Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 21 августа 2019, 23:59
1850
0

Як підставка для пирогів стала спортивним знаряддям мільйонів

Трохи про дисципліни спорту з літаючим диском

| Обновлено 21 августа 2019, 23:59
1850
0
Як підставка для пирогів стала спортивним знаряддям мільйонів
І як вам відео зі вступного посту? Якщо ж вам сподобалось те, що ви дивились, або вам просто цікаво більше дізнатися про те, що творилося на згаданому відео, - тоді запрошую читати далі.
Як я вже писав, на відео - Алтимат (Ultimate), який є найпопулярнішою та наймасовішою дисципліною спорту з літаючим диском як у світі, так, зокрема, і в Україні. Алтимат також представлений на Світових іграх (таких собі “олімпійських іграх з неолімпійських видів спорту”). Але перед тим, як детальніше про нього розповісти (вже зовсім скоро), познайомлю вас з менш популярними дисциплінами, які використовують диск (або диски) як основне знаряддя.
До речі, сам диск фризбі побачив світ приблизно 100 років тому. Ясне діло, за цей час тих дисків було роблено-перероблено, в тому числі і під різні дисципліни. Незмінною ж залишалась тільки кругла форма диску =) На сьогодні в Інтернеті вже є моооре інформації різними мовами про літаючі диски фризбі. Тому, кому цікаво - прошу дуже (https://en.wikipedia.org/wiki/Frisbee)!
Тепер трохи про дисципліни, про більшість з яких я й сам, чесно кажучи, знаю тільки в дуже загальних рисах, і то з Інтернету. Але цих дисциплін є декілька, причому як командних, (гатс, “де-де-це”), так і індивідуальних (диск-гольф, фрістайл, змагання на дальність та точність та ін.). І знати про них варто навіть тому, що інвентар для них є досить легко (і дешево) доступний, і дуже просто навчитися в них грати.
Найпопулярнішим (з “менш популярних”) є ДИСКОГОЛЬФ (Disk Golf або Frisbee Golf). Подібно до олімпійського гольфу, завдання дискового те саме: пройти поле за мінімальну кількість кидків. Причому для різних кидків є різні типи дисків (ті самі драйвери і паттери), як і в класичному гольфі. Дискогольф досить серйозно розвивається. Щорічно проходять чемпіонати світу, комерційні турніри і ліги, як аматорські, так і серед профі, на яких кращі диск-гольфісти заробляють досить таки пристойні гроші (в середньому 30 тис. дол. США за рік). Потрохи грають диск гольф і в Україні - спільнота у ФБ.
 
 
І зовсім трохи про інші дисципліни:
  • Динамічний, граційний та витончений ФРИСТАЙЛ (Freestyle), що поєднує в собі атлетизм, акробатику, творчість

  • Простий в освоєнні та невибагливий до фізичних кондицій ДАБЛ-ДИСК КОРТ, в народі - “Де-де-це” (Double Disk Court, DDC), в який можна грати фактично на будь-якому покритті
Крім того проходять змагання та реєструються (світові) рекорди з ряду індивідуальних дисциплін:
  • на дальність кидка (Distance)
  • на точність кидка (Accuracy)
  • дискатон (Discathon), а також дисципліна з дивною назвою
  • Self-Caught Flight, де гравець повинен максимально далі зловити випущений ним же диск.
Як бачите, розмаїття величезне. Цікавий факт: в США, наприклад, в 2014 за рік було продано більше фризбі, ніж футбольних, баскетбольних та бейзбольних м’ячів разом взятих! Підозрюю, статистика і сьогодні та сама. На щастя, сьогодні і в Україні дисків, як кажуть вуйки на Галичині, “до кольóру, до вибóру”, і купити без проблем можна не лише, перепрошую за відвертість, дешеві китайські пародії на фризбі, але й якісні “тарілочки”, зроблені в Америці, якими грають в тому числі й на чемпіонатах світу (наприклад, ТУТ або ТУТ).
 
На сьогодні буду завершувати і запрошую вже в наступній публікації ближче познайомитись із Алтиматом.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.