Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 26 мая 2017, 16:11
821
0

В Україні офіційно визнано поняття «національний вид спорту»

Внесено зміни до Закону України «Про фізичну культуру і спорт»

| Обновлено 26 мая 2017, 16:11
821
0
В Україні офіційно визнано поняття «національний вид спорту»
Одесский центр Международной Федерации Боевого Гопака
25 травня 227 українських парламентарів у другому читанні та в цілому прийняли закон № 5324 «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» (щодо визнання національних видів спорту).
 
За словами Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, даний нормативно-правовий акт покликаний сприяти розвитку національних видів спорту, якими прийнято вважати бойовий гопак, спас, рукопашний бій та інші. Закон також створює умови для становлення національних федерацій з видів спорту.
 
«Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №5324, розроблений Міністерством, щодо визнання національних видів спорту. Це означає, що тепер вони матимуть змогу отримати офіційний статус та державну підтримку. Законом, який я переконаний, буде підписаний Президентом України, також передбачено, що у разі відсутності відповідної міжнародної спортивної федерації статус національної спортивної федерації, що сприяє розвитку національних видів спорту, надається за рішенням Мінмолодьспорту. Це знімає будь-які перешкоди для їхнього розвитку та офіційної реєстрації», - наголосив Міністр.
 
Ігор Жданов також подякував за плідну співпрацю та підтримку законопроекту голові ВРУ Андрію Парубію, профільному комітету ВР на чолі з Артуром Палатним, народному депутату Миколі Величковичу, всім фракціям, групам та народним обранцям, які об’єдналися і голосували за це рішення.
 
Зокрема, документом на законодавчому рівні визначається: поняття національних видів спорту та особливості діяльності спортивних федерацій, що сприяють розвитку національних видів спорту. Ще однією метою закону №5324 буде сприяння відродженню національно-культурних традицій та патріотичному вихованню, популяризації серед українців здорового способу життя і фізичної культури, розвитку національних видів спорту.
 
Як зауважив Ігор Жданов, існує міжнародна практика визнання національних видів спорту. Зокрема, ще у 1994 році Канада прийняла окремий закон, яким визнала національними видами спорту хокей з шайбою та лакрос.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Четырехкратный чемпион АПЛ расхвалил Мудрика после матча с Лестером
Футбол | 18 марта 2024, 06:52 5
Четырехкратный чемпион АПЛ расхвалил Мудрика после матча с Лестером

Мартин Киоун высказался об украинском вингере

За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную
Футбол | 18 марта 2024, 15:43 7
За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную

Эмиль Мустафаев может впервые сыграть за национальную команду Азербайджана

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.