчизники Кін Пан і Цзян Тон, третіми – росіяни Марія Мухортова та Максім Траньков.

У танцях на льоду під оплески місцевої публіки на першу сходинку п’єдесталу піднялися господарі Ізабель Делобель та Олів’є Шонфельдеру. У чоловічих одиночних змаганнях не було рівних канадцеві Патріку Чану, а в жінок перемогу святкувала японка Мао Асада.

Біатлон
Цими вихідними у фінському Контіолахті перед початком Кубка світу стартував турнір Міжнародне Гран-прі. У ньому взяли участь фінські біатлоністи та спортсмени збірних, які тренуються в цій країні перед початком сезону, серед них була й українська команда.

У спринті непогано виступили наші біатлоністи, які посіли місця з другого по шосте. Найкращий результат у чоловіків – друге місце – показав Олексій Айдаров, зробивши собі приємний подарунок до дня народження, який він святкував напередодні. У жінок серед українських біатлоністок на старт вийшла лише Лілія Єфремова, яка посіла другу сходинку. До речі, в цих змагання дебютувала в біатлоні російська лижниця Юлія Чепалова. Перший млинець вийшов глевким, олімпійська чемпіонка стала лише 11-ю.

У неділю гонка-переслідування в Контіолахті минула вже без участі українських спортсменів. Як повідомив головний тренер збірної Євгеній Колупаєв, тренерський штаб вирішив зосередитися на підготовці до офіційних відбірних змагань Кубка світу у Вуокатті (Фінляндія) й віддати всі сили для успішного виступу.

Дмитро Сирота

Львівська Газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.